»

Thermaltake Spark 7 P4

Overclockers Cafe - S Pentiumi 4 sicer prihaja velik hladilnik, vsaj v primerjavi s tistimi, ki so jih izdelovalci procesorjev le-tem prilagali včasih. Tako bi ga na prvi pogled z lahkoto zamenjali za kakšnega od aftermarket hladilnikov. Kljub vsemu pa to še ne pomeni, da ni nobenega manevrirnega prostora pri temperaturah in da ni mogoče procesorja hladiti še bolje.

Pri Thermaltakeu so naredili enega od boljših hladilnikov za P4, imenovanega Spark 7 (sem samo jaz zamudil prejšnjih 6? [:D]). Ventilator ki se vrti nad bakrenimi rebri, je 70-milimeterski in se mu da nastavljati obrate. Pri najvišjih obratih so temperature nižje kot z Volcanom 7+. Slabost hladilnika naj bi bila dostopnost in cena ter slabo spolirano dno. Klik!

4 komentarji

Test Volcana 7+ drugič

Tweak Town - Povezavo na enega izmed testov Volcana 7+, ki bodo v bližnji prihodnosti preplavili svet, sem pred kratkim že podal, vendar pa je omenjeni test Volcana 7+ vse preveč spominjal na hitro spisan zmazek in hitro narejeno primerjavo. Da bo zadoščeno tudi tistim, ki testov ne berejo samo zaradi ekskluzivnosti, ampak radi tudi kaj več izvejo, vam podajam povezavo do testa Volcana 7+ na Tweak Townu, ki je dobro napisan in podaja še nekatere dodatne zanimivosti, ki smo jih pogrešali do sedaj. Besedilo vam bo poizkušalo razložiti, če se vam splača nižati število vrtljajev pri ventilatorju, če Volcano 7+ zares izpolni pričakovanja in če konkurenca zaenkrat res ne more ponuditi nič pametnega za podoben denar. Uživajte v branju!

2 komentarja

Test Volcana 7+

Overclockers Cafe - Po ekskluzivni napovedi na X-bit labs, se je Volcano 7+ končno začel pojavljati tudi na spletnih straneh. Enega izmed prvih - če ne že kar prvega - testov so spisali na strani Overclocker Cafe. O testu samem nimam kaj za povedati, saj sem vse pomembnejše lastnosti Volcana 7+ predstavil že v predstavitveni novici. Dodam lahko samo to, da bo Volcano 7+ najverjetneje dobra naložba v prihodnost, saj poleg regulatorja hitrosti, ki sploh ni tako zelo pogost med proizvajalci, ponuja tudi podporo AMD-jevim Athlonom XP do različice 2600+ in Intelovim Pentiumom4 do frekvence 3 GHz. Na test leti samo ena pripomba: ker je prej omenjena stran hotela biti ena izmed prvih,...

0 komentarjev

Vantecov silak

Overclockers Australia - Poleg Swiftecha, Alphe, Globalwina in še kakšnega težkokategornika, se med overclockersko srenjo že dalj časa pojavlja ime Vantec. Po kar številnih podatkih je to eno izmed podjetij, ki prav tako presenečajo s svojimi hladilniki, ki se lahko pohvalijo z dobrim hlajenjem. Enega izmed številnih hladilnikov, ki jih ponuja Vantec so stestirali tukaj. Hladilnik se imenuje CCK-6035 in se lahko pohvali s popolnoma bakrenim podnožjem, ki je spolirano do potankosti, z dokaj nizko ceno, odličnim pritrdilnim mehanizmom in glasnim Deltinim ventilatorjem, kar bo gotovo motilo prenekaterega uporabnika, ki je navajen tišine. Članek v katerem je ventilator opisan je kratek, zato je primeren tudi za malce bolj "umirjene bralce". Edino kar boste pogrešali je primerjava z drugimi hladilniki.

0 komentarjev

Volcano 7 v akciji

Viper's Lair - Thermaltake se je najprej proslavil s svojimi Orbi, kasneje pa so postali znani tudi s svojimi Volcani (predvsem tistim z 2), ki so za malo denarja ponujali dobro hlajenje. Pred kratkim pa je na tržišče prišel Volcano 7, ki naj bi postal še ena dobra rešitev, saj ima lep videz, dober pritrjevalni sistem, bakreni del za najboljšo toplotno prevodnost in termalno diodo, ki prilagaja število obratov glede na temperaturo. Lepo je tudi, da se da hladilnik razstaviti in počistiti prah iz njega. Ali je Volcano 7 res dober hladilnik? Na tej strani so mu dali oceno 8/10, vendar so mu očitali precej nepraktično postavitev termalne diode. Ravno zaradi tega Volcano 7 ni ravno učinkovit pri hlajenju,...

1 komentar

Volcano 7 na tapeti

Overclockers Cafe - Overclocker Cafe je testiral novo vročo Thermaltakeovo inovacijo, Volcano 7 HSF imenovano. Zadevica je bila že predstavljena v eni novic prejšnjega tedna in že takrat je Mate nad njo izrazil precejšnjo merico navdušenja. HSF ima namreč 8x8 centimeterski ventilator, kar zagotavlja isti pretok zraka kot pri 6x6 cm enotah, le da z manjšim hrupom. Poleg vsega je zgledno velik in ima bakreno jedro. Da bi se pa lahko še bolj slinili, ima Volcano tudi nadzor vrtljajev, in to ne na tak način kot Zalmanova pahljačica, ki ne more menjati obratov med delovanjem. Volcano 7 ima namreč v sebi vgrajeno vezje. Se nakup tega ventilatorja, ki pride v naše loge 15.11. res splača? Preberite si test! Da pa ne boste obotavljali klika - HSF je dobil nagrado Editor's Choice. To bo še vroče na trgu - pa hladno na procesorju .

0 komentarjev