»

Okrogla miza: Direktiva o hranjenju komunikacijskih podatkov

Slo-Tech - V četretek 8. decembra ob 17.00 vas vabimo v Kiberpipo na okroglo mizo o direktivi o retenciji komunikacijskih podatkov.

Evropska komisija se na vse pretege trudi sprejeti novo direktivo, ki bo določala katere podatke o naših internetnih navadah naj bi hranili ponudniki interneta. S pomočjo zbranih podatkov naj bi se preganjal le "resen krimial", a kaj je to? Gre za boj proti terorizmu, ali se v ozadju skriva lobij multinacionalk, ki želijo preganjati omrežja P2P? Bodo res beležene celo neuspele povezave TCP? Kakšno je stališče Slovenije? Gre za uravnoteženo zakonodajo ali drvimo v leto 1984?

Na okrogli mizi bodo sodelovali:
  • dr. Matej Kovačič (avtor knjige Zasebnost na internetu)
  • Lenart Kučič (urednik IT priloge Dela)
  • mag. Boštjan Makarovič (avtor večih knjig o internetnem in telekomunikacijskem pravu)
  • Klemen Tičar (pravni svetovalec na Ministrstvu za gospodarstvo)
  • Mitja Podpečan (iz višjega sodišča v Celju)
Okrogla miza poteka v sklopu tedna informiranja o retencijski...

14 komentarjev

HAIP

Slo-Tech - V sredo, 16.6. ob 20.00 se v Kiberpipi začenja HAIP, festival umetnosti, tehnologije in povezovanja.

Mednarodne delavnice in prezentacije HAIP se osredotočajo na različne implikacije svobodnega pretoka pisanih, zvočnih in vizualnih informacij ter na prosto dostopnost v sferah, ki niso izključno tehnološke.
HAIP (inter)aktivno predstavlja osnovni pregled kreativnih svobodnih pristopov, z diskusijami pa postavlja teoretski in družbeno refleksivni okvir kreativne in kritične uporabe tehnologije.

Cilj Haipa je vzpostaviti kreativno produkcijsko platformo, ki deluje v izvedbenem času in obenem spodbuja neposredno medsebojno spoznavanje in nadaljnje povezovanje in mreženje (networking).
Eden glavnih atributov je spodbujanje publike k aktivni interakciji z dogodki festivala.

Vsi dogodki festivala so brezplačni.

6 komentarjev

Dve zanimivi predavanji

Cyberpipe - Kiberpipa sicer še ni uradno odprta, zato pa se v njej že pripravlja nekaj zanimivih vsebin. V sredo in četrtek bosta potekali dve zelo zanimivi predavanji, ki bi utegnili zanimati tudi slo-techerje.
V sredo ob 20:00 bo predavanje Harv-a iz ASCII-ja. ASCII (Amsterdam Subversive Code for Information Interchange) je skupina, ki se ukvarja z mnogo kul stvarmi. Sestavljajo jo predvsem prekajeni hekerji (ne crackerji), obvladajo pa vse od Unixa do brezžičnega interneta in streaminga, izvajajo internetne akcije, reciklirajo star hardware in izobražujejo ljudi o pomembnostih šifriranja ter elektronske zasebnosti.
Drugo predavanje bo v četrtek ob 20:00, in sicer bolj tehnične narave. Predavala bo Vesna Manojlovic iz RIPE. RIPE je tista organizacija, ki v Evropi skrbi za dodeljevanje IP številk v Internetu, vzpodbuja bolj racionalno routanje in skrbi za RIPE database. Na predavanju bo moč izvedeti vse o pridobivanju IPv6 številk in še marsikaj o tem kako internet v resnici 'deluje'.
Obe...

0 komentarjev

Odstranitev neaktivnih accountov

Jaz - Danes so bili odstranjeni accounti, ki obstajajo več kot 4 dni in v tem času niso bili aktivirani. Če je komu med prijavljanjem uspelo narediti account s svojim vzdevkom, vendar ga ni aktiviral lahko sedaj spremeni uporabniško ime v željeno. To storite tako, da se logirate v sistem, kliknete na lastno ime, kliknete na uporabniško ime in nato vpišete željeno uporabniško ime.[:D] Posebno obvestilo: UPORABNIŠKO IME LAHKO BREZ POSREDOVANJA ADMINISTRATORJA SPREMENITE SAMO ENKRAT

0 komentarjev

Obvestilo

Jaz - Zaradi še vedno visokega števila neaktiviranih accountov vas ponovno obveščam, da bodo vsi jutri ob 20:00 neaktivni accounti BRISANI. Če je razlog vaše neaktivacije accounta kakšnakoli napaka mi to prosim sporočite. V e-mail vpišite: uporabniško ime, e-mail, razlog (kaj vam ne dela).

0 komentarjev