»

Kapaciteta človeštva tristo eksabajtov

Martin Hilbert

vir: BBC
BBC - Ob vsej hiperprodukciji elektronike se je zanimivo vprašati, koliko digitalnih podatkov je človeštvo proizvedlo in koliko jih lahko ta hip shrani. To sta preiskovala Martin Hilbert in Priscilla Lopez z Univerze v Južni Karolini in izsledke objavila v članku The World's Technological Capacity to Store, Communicate, and Compute Information v najnovejši številki revije Science.

V članku sta avtorja izračunala podatke za leto 2007 in ugotovila, da je človeštvo tedaj hranilo okrog 295 eksabajtov podatkov. V oceni sta upoštevala podatke na 60 različnih medijih, od trdih diskov v računalnikih prek DVD-jev do knjig in reklamnih letakov. Za ponazoritev povejmo, da bi vsi ti...

13 komentarjev

Če še niste opazili...

Slo-Tech - ...je že nekaj ur na strani objavljena nova DVD recenzija, ki jo je za nas spisal DrSergioDJ. Saj bi napisal novico prej, a je bil včeraj petek in sem moral zvečer iti na obvezno sproščanje. Se opravičujem . Kakorkoli že - Morgan Freeman v glavni vlogi detektiva. Ugrabljen otrok, psihoanaliza, prevaranje prevaranega, vse to so elementi danes opisanega filma. Beri in se čudi .

0 komentarjev