»

Posnemite CDje na obeh straneh

Slashdot - Gotovo ste se že spraševali, kako bi čim lepše označili vsebino na CDju ali DVDju. Sicer so za to obstajale posebne nalepke, toda vseeno je bila stvar precej nepraktična.

V odgovor temu so fantje pri Hewlett-Packardu pogruntali način, kako "natisniti" zgornji del CDja ali DVDja kar s pomočjo istega laserja v CD/DVD snemalniku v kombinaciji s posebnimi mediji, ki imajo na zgornjem delu prevleko, ki spremeni barvo v stiku z laserjem. Postopek je zelo preprost, saj se CD/DVD snemalnik predstavi računalniku kot katerikoli drugi tiskalnik, kar pomeni da kar odprete programsko opremo za ta namen in kliknete "Natisni".
Ima pa t.i. "LightScribe" tehnologija zaenkrat še nekaj težavic. Že prva, ki se posveti je ta, da rabite snemalnik, ki podpira to tehnologijo, in s posebno prevleko prevlečene...

15 komentarjev

Hewlett-Packard bo izdal svoje DVD snemalnike

CDR-Info - Njihov dvd200e pogon bo sposoben posneti 3 ure video materiala v manj kot 30-ih minutah. Hitrosti snemanja in presnemavanja sta isti (2.4x), branje pa je 8-kratno. Kot dodatek, je tudi snemanje navadnih CDjev več kot zadovoljivo, saj jih je zmožen posneti z 12x hitrostjo, presneti z 10x hitrostjo in brati z 32x. To pa še ni vse. Pri HP-ju vam dajo na izbiro tudi način priklopa, tako da lahko pogon priklopite preko IEEE 1394 ali USB 2.0. Pričakovana cena je med $500-600.

0 komentarjev

Nov DVD snemalnik

CDR-Info - Pri Vivastar-ju so izdali DVD snemalnik RS-111, ki se ponaša z 1x in 2x hitrostjo snemanja na DVD-R in DVD-RAM ter 4x hitrostjo branja DVD-R ploščkov. Ob nakupu omenjenega snemalnika dobimo še Vivastarjev program za snemanje DVD-jev ter program Power Director 2.0, s katerim se lahko poigramo z videom. Na vse skupaj nam dajo 2 letno garancijo (razen če niste iz Evrope, v takem primeru, se boste morali zadovoljiti z 12 mesečno garancijo), cena snemalnika pa naj bi bila 599 evrov. Za več informacij si poglej tole stran.

0 komentarjev

CenDyne Lightning III 40X12X48

CDRLabs - Da pa ne bo Plextorjev uspeh "živel" predolgo, so se pri podjetju CenDyne potrudili in svojemu prepisovalcu še izboljšali zmogljivosti v primerjavi s Plextorjem. Tako njihov CD-pek/prepek pravtako zmore 40x hitrost snemanja, 12x hitrost prepisovanja in 48x hitrost branja CD-jev. Razlike v ceni med Plextorjem in CenDyne prepisovalcem naj bi bilo za borih $10, več o CenDyne Lightning III 40X12X48 pa si lahko preberete na tem naslovu.

3 komentarji

Nižje cene DVD-R zgoščenk...

CDR-Info - ...zaenkrat še ne konkurirajo našim cenam! Podjetje Memorex je začelo s prodajo različnih pakiranj DVD-R zgoščenk, katerih cene so nadvse ugodne ( paket treh praznih 4.7 GB DVD-R tako znaša $29.99, kar je približno 7500 sit, torej manj kot damo pri nas za tako količino DVD-R zgoščenk ). Prav tako so znižali ceno enega 4.7 GB DVD-R ploščka z $19.99 na $12.99 ( cca. 3200 sit ), ki pa žal ni ugodnejša od ponudbe pri nas. Tako lahko pri nas, konkretneje v JAE d.o.o., dobimo prazen 4.7 GB DVD-R plošček že za 3000 sit. Pa naj še kdo reče, da je pri nas vse dražje . Več o Memorex-ovi pocenitvi si lahko ogledate na tem linku. Klik!

3 komentarji

HP-jev DVD+RW pekač

Slo-Tech - Na področju DVD zapisovalnikov še vedno vlada precejšnja zmeda, saj se proizvajalci le-teh kar nekako ne morejo zmeniti za enotne standarde. Trenutno lahko izbirajo med standardi DVD-R, DVD-RAM, DVD-RW in DVD+RW. Standard DVD-R je podoben peki navadnih CD-R, s to razliko, da tukaj pečemo plošček DVD. Standard DVD-RAM predstavljajo nekakšni disketni DVD-ji, ki so v osnovi namenjeni hranjenju podatkov, vendar zaradi oblike niso združljivi z običajnimi DVD pogoni. DVD-RW in DVD+RW imata sicer skupno lastnost, da lahko podatke zapišemo kolikokrat se nam zahoče, vendar je prvi namenjen bolj za filme, drugi pa je namenjen še hranjenju podatkov. Videli smo že kar nekaj pekačev, ki znajo zapisovati na DVD-je: pionir na tukaj je vsekakor Pioneer, ki je pred časom izdal svoj zapisovalec DVD-jev, ki pa je bil drag kot žafran. Kasneje je luč sveta ugledala dodobra cenejša rešitev, sedaj pa so se za podoben korak odločili tudi pri HP-ju. Vendar pa bo HP-jeva rešitev nekaj posebnega, saj bo...

1 komentar

Test novega Pioneerja DVD-116

Storage Review - Prišel je novi Pioneer DVD, DVD-116 imenovan, ki se od DVD-115 ne razlikuje kaj veliko. Še vedno bere DVDje s 16x hitrostjo ter CDje s 40x hitrostjo. Razlike se pojavljajo drugje: DVD-115 bere digitalno glasbo s samo 12x hitrostjo ter naj bi pri tem opravilu imel težave (čeprav jih jaz nisem nikoli opazil, saj si dotični produkt lastim). Po novem DVD-116 podpira tudi UATA-66 protokol ter je tišji. Dobro, si rečem, ter grem brat test. Heh, čudno je to, da je DVD-115 svojega hitrejšega brata nascal domala v vseh testih, razen v digitalni ekstrakciji glasbe, kjer so razlike res vidne. Povsod drugje je bil DVD-115 boljši. Čudno, čudno... Test si kar preberite, saj je dokaj dober, čeprav malo nepregleden. Pri Pioneerju bi pograjal tudi to, da njihove enote s pladnjem nimajo Digital Audio Out konektorja, ki ga imajo že čisto vse, tudi najcenejše DVD enote. Ne vem, ali hoče Pioneer sam sebi pljuvati v skledo ter forsirati prodajo Slot-In izdelkov. Možno, čeprav težko verjetno....

0 komentarjev