»

GF4 MX400

Slo-Tech - Na tej strani so se pojavile prve slike prihajajoče GeForce4 MX400 kartice. Kar sem lahko razbral iz generiranega prevoda iz japonščine v angleščino (izkušnja, katero nočem več ponoviti - nikdar), je to, da je čip grajen v 0.15 mikronski tehnologiji ter tiktaka pri 270 MHz, temelji pa na nVidiinem NV17. Klik!

2 komentarja

Sunovi novi UltraSparci

Reuters - Morda je Intel res velika bwana na področju desktop, laptop in srednje zmogljivih strežnikov, vendar pa mu zaenkrat še ni uspelo prodreti na področje ultrazmogljivih (ultra high-end) računalnikov. Ta trg obvladajo podjetja kot so IBM, HP, Sun, Silicon Graphics (SGI) ter še kakšno, ki pa se ga trenutno ne spomnim. Vendar Intel niti nima namenov, da bi konkuriral kakšnim Cray računalnikom, ki še danes veljajo za najbolj zmogljive primerke na svetu. Intel bi si s svojimi 64 bitnimi Intaniumi rad priboril samo delež v zmogljivih strežnikih, vendar naloga ne bo tako lahka, saj tukaj kraljuje Sun s svojimi UltraSparc procesorji, ki imajo že kar lepo tradicijo. No, Sun je Intelu nalogo še otežil, saj se bodo morali Itaniumi oktobra spopasti z izboljšanimi 900 MHz UltraSparc III procesorji, ki bodo izdelani v 0.15 mikronski tehnologiji ter z bakrenimi povezavami. Tukaj pa je še en majhen problem - 64 bitna arhitektura. Intel je na tem področju še bolj začetnik, medtem ko Sun tako...

0 komentarjev

Najboljša GeForce2 MX400 kartica za navijanje je?

X-Bit Labs - Po ugotovitvah nemške Media Xplosion bo teoretično najboljša GeForce2 MX400 kartica za navijanje, ASUS-ova V7100 Pro. To pa zato, ker bo imela na sebi, namesto standardnih 5ns RAM čipov, 4.5ns RAM čipe. Čudno pri tem je, da bo kartica delovala na nižji frekvenci kot druge. Normalno GeForce2 MX400 delujejo s frekvenco 220MHz, ta pa bo delovala le z 200Mhz. Teoretično bo tako hiter pomnilnik omogočal V7100 Pro najboljše navijalske sposobnosti. V7100 Pro pa ne bo ena cenejši kartic. Imela bo le 32MB pomnilnika in visoko ceno.

2 komentarja