»

Plextorjev CD-RW/DVD kombo

CDRLabs - Plextor je izdal svoj prvi kombo, ter se tako podal tudi v DVD vode. Pogon nosi oznako PlexCombo PX-320A 20/10/40-12A CD-RW/DVD-ROM, kar vam da vedeti, da so združili svoj 20x pekač z 12x DVD pogonom. Po vseh preizkušnjah so mu na testu dali kar 9 od 10 točk, kar se tiče uporabnosti, kot celoto pa so ga ocenili kar z odličnim, torej vsemi 10 točkami. Cena pogona naj bi znašala $229, toda da se ga najti tudi za $190. Priznajte, za to ceno boste le stežka dobili kaj boljšega. Več o tem tukaj.

4 komentarji

Hewlett-Packard bo izdal svoje DVD snemalnike

CDR-Info - Njihov dvd200e pogon bo sposoben posneti 3 ure video materiala v manj kot 30-ih minutah. Hitrosti snemanja in presnemavanja sta isti (2.4x), branje pa je 8-kratno. Kot dodatek, je tudi snemanje navadnih CDjev več kot zadovoljivo, saj jih je zmožen posneti z 12x hitrostjo, presneti z 10x hitrostjo in brati z 32x. To pa še ni vse. Pri HP-ju vam dajo na izbiro tudi način priklopa, tako da lahko pogon priklopite preko IEEE 1394 ali USB 2.0. Pričakovana cena je med $500-600.

0 komentarjev

Nov DVD snemalnik

CDR-Info - Pri Vivastar-ju so izdali DVD snemalnik RS-111, ki se ponaša z 1x in 2x hitrostjo snemanja na DVD-R in DVD-RAM ter 4x hitrostjo branja DVD-R ploščkov. Ob nakupu omenjenega snemalnika dobimo še Vivastarjev program za snemanje DVD-jev ter program Power Director 2.0, s katerim se lahko poigramo z videom. Na vse skupaj nam dajo 2 letno garancijo (razen če niste iz Evrope, v takem primeru, se boste morali zadovoljiti z 12 mesečno garancijo), cena snemalnika pa naj bi bila 599 evrov. Za več informacij si poglej tole stran.

0 komentarjev

Plextor PX-W4012TA

CDR-Info - Plextor je prišel na sami vrh, kar se tiče hitrosti zapisovanja. Tako bodo v februarju izdali model PX-4012TA, ki nam da že z imenom vedeti, da snema s 40x hitrostjo, presnemava s 12x ter bere CD-je s 40x, pravtako pa ima 4MB buffer-ja ter BURN-Proof tehnologijo. 80 minutni CD tako posname v borih 179 sekundah. A žal vse ni tako lepo, kot se sprva sliši, saj se snemanje prične "le" s 24x hitrostjo, se nato povzpne na 32x in šele nato na 40x. Več o novem prepisovalcu izveste tukaj.

5 komentarjev

Test DVD pogonov

Digit Life - Digit-lifeovci so si ogledali 8 različnih DVD pogonov. Od tega 4 z 12x hitrostjo branja DVDjev in 4 z 16x. Na žalost niso testirali nobenega od Pioneerjevih pogonov, ki so pri nas eni izmed najširše zastopanih. Testirali so surovo hitrost kopiranja 780 MB podatkov na disk, kvaliteto branja digitalne glasbe in hitrost le-te, kvaliteto predvajanja DVD filmov ter še nekaj fizičnih dejavnikov, kot so temperatura po dvourni uporabi ter tresenje in glasnost pogona. Test najdete tukaj.

0 komentarjev

Stran, ob kateri človeku postane slabo

MTO - Citiram novico na MTO, kjer so naznanili naš članek "Radostna destrukcija":
over at slow tech hey are willfully destroying PC hardware. Today they are putting a CD-WR to the burn-proof test. It is in a forign language(russian or something), but the pictures spak for them selves.
Da ne boste rekli, da se igram. To je direkten copy / paste iz dotične strani v tole novico. Prvo naj osebku slovnično popravim novico, da bo tudi angležem razumljiva:
Over at Slo-Tech they are willfully destroying PC hardware. Today they are putting a CD-RW to the burn-proof test. It is in a foreign language (Russian or something), but the pictures speak for themselves.
No, naj naštejem nekaj razlogov, zakaj mi gredo take novice na once-in-a-lifetime-never-to-be-grosser-again-BRUH: Pustimo kolosalno število napak v novici, osredotočimo se na vsebino. Človek je sestavil stavek, kot da bi nakazoval, da mi uničujemo trdino sproti, en pekač vsak teden, pač za dobro voljo. Potem bi izpostavil, da se človek niti...

35 komentarjev

Test novega Pioneerja DVD-116

Storage Review - Prišel je novi Pioneer DVD, DVD-116 imenovan, ki se od DVD-115 ne razlikuje kaj veliko. Še vedno bere DVDje s 16x hitrostjo ter CDje s 40x hitrostjo. Razlike se pojavljajo drugje: DVD-115 bere digitalno glasbo s samo 12x hitrostjo ter naj bi pri tem opravilu imel težave (čeprav jih jaz nisem nikoli opazil, saj si dotični produkt lastim). Po novem DVD-116 podpira tudi UATA-66 protokol ter je tišji. Dobro, si rečem, ter grem brat test. Heh, čudno je to, da je DVD-115 svojega hitrejšega brata nascal domala v vseh testih, razen v digitalni ekstrakciji glasbe, kjer so razlike res vidne. Povsod drugje je bil DVD-115 boljši. Čudno, čudno... Test si kar preberite, saj je dokaj dober, čeprav malo nepregleden. Pri Pioneerju bi pograjal tudi to, da njihove enote s pladnjem nimajo Digital Audio Out konektorja, ki ga imajo že čisto vse, tudi najcenejše DVD enote. Ne vem, ali hoče Pioneer sam sebi pljuvati v skledo ter forsirati prodajo Slot-In izdelkov. Možno, čeprav težko verjetno....

0 komentarjev

Plextor PX-S88T

CDR-Info - Japonski oddelek Plextorja (zadnje čase je zemljepisni položaj pri Plextorju pomemben ) je predstavil novega pekača. Podpira 8× pisanje, 8× prepisovanje in 24× branje, BURN-Proof in je opremljen z 2 MB predpomnilnika. Sedaj pa me verjetno že čudno gledate, saj to ni nič posebnega. O ja pa je . To je pečka za prenosnike in je visoka samo 7 mm. Uradno stran si lahko ogledate tukaj. Čeprav japonščine verjetno ne razumete, sta slika in tabela dovolj zgovorni.

1 komentar