»

Microsoft bo morda poskusil s spletnimi programi

Neowin - Microsoft tehta, če bi v prihodnosti poslal na trg svoj odgovor na Googlove web-based aplikacije, natančneje urejevalnik besedil Writely in program za delo z razpredelnicami Google Spreadsheet. Najbrž bo šlo za spletno različico paketa Works, Redmondovci pa še niso čisto odločeni, če bodo projekt sploh izpeljali. Joe Wilcox komentira, da bi poteza lahko Microsoftu finančno škodovala (Works je trenutno s svojo ceno 50 dolarjev dokaj popularen) in da ni treba pripraviti odgovora na čisto vsako potezo konkurence. Poroča Neowin.

6 komentarjev

Drugi mesec zapored rast IIS spletnega strežnika

Slo-Tech - Tudi v tem mesecu je Netcraft objavil poročilo, v katerem ugotavljajo ponoven porast strani, ki gostijo na IIS spletnem strežniku. Tako je IIS ta mesec pridobil 4.25% uporabnikov, s čimer se je njegov delež povečal na 29.7% in hkrati utrdil drugo mesto. Na prvem mestu je že dolgo Apache, s 61.25%, ta mesec pa je izgubil 3.5% uporabnikov.

Porast oziorma padec gre pripisovati več dejavnikom. Prva je migriranje gostitelja spletnih strani Go Daddy. Sledijo različni ponudniki blog strani, ki so v zadnjem času zabeležili porast. Med temi ponudniki se omenja nemškega Intergenia AG in japonskega Excite.co.jp. Poleg tega so nekateri ponudniki spletnih storitev, kot so PIPEX Communications, Lycos in Zipa, zmanjšali število Linux strežnikov.

Med stvarmi, ki bi naj vodile k takšnim spremembam, pa bi naj bila tudi najnovejša tehnologija (.NET, SQL 2005 in Visual Studio 2005), ki jo ponuja Microsoft. Več o tem si lahko preberete na betanews.com.

10 komentarjev

Odpuščeni ste. Razlog: Blog.

The Register - Kreh -- v Ameriki živečega Britanca so odpustili z delovnega mesta. No, to ni nič novega, je pa zanimiv razlog, ki ga je navedel direktor: vodenje spletnega dnevnika.

T.i. "blogi" so spletne različice dnevnikov, ki pa jih zaradi narave lahko prebere praktično vsak obiskovalec spletnega mesta. Iian Murray naj bi po svojih besedah za pisanje ne zapravil več časa kot kolegi na čikpavzah, a vendar je nadrejeni na predlog, da bi prenehal s pisanjem, menda le odvrnil, da je bil odpuščen brezkompromisno ter na mestu.

Seveda: čikpavza na svežem zraku je dobra za zdravje, zaradi zgrinjanja nad tipkalom pa postaneš zombi.

4 komentarji

DDoS preko MS SQL 2000 & nedosegljivost slo-tech.com

moj.net - Verjetno ste vsi že opazili, da je bil Slo-Tech danes nedosegljiv. Neposredni vzrok je bil preobremenjen usmerjevalnik na Moj.Net, posredni pa ZlobniKod™ za Microsoftov SQL Server 2000. ZlobniBojzi™, avtorji ZlobniKod™-a so očitno spisali exploit, ki preko luknje, objavljene junija 2002 (uporabniki BedneKode™ kliknite tukaj za opis napake in popravek) iz MSSQL 2000 naredi DDoS agenta. Moj.Net je začasno izključil vse okužene strežnike z SQL Server 2000, tako da omrežje zopet deluje normalno.

47 komentarjev

Guinnessovi rekordi na .Net

Vnunet - Kojci po Microsoftovi uradni predstavitvi paketka kode Visual Studio .Net, se na spletu vse hitreje pojavljajo strani, temelječe na tehnologiji .Net. Ena takih je tudi spletna različica znane knjige rekordov, gnana na platformi Windows 2000 (hehe, Linux...). Admini imajo v načrtu tudi nadgranjo na podatkovnobazni strežnik .Net SQL Server 2000, ko le ta na voljo ter še nemalo ostalih Microsoftovihi spletnih aplikacij.

Stran ima med drugim 600.000 naročnikov, pričakovano število obiskov pa znaša 15 MIO mesečno. Račun spletnega gostitelja pa je razred zase...

3 komentarji