»

DDoS na vreme!

ARSO - Pravi geek preživi večino dneva zaprt v sobi za računalnikom, ponavadi celo pri zastrtih oknih, ker lahko dnevna svetloba slabo vpliva na jogurtovo polt. Včasih pa se zgodi, da kdo rabi nujno tehnično pomoč na domu, ali pa v predalu zmanjka praznih CDjev. Takrat se je treba hočeš-nočeš podati v divjino zunanjega sveta in prva stvar, ki nas lahko preseneti, je vreme.

O tem, kaj se dogaja v zunanjem svetu na hidrometeorološčem področju, smo precej dobro obveščeni preko interneta. Na voljo imamo različne programčke, ki se postavijo na namizje in nas obveščajo, a njihova slaba stran je, da poznajo zelo majhno število slovenskih mest. Če hočemo izvedeti več, se lahko podamo na spletno stran Agencije Republike Slovenije za okolje, kjer nas čakajo zelo podrobni in ažurni podatki o vlažnosti, temperaturah, vetru in praktično vsem, kar bi nas lahko zanimalo, na izbiro pa imamo tudi veliko število avtomatskih in opazovalnih postaj.

Nek slovenski programer, ki se skriva pod psevdonimom...

68 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Teden je naokoli in zopet je izšel novi izvod ZZZ-ja, v katerem zopet najdete poročila o najbolj norih in nemogočih napravah. Za razliko od ostalih izvodov je tokratni malce bolj normalen, saj so se pisci tega izvoda razpisali o nekih čudnih letalih, ki naj bi povzročila pravo revolucijo pri dizajniranju novih modelov, o 3D kamerah, daljinsko vodenemu robotskemu čolnu, ki je namenjen vleki smučarjev na vodi in o predelavi igre Ultima 1, ki že dolgo časa buri duhove.

0 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Z enodnevno zamudo vam povem, da si pojdite ogledati novo izdajo speletno-futurističnega magazina ZZZ Online. Zakaj je tako pomembno, da bi moral članek naznaniti včeraj? I, zaradi prvega aprila, ane? ZZZ Online je v tokratni izdaji poln štosov, tako da ogled priporočam, saj boste dobili precej idej, s kakšnimi prvoaprilskimi novicami zaslepiti narod naslednje leto :D.

0 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Teden je naokoli, in kot vse, kar se obnavlja tedensko, je tudi ZZZ doživel novo izdajo, že kar sto dvajseto po vrsti. O čem pišejo tokrat? O uničevanju električnih generatorjev s posebno bombo, o robotih vseh vrst, o vremenu v širšem vesolju in še o marsičem. Kot vsakič vam moram tudi tokrat zaukazati, da kar pogumno po kliku, saj je zadeva izjemno zanimiva.

0 komentarjev

Nov ZZZ

ZZZ - Spet je naokoli teden in spet je čas za - ZZZ. Kot vedno, je v njem tudi tokrat polno raznih "saj ni res, pa je" stvari, ob katerih se človek vpraša, kdo je nor na tem svetu ;). Tukaj so prevajalnik znakovne abecede za gluhe (popravite me, če sem narobe napisal), nekakšna "ura" z vgrajeno "personal location system" (PLS) tehnologijo, ki natančno pove, kje se nahaja oseba/stvar, ki nosi ta pripomoček, nekakšna kombinacija superg in rolerjev, ter gamepad, ki vam trese roke z elektoršoki (o tem sem poročal že v začetku junija). Vsekakor za 5 minutk razvedrilnega branja, ki vam bo zbistrilo glavo in vam morda dalo nove zamisli :).

0 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Kot vsak teden, nas je tudi tokrat razveselil nov ZZZ, ki je namenjen tech freakom. Ker je tudi Lord Kolya samo človek in potrebuje počitnice, bo naslednja številka ZZZ-ja najverjetneje izšla šele 29. julija. V novi številki Kolya opisuje neko čudno klima napravo, nek mobilni telefon, ki je precej nestandardne oblike, policijske robote in motor z inštaliranim straniščem. Noro, ni kaj.

0 komentarjev

Nova številka on-line časopisa ZZZ

ZZZ - Spet je tu. Kot vsakega prvega v mesecu je ZZZ spet objavil najbolj nore stvari, ki si jih človek lahko zamisli. Pa poglejmo o čem govori tokrat. O vozilu, ki lahko doseže 100mph in je v resnici kolo. Gre za kolo, v sredini katerega sedi voznik in vozi. O posebnih raketicah, ki bi bile poslane v nevarne situacije... Edino kar me moti pri njih je hm, hm čudna oblika. Poglejte si sami in presodite, na kaj vas spominja. O posebni sondi, ki bi jo poslali na Sonce. O posebni napravi, ki omogoča preklapljanje med dvema računalnikoma. Najbolj pa mi je všeč "tedenska fotografija". Na fotografiji je YF-24 stealth. Letalo ki je, kot boste sami videli, resnično nevidno. Več o tem tu.

12 komentarjev

Novi ZZZ

Jaz - Jeee, en teden je naokoli in spet je čas za še eno številko fenomenalnega (da mi ne bi kdo ugovarjal... si slišal, Sergio!) ZZZ časnika. Kolya je kot vedno prekosil samega sebe in zbral zvrah koš najrazličnejših neumnosti s tehničnega področja, od ultra ergonomične miši (ki spominja na svinčnik ), preko letečih zmajev (zmajev kot igrač, ki so omiljeno razvedrilo sinčkov in očkov, ne fantazijskih beštij), ki bodo uporabljani za pridobivanje električne energije pa do vibrirajočih slikovnih senzorjev. Zvrhan koš veselja za celo družino! Aja, pa še povezava .

0 komentarjev