»

Megatest 5.1 in 6.1 sistemov

Thermaltake - Govorim seveda o zvočniških sistemih, ki postajajo vedno močnejši in temu primerno tudi dražji. Dandanes je nekaj povsem normalnega, da si lastimo 6.1 sistem in na Tom's Hardware so si ogledali pet najboljših. Testirani so bili zvočniki podjetij kot sta Logitech in Altec Lansing, a mogoče vas bo v članku bodlo v oči to, da v test ni bilo vključenih zvočnikov podjetja Creative, ki veljajo za zelo kvalitetne. Kakšnega posebnega favorita niso odkrili, a ugotovili so, da lahko končno dodobra izkoristimo naše zvočne kartice.

1 komentar

Osemkanalni zvok

vir: Bjorn3D
Bjorn3D -

Na Bjorn3D so objavili test zvočne kartice z imenom Hercules Gamesurround Fortissimo III 7.1, ki, kar ste verjetno ugotovili že iz imena, podpira osemkanalni prostorski zvok. Na kartico lahko priklopite analogne ali digitalne zvočnike, prozivajalec pa poudarja, da kartica pokaže vso svojo moč šele s priključitvijo slednjih. Če bi torej radi imel najnovejše čudo zvočnega sveta v svoji kištici, si test le oglejte, a ne pozabite, da imate navsezadnje le dve ušesi.

8 komentarjev

Osemkanalna zvočna kartica

Overclockers Online - Če ste se spraševali, čemu služi šestkanalno (5.1) ozvočenje, saj imamo konec koncev samo dve ušesi, se lahko sprašujete dalje. Na Overclockers Online so si namreč ogledali kar osemakanalno zvočno kartico (7.1) podjetja Hercules, imenovano Fortissimo III 7.1 Sound Card, na katero lahko navesite do osem zvočnikov. Kartica podpira vse tehnologije predvajanja 3D zvoka kar si jih lahko zamislite. Kartica je zagotovo špica, tako da bodo z njo zadovoljni tudi največji audiofili, poudariti pa je treba, da je takšna kartica brez kvalitetnih zvočnikov, kot mercedes z gumami fičota. Klik!

1 komentar

TDK S80 2.1 zvočni sistem

Blarg Overclocking - Tudi TDK zna narediti dober zvočni sistem. Tako vsaj pravi avtor tega testa. Pravi celo, da je težko opaziti razliko med TDK zvočniki in njegovimi DTT2200, v kar pa dvomim, saj ima njegov sistem 3 satelite več. A vseeno jih (TDK S80) je označil z vsemi možnimi zvezdicami in jim očital le malce nerodne kontrole ter neprimerno postavitev gumba za vklop, ki je lociran na nizkotoncu.

2 komentarja

Jazz J9940 5.1 zvočniški sistem

Hardware Test - Jazz J9940 je sistem, ki izgleda zanimiv. Že na prvi pogled lahko opazimo, da ima velik nizkotonec, kar je zelo pohvalno [:D]. Zadnji zvočniki imajo svoja držala, tako da jih lahko postavimo v višino naših ušes, sprednji pa že imajo pokončni dizajn. Skupna moč sistema je 200w RMS, od tega kar 100w moči pripada nizkotoncu. Pohvalno. (naj omenim, da zame muzike brez pravega basa žal ni [:D])....

3 komentarji

Test Altec Lansing Select 641

Dan's DATA - Pri Danu so se zopet spravili k testiranju zvočniškega sistema. Tokrat so pod prste vzeli Altec Lansingov sistem Select 641, kateri je sestavljen iz 4 zvočnikov, ene velike škatle, imenovane tudi woofer (ki je baje večja in težja od nekaterih ohišji - visok je kar 46 centimetrov), vse skupaj pa lahko upravljamo preko daljinca. In, kako so zadovoljni s sistemom? "Priporočamo" se nahaja na koncu testa. Klik!

0 komentarjev

Hercules XPS 210 ter 510 zvočniki v navezi z Gamesurround Muse XL in Fortissimo II zvočnima karticama

Dan's DATA - Mogoče malce pozno, a vseeno. Pri Danu so se odločili stestirati Herculesove izdelke. Tako so v roke dobili dve zvočni kartici in dva seta zvočnikov. Za zvočniška sistema so ugotovili, da spadata med cenejše sisteme. Pri XPS 210 (kateri so 2.1 zvočniki), se vse komande nahajajo na wooferju, kar zna biti malce nerodno, so pa drugače privlačne črno-modre barve ;) Tudi pri XPS 510 se vse komande nahajajo na wooferju, so pa v celoti črni. Z zvokom obeh so bili navdušeni. Kar pa se tiče zvočnih kartic, bom krajši. Muse XL je ena izmed najcenejši (kvalitetnejših) zvočnih kartic na trgu, Fortissimo pa je za malce več denarja, tudi dobra kartica z "podporo" 5.1 zvočnikom. Kot grajo so omenili starost driverjev na priloženem CDju....

1 komentar

Test zvočnikov

Slo-Tech - Na Dan's Data so se spravili testirati zvočnike. Tako so spravili skupaj Altec Lansing Select 4100, Cambridge SoundWorks FPS1600, Creative Inspire Digital 5700 in Logitech Z-560, ter jih dodobra pretestirali in celo odprli, da bi nam pokazali, kaj se skriva v škatlah nizkotoncev. Izbrati najcenejše? Najlepše? Ali najboljše? Celoten test se nahaja tukaj. Dodatek by alien-w: Kmalu bo mini test zvočnikov tudi na Slo-Tech-u. Slinite se v pričakovanju.

1 komentar

Creative spet pri zvoku

Guru 3D - V zadnjem času se Creative vedno bolj pojavlja na različnih delih računalniškega tržišča. Izdeluje grafične kartice, audio playerje in še vrsto drugih stvari. Medtem ko njegov glavni oddelek, zvočne kartice, kar stagnira.
Ker pa posluje z izgubo, se je odločil, da se bo spet posvetil zvočnim karticam. Tako bo začel z intenzivnim razvojem Sound Blaster Audigy programa zvočnih kartic. Pa tudi novo obliko zvočnikov lahko pričakujemo kar kmalu.
Creative bo kar malo težko konkuriral Nvidii, ki se je odločila poseči na zvočno sceno. Kot veste, bo Nforce imel vgrajen zvok, ki ima zelo impresivne specifikacije! Kako se bo vse to razplatlo, vam bomo še poročali.

0 komentarjev

Guillemot Maxi Sound Muse

OCAddiction - Pri OC Addiction so v roke dobili zvočno kartico Guillemot Maxi Sound Muse ter jo dodobra pretresli. Prišli so do podobnih rezultatov kot jaz, ko sem jo testiral: zelo nizka cena, dobro razmerje price/performance, zgleden programski paket. Edino, kar se mi je zdelo že malo smešno, je to, da so skritizirali škatlo zvočne kartice. Mogoče se motim, ampak čisto nobena stvar še ni bila dobra zaradi svoje superiorno oblikovane šatulje, mar ne? Klik!

0 komentarjev

Klipsch Promedia 2.1 @ hardCOREware

hardCOREware - No, to je pa eden od setov zvočnikov, ki bi jih z veseljem popeljal na test ali dva... Klipsch Promedia je pač set zvočnikov, ki rula. In da bi dokazali, da ta set res rula, so ga nesli k podjetju THX ter rekli, naj pogledajo, če zares rula. In, uganite kaj: Stvar res rula . ProMedia seti zvočnikov imajo THX Multimedia certifikat, ki zagotavlja frekvenčni razpon zvočnikov od 31 Hz do 21 KHz. Ampak, ne pustite se zavesti THX Multimedia sploh nima veze s "pravim audiofilskim" certifikatom THX ali celo THX ultra. THX multimedia je "bolj nezahteven" standard, medtemo ko THX ultra certifikat dobijo le najbolj kvalitetno narejene komponente. Preberite si ter začnite sumiti o svojem plastičnem paru, ki vam krasi mizo .

0 komentarjev

ABIT Dolby Surround Soundsystem

Overclockers Online - Po velikih uspehih na področju matičnih plošč in kasneje tudi grafičnih kartic, se tvrdka ABIT podaja tudi v svet zvoka in zvočniških naprav. Sestavili so zanimiv sistem zvočnikov za prostorsko ozvočenje vašega računalnika poleg pa nudijo tudi zvočno kartico z njihovim logotipom. Naj takoj povem, da ne gre za kakšen HighEnd sistem ampak predvsem za cena/kvaliteta optimiziran sistem, ki pa kljub vsemu ponuja veliko.Set 6ih njihovih zvočnikov vas bo olajšal za 210$, če pa želite tudi zvočno kartico, bo vaša denarnica tanjša še za dodatnih 55$. Edina resna zamera gre zvočni kartici - EAX in A3D nimata strojne podpore. Vsekakor pa je cena ugodna. Zelo izčrpen članek najdete tukaj.

0 komentarjev