»

0.10 mikronski pomnilniki še letos

X-Bit Labs - Izdelovalec pomnilnikov, podjetje Hynix Semiconductor, je danes potrdilo, da so razvili 512 Mb DDR SDRAM čipe, zgrajene v 0.10 mikronski tehnologiji. Uporabljali jih bodo pri izdelavi PC2100, PC2700 ter DDR400 pomnilnikov. Masovna proizvodnja 512 MB modulov se bo pričela še letos, 256 MB ter gigabajtne module pa bodo začeli proizvajati v prvi polovici prihodnjega leta. Ostale informacije ter originalna novica na tem naslovu.

0 komentarjev

Hynix povečal proizvodnjo

The Register - Korejski proizvajalec pomnilniških čokoladic Hynix je najavil, da bo ponovno odprl tovarno v Oregonu. Pred zaprtjem so tam proizvajali 64 megabajtne module, sedaj pa bodo varili 256 MB DRAM module.

Pričakovan vpliv na trg je zvišanje cen 128 MB čokoladic ter znižanje cen 256 MB tablic. Seveda pa je to odvisno tudi od zalog pri prodajalcih računalniške, predvsem OEM opreme.

0 komentarjev

Zopet višanje cene RAMov

Reuters - Kot potrošnik sem v tem primeru (kratkoročno gledano, bi se lahko reklo) 'prizadet', vendar osebno bolj kot ne pozdravljam odločitev vodilnih v izdelavi pomnilniških čipov (beri: Hynix in Samsung), ki nameravata svojim pogodbenim partnerjem zvišati cene za približno 30 %. Kot vemo, so cene zadnje čase 'podivjale' navzdol, ter se zopet izenačile z onimi pred približno dvema letoma, ki so jih dvignile težave z zemljo na Tajskem (ter pametni ekonomisti ). To je že drugi tovrstni dogovor v kratkem času, prvi je zvišanje cen CDR(W) medijem, na kar pa je vplivalo tudi kaznovanje tajskih podjetij.

Več o tem lahko izveste tukaj. Me prav zanima, če bi se slovenski prodajalci računalniške opreme bili sposobni zmenit kaj takega...

17 komentarjev

Cene pomilnika se še vedno višajo

The inquirer - Sodeč po novici na The Inquirerju, naj bi se cene DDR in SDRAM pomilnika še vedno višale tako na daljnem vzhodu, kot v Evropi. Bolj natančno, cena 256 MB DDR pomilnika naj bi se sedaj gibala med $55 in $60 dolarji, medtem pa naj bi bile cene 128 MB PC133 SDRAMa $18 dolarjev, 256 MB PC133 pa med $34 in $36 dolarji.
Čeprav so se cene postopoma višale skozi cel teden, pa naj bi bila prodaja pomilnikov ne tako velika. Zgleda, da kupci čakajo, da bodo videli, če se bodo cene RAMa spet znižale.

6 komentarjev

DDR SDRAM se draži

Slo-Tech - Novičko je poslal Koci. Hvala!

Cene pomnilniških modulov so kot verjetno že veste precej nestabilne in nepredvidljive. Po zadnjih podatkih narašča cena DDR SDRAM modulov in kot kaže to ni samo trenutna muha proizvajalcev, temveč malce bolj resen trend.

Pomanjkanje spominskih modulov, kot posledica velikega povpraševanja, vodi cene navzgor. Pri nakupu v velikih količinah se cene 128 Mb čipov trenutno gibljejo med 26 in 28 dolarja, 256 Mb moduli PC2100 DDR pa trenutno stanejo med 40 in 45 dolarji, še pred nekaj dnevi samo 33 do 40 dolarjev.

10 komentarjev