»

Hladilniki za Prescotta pripravljeni

Intelov predlog z bifurkacijo

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Pentium 4 s tehnologijo SSE 3, pomanjšan na 90 nm, javnosti bolje poznan pod imenom Prescott, katerega izid je načrtovan za prvo četrtino naslednjega leta, je močno pričakovan procesor. Vse je že pripravljeno na izid, čakamo le še na Intel.

Pripravljeni so že tudi hladilniki lepega števila proizvajalcev, kot sta naprimer Nexus ter CoolJag....

5 komentarjev

Eden večjih za grafične karte

Mikhailtech - Končno en hladilnik za GPUje (no ja, ne popolnoma), ki mi je všeč. Zadnje čase prihajajo na tržišče samo še hladilniki na "radial fin" način ali na način "krneki", nič več tistih lepih, robustnih in dobrih štirioglatih reber z velikimi a tankimi ventilatorji na njih.

CoolJag je že nekaj časa nazaj izdelal zelo dobri nizko profilni hladilnik za procesorje (osrednje, ne grafične) in ogledali so si ga na Mikhailtehu. Hladilo ima kodno ime JAC311C copper in že takrat v testu si je avtor članka rekel, da bi se zadeva dobro obnesla na grafičnih karticah. Zato je malce priredil in porezal hladilnik ter dobil zares zmogljiv in dokaj tih hladilnik za svojo grafično kartico. Če vas zanima kako...

0 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Goorx, naš paranoični strokovnjak za hladilnike, je še tretjič napisal test teh kovinsko-plastičnih zadevic. Tokrat je v roke vzel celo paleto hladilnikov, katerim je pa skupna samo ena točka - v Sloveniji jih ne boste dobili, njihov nakup je pa v večini možen samo iz ZDA. Kako se obnesejo znana imena iz sveta navijalcev, kot so Silverado, Zen ter CoolJag? Naj vas vodi naš novi test!

2 komentarja

Modifikacija Volcana 7

Extreme Overclocking - Kot je že omenjeno v pravkar objavljenem testu procesorskih hladilnikov, Volcano 7 sploh ni dosegel maksimalnega števila vrtljajev v minuti. To je produkt dejstva, da je temperaturna sonda postavljena ob rob plastike, katere temperatura pa ne odraža ravno pravega stanja temperature procesorja. Rešitev? Izjemno preprost premik sonde. Obvezno branje za vse lastnike tega kvalitetnega hladilnika, katerih pa ne moti še malo dodatnega hrupa.

2 komentarja

Nov test

Slo-Tech - Kot sem obljubil štiri novice spodaj, smo objavili nov test. Goorxu so bilo v roke izrečeni trije hladilniki za procesorje, ki se ponašajo s tem, da znajo delovati ušesom prijazno. Dva nova Zalmana ter Thermaltakeovega Volcana 7 je Goorx popeljal čez procesor pri dveh frekvencah ter dveh fazah obremenitve. Rezultati so precej presenetljivi. Branje je obvezno! "In vse tiho je bilo..."

8 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Kot sem obljubil včeraj, je danes na vrsti nov test, ki sem ga ponižno spisal samo za vas, drage Slo-Techerke ter spoštovani Slo-Techerji. Na test sem (s pomočjo Goorxa) popeljal devet grafičnih kartic ter vsako od njih izmučil prek vseh meja. Upam, da boste v branju tega dolgo napovedovanega testa uživali.

19 komentarjev