»

Izšel je Pentium 4 2400

Overclockers Australia - Kaj to pomeni? Da so vse velike svetovne spletne strani, ki se ukvarjajo s testiranjem strojne opreme, dobile od Intela dovoljenje, da objavijo test - tako to pač gre. Pa pojdimo, kot vsakič, po vrsti: Anandtech, The Tech Zone, Hexus.NET, HardCoreWare, Hot Hardware, Hardware Mania, TweakTown, HardOCP ter ComputerSource. Več kot petdeset tiskanih strani materiala kvalitetno in poučno branje :D. Na hitro obnovimo: Intelov novi paradni konj, Pentium 4 2400, ni arhitektonsko nobena inovacija, saj še vedno temelji na 0.13 mikronskem jedru Northwood na 478-nožičnem podnožju. Zunanja frekvenca je quad-pumped 400 MHz, kar mu omogoča, da dela s PC600 RDRAM, PC1600 DDR RAM in PC133 SDRAM pomnilniškimi moduli. Veselo na branje!

0 komentarjev

Odklepanje Intela

DWPG - Najvecji problem pri Intelovih procesorjih (poleg cene seveda >:D ), je zagotovo zaklenjen mnozilnik, oz. nezmoznost, da se ga odklene.No, tega problema so se lotilili na DWPG.com, kjer so z malo truda in kar precej orodja 'uspesno' odklenili PII266. Poučno branje za vse nagnjene k destrukciji :D Se link !

4 komentarji

Linux 2.4

The Duke Of URL - Dosti ljudi je čakalo 2.4 verzijo jedra vse bolj priljubljenega operacijskega sistema Linux. Izid se je prelagal in prelagal, a končno smo ga ugledali. The Duke Of URL je spisal poučen članek, ki opisuje in razčlenjuje vse prednosti novega jedra, od podpore ATA-100 diskov ter PCMCIA kartic... Poučno branje za vse, ki se s tem ukvarjate ljubiteljsko, vam "Linux Destiny's Childom" pa stvari niti ni treba gledati, saj je to vam že itak znano . Članek si oglejte na tej strani.

0 komentarjev