»

Test hladilnikov za grafične kartice

Hartware.net - Na spletni strani Hartware.net so opravili test treh novih hladilnikov za grafične kartice, ki temeljijo na heat-pipe tehnologiji. Med seboj so primerjali Thermalright HR-03, Thermaltake TMG AT1 in Apack Zerotherm GX810. Test je bil opravljen na grafični kartici ASUS EAX1950PRO (jedro R570). Na testu se je najbolje odrezal Thermalrightov model, ki se lahko uporablja tudi kot pasiven hladilnik, vendar ima tudi svoje pomanjkljivosti, predvsem zaradi svoje velikosti. Za podrobnejše rezultate si oglejte sam test.

5 komentarjev

Test grafičnih kartic z Unreal Tournament 2003

AnandTech - Anandtech že kar lep čas testira grafične kartice s programom, ki ga poganja srce Unreala II, sedaj pa so se spravili testirati še z igro Unreal Tournament 2003. V test so vključili vse GeForce 3 in 4, celotno paleto kartic GeForce MX, ostarelega a še vedno močnega Kyra II, ATI-jeve Radeone 7500, 8500 in 8500 LE ter Matroxovo Parhelijo. Kartice so prestajale težke trenutke pod bremenom te igre, ki je tekla v različnih ločljivostih in z različno količino podrobnosti. Kako so se kartice odrezale, si lahko ogledate tukaj. Ne bo pa škode, če kar takoj povem, da premočno vodijo GeForci 4 Ti, zanimivo pa si je ogledati tudi nihanje Parhelije, ki je enkrat popolnoma pri dnu, drugič pa se povzpne vse do vodečih Nvidiinih kartic.

3 komentarji

Nočete dati nad 50 jurjev za grafikuljo?

AnandTech - Hočete si omisliti grafično kartico ter srepo zabolščite v denarnico. Prosim lepo? Kako naj dam 70 jurjev za dobro grafično, če sem pa za 20 kosov prekratek? Kje so tisti dobri časi, ko je najboljša 3D grafična stala malo nad štiridesetimi tisočaki? Raje nehajte nostalgirati ter si raje preberite tale test na Anandtechu. Na sedemnajstih straneh so do obisti primerjane grafične kartice, katere lahko (v ZDA) kupite za manj kot 200 zelencev. Kot se pokaže, sem imel prav. nVidiin Geforce4 Ti4200 je absolutni zmagovalec, saj nosi titulo prvaka v prav vseh testih. Če se spomnite, sem vam pred dnevi posredoval v novici povezavo do strani, kjer je bil Ti4200 navit nad specifikacije Ti4600, in to stabilno. Vam moram povedati še kaj več? :D

9 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Končno sem za vas spisal primerjalni test treh novih vročih grafičnih kartic. Pod prste so mi prišli ATIjev Radeon 7500, Radeon 8500 LE ter nVidiin Geforce3 Ti200 v preobleki podjetja Gainward. Ja, ker vsaka od treh grafičnih zaseda svoje mesto v lastnem cenovnem razredu, ne glejte na test kot na showdown primerjavo ter boj na nož, ampak kot na test, ki vam priporoči ali odsvetuje nakup kakšne od grafičnih kartic. Uživajte v branju. Aja, ta test posvečam _Mortal_-u. Naj uživa v njegovem težko pričakovanem testu .

16 komentarjev

Test Audigyjev

Slo-Tech - In spet nov članek (sam smo pa res pridni)! Tokrat sem za vas spisal test dveh najnovejših Creativovih zvočnih umotvorov: Sound Blaster Audigy Player in Platinum.
Eden je malce dražji in eden malce cenejši... katerega od njiju če sploh katerega? Preberite si test in se odločite. Klik!

50 komentarjev