»

Kampanja za cenejše računalniške igre

več strani - S sloganom "Videoigre so oderuške" so britanski igričarji sprožili kampanjo za znižanje cen računalniških iger za 50 odstotkov. Cene se tudi v Veliki Britaniji gibljejo preračunano okoli 15000 tolarjev. Z akcijo želijo pridobiti (vse) igričarske strani, ki bi v podporo objavile reklamno pasico (banner) ali apelirale na svoje bralce. In sredstvo, s katerim skušajo doseči cilj?

MED 1. IN 8. DECEMBROM 2002 NE KUPUJTE RAČUNALNIŠKIH IGER!

Na uradni strani najdete še veliko zanimivih informacij, med drugim odzive igričarske industrije (nekateri grozijo s tožbami, drugi se strinjajo da bi nižje cene koristile vsem) ter povezavo do peticije za znižanje cen računalniških iger.

Sam z bojkotom ne bom imel težav, saj je 10 do 15 tisočakov za računalniško igro ali samo dodatek/nadaljevenje odločno preveč že v Veliki Britaniji, kaj šele v naši materi Kokoški......

4 komentarji

Audigy in njega gonilniki

Tweak Town - Najbrž ste vsi ponosni lastniki Creativovega Audigyja samo presenečeno bevsknili, ko ste videli, da Microsoftova Okna XP ne prepoznajo zvočne kartice ter da je za namestitev gonilnikov nujno potrebna priložena zgoščenka. No, TweakTownovci so ugotovili, kako to obiti. Postopek je preprost: Ko Okna prvič vprašajo za lokacijo gonilnikov za Audigy, jim kar namestite napačen gonilnik, za Soundblaster Live, ki ga imajo Okna v svoji bazi gonilnikov. Nato iz interneta vunpotegnite nadgradnjo gonilnikov za Audigy ter datoteko enostavno zaženite. Novi gonilniki bodo nameščeni brez prvotne uporabe namestitvenega cedeja, ki ga nadgradnja tako izrecno zahteva. Kul, ane?

5 komentarjev

Peticija proti Creativu

Jaz - Ko sem na neki drugi računalniški strani opazil link na peticijo, sem pomislil le kaj je narobe, saj Creative za uporabnike, vsaj po mojih izkušnjah, skrbi bolje kot večina drugih podjetij. A ko sem si prebral peticijo sem ugotovil, da bi se dalo marsikaj spremeniti. Peticija se poteguje za boljšo podporo SBLive! in Audigy kartic, za možnost vunpotegovanja vseh gonilnikov in programske opreme ter še za nekaj koristnih izboljšav. Peticija tukaj.

3 komentarji

Patch za 3D Mark 2001 ter Kyro/Kyro 2

Slo-Tech - Pred meseci je MadOnion obljubil patch za 3D Mark 2001 ter Kyro/Kyro 2 grafične kartice, tako da bi jih vsi lastniki končno lahko primerjali z ostalimi grafičnimi karticami. Glede na to da tega patch-a ni in ni, so se na strani Petition Online odločili napisat peticijo. Peticija je startala danes (6.1.2002). Vsi zainteresirani ki bi radi končno vidli rezultat v primerjavi z ostalimi grafičnimi, dodajte svoj podpis. Vzelo vam bo le minuto časa!!

Za novico se zahvaljujem Kristjanu.

16 komentarjev

Svoboda tipkanja na internetu?

Ace's Hardware - Dober glas seže v deveto vas, pravijo stari. In res je tako. Eden hardveraš naj bi ugotovil, da je razlika med zvočno kartico SB Live ter SB Audigy minimalna in da se da nekatere razlike premostiti preprosto z gonilniki. Čeprav v to dejstvo sploh ne verjamem (razlika med čipoma EMU10K1 in EMU10K2 - Audigy - je zelo velika), je Tajvanec ugotovil, da so beta gonilniki za Audigy kartice, katerih ne dobimo več, delovali tudi na starih Live karticah in da naj bi veliko razlike celo bilo opazne. Seveda je možno, da je Tajvanec lahko lagal, a to nekako pade v vodo, ko opazimo reakcijo Creativa, ki jo komentirajo na Ace's Hardware. Creative je zahteval, da se osemstranska razlaga brezpogojno umakne iz dotične domače strani, iz njihovega strežnika zbriše povezave na in dejanske gonilnike, ki so omogočali sporno namestitev, ter prosili, naj brišejo vse teme v forumu, ki naj bi slabo vplivale na Creative. Zanimivo, kaj? Upam le, da bo informacija prišla necenzurirano tudi do nas in da bomo...

3 komentarji

Peticija za anime

Jaz - Stanje glede animeja na naši televiziji je še vedno precej žalostno. Žarek upanja je vsekakor pomenilo nedavno predvajanje Ghost in the Shell na TVS2, toda to ni dovolj. In ker so naši televizijci večinoma precej slepi za vse, kar je nekomercialno in nemehiško, je treba stvari malce pospešiti. To nalogo je na svoja pleča prevzel slovenski klub ljubiteljev animeja in mang (njihovo/našo domačo stran najdete tukaj) in del tega truda je tudi ta on-line peticija. Peticija bo po zaključku poslana slovenskim TV postajam v upanju, da bodo uvideli interes občinstva za japonske risanke in nekaj ukrenili glede predvajanja.
Torej, pozivam vse Slo-Techerje, ki vam je japonski stil animacije vsaj malo všeč, da se nam pridružite in podpišete omenjeno peticijo!

11 komentarjev