»

Nova revizija Radeonov HD 5770

MSI Radeon HD 5770 z novim hladilnikom

vir: Hexus
Hexus - Tiskani vezji trenutno najšibkejših Radeonov s podporo DirectX 11, HD 5770 in 5750, se ne razlikujeta preveč, a sta kartici skupaj s hladilnikom na pogled popolnoma drugačni. Le-ta je v primeru zmogljivejšega, 5770, stilsko enak vsem trem močnejšim karticam iz serij 5800 in 5900, medtem ko je hladilnik na 5750 veliko bolj enostaven ter posledično tudi cenejši za izdelavo. V veliki večini testov serije 5700 se uredniki strinjajo, da sta kartici načeloma odlična izbira, a le če bi bili nekoliko cenejši. To bodo pri ATIju poskušali doseči z novo revizijo Radeona HD 5770. Tiskanina je na prvi pogled povsem enaka karticam, ki uporabljajo Batmobile hladilnik, enake...

7 komentarjev

Cooler Master ''RR-CCH-ANUI-GP''

Hartware.net - Cooler Master je na CeBIT-u razstavil zanimiv procesorski hladilnik, zaenkrat poimenovan RR-CCH-ANUI-GP. Gre za povsem običajen hladilnik s šestimi Heatpipe cevmi in aluminijastimi hladilniki rebri. Edino kar ga loči od običajnih podobnih hladilnikov, je njegova velikost, nanj se namreč namestita lahko kar dva 12x12 centimetrska ventilatorja.



Hladilnik je kompatibilen s tako z AMD-jevim (939), kot tudi z Intelovim LGA 755 podnožjem. Zaradi velikosti bi najverjetneje bil zelo učinkovit in tih hladilnik, vendar tudi problematičen, saj zasede veliko prostora. Datum uradne predstavitve in cena še nista poznana.

Izvorna novica na Hartware.net.

4 komentarji

Thermaltakeovi barvni ventilatorji

Thermaltake - Vsi vemo, da je v zadnjem času zrasla priljubljenost barvnih ventilatorjev. Tudi Thermaltake se je odločil, da izda svoj primerek prozornega ventilatorja z barvnimi diodami. Lahko ga dobite v rdeči, modri ali zeleni barvi in stikalom za vklop ter izklop. A1654 FireBall premika zrak z 2000 obrati na minuto ter ga je možno pritrditi na katerokoli stran, saj ima snemljivo okrasno masko.

3 komentarji

Swiftech MCX462

Burnout PC - Hlajenje procesorja je današnje dni nujno potrebno, saj bi bilo brez hlajenja ohišje polno dima. V ta namen ima velika večina ljudi zračne hladilnike, ki so povečini sestavljeni iz hladilnih reber in ventilatorja. Obstajajo pa tudi "hibridi", ki se razlikujejo od običajnih hladilnikov predvsem po obliki hladilne površine. Swiftech MCX462 je na pogled zanimiv, saj je zgrajen iz aluminijastih palčic, katerim so vrezali navoje in s tem povečali površino. Da pa bi dodali še piko na i, so za dno uporabili masiven kos bakra, ki odlično prevaja toploto.

0 komentarjev

Zanimiv hladilnik

Overclockers Cafe - Na PC Abusers so stestirali hladilnik z zanimivim dizajnom. Čeprav podobno razporeditev reber poznamo že iz običajnih hladilnikov za elektro komponente, je "zakrivljeni" model malce drugačen od tistih navadnih. Hladilnik z imenom Dr Thermal TI-V86N se ponaša s precej hitrim (in glasnim) ventilatorjem, ki se vrti s 6800 vrtljaji na minuto ter z inovativnim načinom pritrditve na procesor, ki poskrbi ze zelo dober stik med samimi površinami. Test najdete tu. Še slika reber:

0 komentarjev

Doma narejen hladilnik

vir: Tech1
Tech1 - Nekateri zanesenjaki si očitno ne morejo pomagati in raje sami izdelajo nekatere izdelke, kot pa da bi le-te kupili v trgovini. Nekateri gredo na lastno roko izdelovati vodne bloke ali celoten sistem za vodno hlajenje, nekateri pa se požvižgajo na izdelovanje vodnih blokov in podobnih stvari, ki so vsaj malce povezane z vodnim hlajenjem, ter se raje odpravijo izdelati čisti pravi procesorski hladilnik (HSF). Taki norci so ljudje na Tech1, kjer so opravili tak projekt, ga poslikali in opisali. Ker je besedilo v nemščini, besedila nisem čisto razumel, vendar sem vseeno odkril, da so zanesenjaki hladilnik izdelali iz bakrene ploščice in aluminijastih hladilnih reber.
...

2 komentarja

Showa Skived hladilnik

PCRoddin - Nekateri srečneži, ki so od Intela dobili testne modele Pentiumov3 1GHz, so zraven procesorja našli zelo zanimiv hladilnik z imenom Showa Skived. Gre za aluminijasti hladilnik z učinkovitim dizajnom hladilnih reber, ki so zelo tanka in zavita. Na PCRoddinu so hladilnik pretestirali posebej in prišli do ugotovitve, da se lahko kosa celo s Super Orbom. In to samo s srednje močnim 60mm ventilatorjem. Na splošno je hladilnik precej zanimiv, škoda le, da se ga ne da dobiti v prosti prodaji.

3 komentarji