»

"Ati, jest bi 'mela pa ribice v računalniku!"

Overclockers Cafe -

Lian-Li nedvomno izdelujejo najlepša in najbolj kakovostna ohišja (katerih pa se pri nas žal ne dobi - namig, podjetniki [;)]). Sedaj pa so dokazali, da imajo tudi njihovi oblikovalci veliko domišljije (ali pa se resnično dolgočasijo), saj so na tržišče poslali stranico za ohišja, ki bi se še najbolj prodajala v trgovini z igračami.

Gre namreč za veliko 2,5 cm debelo okno, v katerega natočimo vodo in spustimo ribice (plastične namreč [:D]). Namenjeno je vsem Lian-Li ohišjem serije PC-6x. Za "plavanje" ribic poskrbi majhna črpalka, ki je piha zrak v ta mini akvarij, priložena pa je tudi hladna katodna lučka (oceansko modra ali pa v zeleni barvi alg [:D]), ki s svetlobnim efektom pričara...

7 komentarjev

Iskanje čim tišjega ohišja

OC Prices - Na OcPrices.com so stestirali ohišje, namenjeno vsem, ki vas moti hrup delujočega računalnika. Ohišje, ki ga izdeluje Noise Control, se imenuje 'whisper box' in naj bi zaustavilo kar 90% hrupa, ki ga povzroča računalnik. Vsekakor stvarca, vredna razmisleka za vse, ki vas moti hrup abaka, vendar se vam ne da ukvarjat z 101 improvizacijo preprečevanja hrupa, ki v veliki večini primerov nima želenega učinka... Test se nahaja tukaj.

0 komentarjev

Uorokavljenje žic

Slo-Tech - Ko sem bral test "rokavčnika za žice" na Overclocker Cafe sem prišel do zanimive ideje.
Saj veste, da imajo skoraj vsi ventilatorji za osrednje in grafične procesorje tri žičke, ki zelo nemarno stojijo vsaka po svoje in se nam po možnosti zapletajo tja, kjer so najmanj potrebne.
Zakaj ne bi kupili tistih termalno skrčljivih tunelčkov (ponavadi črne barve), ki jih uporabljamo za izoliranje žic in ne bi s tem skupaj povezali neubogljivih žic. Saj je čisto preprosto. Samo namestite tiste "tunelčke" na žice in z vžigalnikom malce pogrejte, pa se bo nova črna preoblekica čudovito prilegala žicam. S tem boste zmanjšali turbulenco zraka in razmetanost ohišja. Da vam bo bolje jasno kaj mislim, si oglejte tole.

9 komentarjev

Slike GeForca 4

Overclockers Cafe - Na Overclocker Cafe je nek njihov bralec poslal slike prihajajočega GeForce-a 4, ki jih je našel na HEXUS.net, še preden so jih morali na tej strani odstraniti zaradi prošnje NVidie. Vseeno so slike ostale in lahko jih najdete tukaj. Zanimiv hladilnik ter ogromno nekih kondenzatorjev na kartici... zanimivo. Bomo videli, kakšne bodo "uradne slike". Dodatek ob 15.18: Tudi na Overclocker Cafe so umaknili slike, zato sem bil primoran to sliko dati na svojo stran. A jo tudi mi odmaknemo?

3 komentarji

Dušilci za hrup

Overclockers Cafe - Na Overclocker Cafe so dobili na test posebne "blazinice", ki so namenjene temu, da zmanjšajo hrup računalnika. Akasine blazinice so po poročanju avtorja članka zelo spremenile ton šumenja ventilatorjev, ki sedaj ni več tako živciral. Avtor ne more reči, za koliko se je zmanjšala glasnost izven ohišja, saj ni imel decibelmetra, pravi pa, da je sedaj ton, ki prihaja iz ohišja, veliko lažji za prenašati.

4 komentarji

Test treh ventilatorjev

Overclockers Cafe - Zadnje čase se je pojavilo kar veliko proizvajalcev, ki so se specializirali na področju ventilatorjev. Eden izmed najbolj znanih proizvajalcev je Delta, ki je znana po svojih kvalitetnih (in ne ravno tihih) ventilatorjih, zadnje čase pa nanje pritiska tudi konkurenca v obliki Sunnon-a, Sanyo-ta in še kakšnega. Na Overclocker Cafe so stestirali dva Deltina in en Sanyov ventilator. Nad vsemi ventilatorji so bili enako navdušeni, čemur priča tudi visoka ocena - 10. Kako so prišli do takega zaključka si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja

Primerjava Nvidiinih referenčnih gonilnikov

Overclockers Cafe - V popolni zmešnjavi, ki vlada na področju gonilnikov za Nvidiine kartice se je res težko znajti, tako da taki in podobni testi pridejo še kako prav. Na Overclocker Cafe so tako opravili primerjalni test med vsemi referenčnimi Nvidiinimi Detonatorji. Gonilnike so testirali v Quake3 Areni in 3D Marku 2000 in ugotovili, da so najhitrejši Q3 gonilniki Detonatorji 7.16, najhitrejši 3D Mark 2000 in stem Direct 3D pa Detonatorji 6.50. Za več informacij poglejte sem.

0 komentarjev

Alpha PEP66 adapter

vir: OC Rip
OC Rip - Prve članke o hladilniških adapterjih za večje ventilatorje sem vam pokazal že kar nekaj časa nazaj in takrat so povzročili kar precej zanimanja. No, sedaj zadeve lahko tudi komercilano kupite, in sicer predvsem za Alphine hladilnike. Fanadapter, kot je zadevi ime, so v povezavi z Alpho PEP66 testirali na OC Rip strani in so bili nad njim kar navdušeni. Po pravici povedano se tudi meni zdi naložba kar upravičljiva, saj za 7$ dobite adapter, ki bo precej povečal hladilno moč vašega hladilnika, obenem pa zmanjšal hrup ventilatorja. Test si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja