»

Tišanje računalnika

Virtual-Underground - In še en članek nekoga, ki mu je prekipelo zaradi oglušujočega hrupa, ki so ga sposobni proizvest ventilatorji, ki hladijo vroče procesorje, da ne omenjam ventilatorjev v napajalniku in piskanja diska. Torej, članek, v katerem avtor poskuša spravit hrup računalnika, v katerem tiktaka Athlon XP 2100+, na sprejemljivo raven. Kako se je tega lotil, koliko je za to odštel in predvsem ali je bilo vredno truda (in denarja) pa izveste v članku.

3 komentarji

Nadzorovanje ventilatorjev

Tweak Town -

Vsi imate v ohišju dva ventilatorja, kajne -- enega v napajalniku in enega na procesorskem hladilniku. Vsaj. Če vgradimo še nekaj dodatnih ventilatorjev, se hrup grozovito poveča in gledanje DVD-jev postane muka. Ravno zaradi problema s hrupom obstajajo "kontrolerji", s katerimi uravnavamo hitrost vrtenja ventilatorjev. Ponavadi je to ploščica, katero vstavimo v prazno 5.25 ali 3.5 mesto. V bistvu je princip teh regulatorjev hitrosti potenciometer, ki je vezan pred ventilatorjem in kateremu se uporanost po želji spreminja.

V test je bilo vključenih pet različnih izdelkov, med katerimi sta bili tudi Vantecova in Thermaltakeova umetnini. Najbolje se je odrezal Vantec Nexus Fan controller,...

0 komentarjev

P4 hladilnik brez ventilatorja

X-Bit Labs - Do danes smo ljubitelji miru hvalili predvsem Zalmanove bakrene in aluminijaste mojstrovine, ki so nas razveseljevale z zelo tihimi ventilatorji in zelo dobrim odvajanjem toplote. Toda časi se spreminjajo in na sceni se pojavljajo nova imena, ki si prav tako prizadevajo napraviti čim tišji hladilnik. Če gre verjeti tej novici, pa bomo v kratkem deležni hladilnika, ki bo popolnoma neslišen, saj bo zmožen odvajati toploto brez ventilatorja. Veselijo se ga lahko predvsem ljubitelji tišine, ki si lastijo procesor Pentium4, saj bo hladilnik OCZ P4 Eliminator namenjen samo in le-tem. Narejen bo iz 100 % bakra in bo za optimalno hlajenje zahteval le ventilator v napajalniku.

12 komentarjev

Tih sistem

OcShoot - Glasnost računalnika (s tem mislim predvsem na ventilatorje in disk) se je skozi leta povečevala v skladu z zmogljivostjo. Saj veste, kakšen izgleda danes povprečen računalnik; povprečno glasen disk, glasna CD enota, ventilator v napajalniku, ventilator na procesorju, ventilator na grafični kartici, ventilator za boljši pretok zraka, ventilator kar tako, ... Kmalu se nabere v računalniku ogromno ventilatorjev. Ker pa ventilatorji proizvajajo (skupaj z diskom) določeno količino hrupa, to utegne biti kar problem. Pri overclockerjih je položaj dosti slabši, saj uporabljajo najzmogljivejše ventilatorje, ki so velikokrat tudi eni izmed najglasnejših. Koliko in kakšne ventilatorje dati v sistem, pa je odvisno od vas. Ljudje se namreč precej razlikujemo. Nekatere hrup ventilatorjev ne moti, medtem ko bo drugim začel hoditi na živce že komaj slišen piš. Tisti, ki ne prenesete glasnih računalnikov, si preberite ta članek, ki govori o izdelavi tihega sistema. Članek pokriva nakup ohišja,...

2 komentarja