»

DDR333 moduli na kupu

OC Prices - Trenutno vlada na pomnilniškem trgu pravcata zmeda. Proizvajalci izdajajo modele z deklariranimi hitrostmi vse od 266MHz pa do 400MHz, za poslastico pa se najde še kdo, ki izda na 433MHz navit DDR400 modul z obupno slabimi timingi. Ob tem seveda ne gre pozabiti še na to, da je JEDEC postavil de facto standard le za 333 megaherčne pomnilnike, vse kar je hitreje, je neuradno. Vsem, ki ravno kupujete nov pomnilnik, so se torej odločili pomagati na OC Prices, kjer so si vzeli čas ter primerjali hitrosti, navijaške sposobnosti ter seveda cene trenutno najbolj prodajanih DDR333 modulov. Klik!

0 komentarjev

VIA bo izdala KT333A in preskočila KT333

The inquirer - Pomnilnik DDR333 je v polnem razmahu, vendar ga zaenkrat ne podpirajo vsi nabori. Med najbolj znanimi podporniki, ki znajo učinkovito izkoristiti vse prednosti DDR333, je SIS-ov ceneni, a še vedno odlični SIS735. Pred kratkim pa je članstvo v eliti, ki že ponujajo DDR333 rešitve, zadišalo tudi Vii, ki je svoje inženirje urno nagnala za risalne mize. Rezultat trdega dela je bil KT333, ki se je izkazal za precej posrečeno rešitev, vendar pa je VIA spremenila svoj načrt in se odločila, da KT333 preskoči in v proizvodnjo pošlje KT333A. Tako se lahko zopet zgodi, da VIA preseneti s svojim novim naborom, ki bo znal dodobra izkoristiti vse prednosti novega pomnilnika in bo zopet presenetil z veliko prepustnostjo.

3 komentarji

VIA podpira DDR333

X-Bit Labs - Pomnilnik DDR SDRAM uživa iz dneva v dan vse večjo podporo in tako vse bolj kaže, da se SDRAM počasi umika v zaslužen pokoj, RDRAM pa uživa še zadnje vzdihljaje, do katerih so ga pripeljali splošna nepriljubljenost zaradi dragih naborov, pomnilnika in prepogostih tožb, s katerimi si je podjetje delalo reklamo. Med fanatične podpornike je tako nedavno pristopila tudi VIA, ki se je odločila, da bo podprla vse proizvajalce, ki so tako ali drugače povezani z najnovejšim pomnilnikom DDR333. Tako bo VIA v naslednje sodelovala s takimi imeni, kot so AMD, Micron Technology, Samsung Semiconductor, Hynix Semiconductor in Infineon. Intela v tem taboru ne bo zaradi spora z Vio.

1 komentar

Viini nabori

The inquirer - VIA se kljub slovesu proizvajalca precej hroščatih čipovij (čeprav Intelovi nabori niso bili nič boljši) ne da in napoveduje nova čipovja, ki jih bomo v tem letu ugledali na matičnih ploščah številnih proizvajalcev. Poleg nabora P4X333, ki ga bo VIA v kratkem poslala v prodajo, se bodo počasi začeli pojavljati prvi primerki obetavnega čipovja P4X600, ki bo podpiralo 533 in 400 MHz vodilo, 128 bitni 266 in 333 MHz pomnilnik DDR, ter vodilom V-Link (533 MB/s), ki bo povezovalo North in Southbridge. Po zadnjih podatkih sodeč, bo nabor šel v proizvodnjo v drugi četrtini tega leta in bo (kakopak) namenjen procesorjem Pentium4. Zanimivi so še P4M333, v katerega bo vgrajeno grafično jedro Zoetrope GFX in P4M266A, ki bo prav tako imel integrirano grafično kartico in bo podpiral 533 MHz vodilo.
Najbolj zanimiva pa so čipovja za prihajajoče Hammerje, ki naj bi (Hammerji namreč) po številnih informacijah sekali. Vendar - ne prenaglimo se. Nabor K8 HTB bomo v prvih primerkih ugledali že...

0 komentarjev

VIA presedlala na DDR333

The inquirer - Zaradi zamude QBM (Quad Band Memory) modulov naj bi VIA najprej v svoja čipovja dodala podporo DDR333 pomnilniku. Ta preobrat se je zgodil zato, ker VIA ve, da rabi hitre plošče za tako AMD Athlon kot Pentium 4 procesorje. Najave naj bi se zgodile zelo hmalu, VIA pa naj bi začela s KT333 čipovjem za Athlone in P4X333 čipovje za P4. Viri so The inquirerju zatrdili, da naj bi bilo čipovje hitrejše kot katerokoli DDR333 čipovje Viinih rivalov. Poleg tega naj bi imela VIA še eno "prednost". Čipovje bo uporabljalo poseben QDR buffer, s čimer bo dvignila zmogljivosti v primerjavi z drugimi DDR333 čipovji.

0 komentarjev

ASUS 'ma rad SIS645

X-Bit Labs - VIA ima zadnje čase vedno manj možnosti, da svoj P4X266 proda v kolikor toliko spodobnih količinah, saj nimajo licence za "legalno" prodajanje tega nabora drugim proizvajalcem. Žeblje v krsto P4X266, pa jim zabija tudi odličen SIS645, ki spada v sam zmogljivostni vrh DDR naborov za Pentiume4, je povsem "legalen" in povrhu še poceni. Zato se številni proizvajalci matičnih plošč ne razburjajo preveč zaradi P4X266 in raje posvetijo pozornost SIS645. Nad SIS-ovim naborom so navdušeni tudi pri ASUS-u, kjer lahko končno začnejo izdelovati kvalitetne DDR rešitve za P4 procesorje, brez da bi jih Intel tožil. Tako bodo ASUS-ovci ponudili pester nabor plošč, ki bodo narejene v različnih formatih in bodo bazirale tako na SIS645, kot na različici SIS650, ki med drugim vsebuje tudi grafično kartico. Plošče se bodo imenovale P4S333, P4S333-V, P4S333-M in P4S333-VM.
Prva bo na volja plošča P4S333, ki bo uporabljala navezo SiS645 (Northbridge) + SiS961 (Southbrige) in bo podpirala najnovejše 478...

0 komentarjev