»

GV-R9200VIVO

Digit Life - Vsem znano podjetje Gigabyte je na tržišče poslalo novo grafično kartico z oznako GV-R9200VIVO, ki je v bistvu ATI Radeon 9200LE. Vsebuje 128 MB pomnilnika s hitrostjo 400 MHz, njegov procesor pa tiktaka z 250 MHz. Na kartici najdemo analogni ter DVI priključek, velja pa še omeniti, da ima kartica podporo VIVU. Predvsem pa je bodo veseli vsi ljubitelji tišine - hladilnik na tej kartici je namreč pasiven. Klik!

2 komentarja

PowerColor Radeon 9800 Pro 128MB

PowerColor Radeon 9800 Pro

vir: VR - Zone
VR - Zone - Na spletni strani VR-Zone so si pogledali grafično kartico Radeon 9800 Pro, ki jo je izdelalo podjetje CP Technology, bolj poznano pod imenom PowerColor. Kartica je osnovana na Ati-jevem Radeon 9800 Pro čipu ter vsebuje 128 MB pomnilnika, na njej pa najdemo VGA, DVI ter TV-Out priključke. Grafikuljo so temeljito stestirali ter opisali vso opremo, ki jo dobimo zraven kartice same, poleg tega pa so jo preiskusili tudi v navijanju. Pri testih se je obnesla odlično, priporočajo pa jo vsem, ki potrebujejo vrhunsko grafično podporo. Povezava do članka ter testov.




0 komentarjev

Inno3D Tornado Geforce FX 5200

Geforce FX 5200

vir: Tech Seekers
Tech Seekers - Na TechSeekers so si pogledali grafično kartico omenjeno v naslovu podjetja InnoVISION. Kartica vsebuje 128 MB DDR pomnilnika, na njej pa se nahajajo 4 cevovodi. Temelji na nVidia Geforce FX čipu ter je združljiva z DirectX 9. Kartico so temeljito stestirali, primerjali pa so jo tudi z Albatronovo Ti4200 grafikuljo, ki vsebuje 64 MB pomnilnika. Na InnoVISIONovi novi kartici se ne nahaja ventilator, le hladilna rebra, to pa pomeni, da se kartica hitro segreje, a je zelo tiha. V članku pa so njene lastnosti preimerjali tudi z drugimi Geforce FX karticami ter jo poskušali naviti. Več si preberite tukaj, saj je članek zelo zanimiv.

15 komentarjev

3D Prophet 9800 Pro

3D Prophet 9800 Pro

vir: Digit Life
Digit Life - Hercules je sedaj tudi uradno naznanil, da bo začel s prodajo 3D Prophet 9800 Pro grafične kartice, ki temelji na Radeon 9800 Pro čipu. Kot že dobro veste zadeva vsebuje 128 MB pomnilnika, hladilnik pa poleg GPU-ja ter pomnilnika prekriva tudi stabilizatorje, tako da je za hlajenje grafične kartice zares dobro poskrbljeno. Privzeta frekvenca kartice znaša 380/340 MHz. Na njej se nahajajo analogni, DVI in TV priključki, cena pa zaenkrat še ni znana. Klik!


7 komentarjev

128 MB grafične kartice

Digit Life - Zelo daleč nazaj, so bile grafične kartice z enim megabajtom pomnilnika. Ta se je potem vedno povečeval in sedaj smo prilezli do nekje 64 MB pomnilnika. Nekaterim podjetjem pa to še ni bilo zadosti in hoteli so več. Tako so nastale kartice s 128 MB pomnilnika. Test 3 takih kartic so se lotili pri Digit-lifeu in ugotovili, da več ni nujno boljše, saj recimo Radeon 7500 sparjen s 128 MB SDR(!) pomnilnika deluje slabše kot ista kartica s samo 64 MB SDR pomnilnika. Tudi Geforce 2 Titanium se s 128 MB DDR pomnilnika ne obnese prav nič bolje od tistega z 64 MB DDR pomnilnika, zatorej, zapomnite si, pri pomnilniko dosti bolj kot velikost pomembna hitrost! Če koga še vedno nisem prepričal, naj se prepriča sam.

6 komentarjev

Visokopomnilniška kartica

Guru 3D - Zadnje čase so se proizvajalci grafičnih kartic kar nekako otepali izdelav primerkov, ki bi vsebovali več kot 64 MB pomnilnika. Trenutno pa se počasi opogumljajo, saj je Gainward napovedal svoj Golden Sample s 128 MB pomnilnika, kmalu (po zadnjih informacijah že jutri) pa se mu bo pridružil še AOpnov model, ki bo narejen na osnovi procesorja GeForce 3 Ti200 in bo vseboval 128 MB kvalitetnega pomnilnika in TV izhod. Kartica naj bi zmogla v ločljivosti 2048x1536*32bit osveževati sliko s frekvenco 60 Hz. Cena kartice bo znašala 230 $.
Ko bi vsaj kaj takega prišlo tudi v Slovenijo .

0 komentarjev

Prihajajo 128 MB grafične kartice!

X-Bit Labs - Če odmislimo profesionalne rešitve, nismo že od Voodoo 6000 videli kartice z več kot 64 MB pomnilnika. Tradicijo pa utegne v kratkem prekiniti podjetje Gainward, ki je znano po svojih karticah Golden Sample. Inženirji tega tajvanskega podjetja so se odločili, da bodo eno izmed kartic opremili s kar 128 MB pomnilnika in jo poimenovali GeForce3 PowerPack!!! Ti/500 "JUMBO" "Golden Sample". Kljub obetajočemu delu imena "Ti/500", pa kartica ne bo bazirala na Ti500 (zvit marketinški trik), ampak na šibkejšemu Ti200. Ker bo kartica namenjena navijalcem, bodo dostopni časi do pomnilnika znašali samo 4 ns, prisotni pa bodo še dodatki v obliki kompozitnega in S-video izhoda za TV. Posebnost bo še Enhanced Mode mostiček, s katerim bomo lahko omogočili kar za 25 % povečanje zmogljivosti. Gainward zagotavlja, da se delovanje v tem načinu ne bo odražalo v pomanjkanju stabilnosti.
Ker pa vse dobrote stanejo, kartica ne bo ravno poceni, saj bomo morali zanjo odšteti kar 270 $. ...

0 komentarjev