»

SETI je končno obrodil sadove

Slashdot - SETI@Home na naši strani ni potrebno posebej predstavljat, saj imamo tudi Slo-Tech ekipo.
Do sedaj še ta ogromen projekt ni obrodil sadov... vse do sedaj! Eden od prostovoljcev je uspel s pomočjo IP naslova, ki ga SETI@Home klient pošlje, izslediti ukraden ženin računalnik.
Žena pa je ob vrnitvi računalnika izjavila: "I always knew that a geek would make a great husband."

Še povezava do izvorne novice!

38 komentarjev

Odprta koda kraljuje tudi na poštnih strežnikih?

PC Linux Online - Splošno znano dejstvo je, da je odprtokodni Apache najbolj priljubljena izbira za spletni strežnik, kar potrjujejo Netcraftove raziskave. V podobni, a manj obsežni raziskavi pa se je izkazalo, da odprtokodni strežniki obvladujejo tudi večino svetovnih poštnih strežnikov, saj jih med 106.000 analiziranimi kar 70% uporablja enega izmed odprtih poštnih strežnikov, Sendmail, Postfix ali Exim. Seveda jih velika večina teče na Unixu-podobnih operacijskih sistemih. Klik!

8 komentarjev

HotMail: Vključili smo vas v svojo premium spam storitev!

The Register - Ojej -- že nekajkrat sem bentil nad izvrstnimi anti-spam filtri, ki jih uporabljajo pri MS-jevem servisu HotMail, katerega -- mimogrede -- uporablja preko 110 milijonov uporabnikov širom Plavine. Klik! Tokrat so uporabniki nejevolje odkrili, da imajo sporočila, ki jih pošlje uporabnik 'staff' iz katerekoli domene pač že (beri: staff@slo-tech.com), diplomatsko imuniteto -- filtri jih ne prestrežejo niti, če so na uporabnikovi block-listi. Pfuj.

Sorry, you cannot add 'info@microsoft.com' to Outlook junk list.

4 komentarji

Obvestilo

Slo-Tech - Prosim vse, ki so na katerikoli e-naslov na Slo-techu (*@slo-tech.com) poslali kakršnokoli sporočilo preko strežnika mail.siol.net, da svoje sporočilo pošljejo ŠE ENKRAT, PREKO DRUGEGA POŠTNEGA STREŽNIKA, saj je mail.siol.net zaradi napake v konfiguraciji (na SiOLu, ne pri nas) BLOKIRAN. To je tudi pojasnilo zakaj vam večina (vsi) strežnikov z nastavljenimi anti-spam filtri ne dostavlja pošte poslane preko tega strežnika.

6 komentarjev

Majhna sprememba pravil

Slo-Tech - Zaradi odkritja določenih "lukenj" v naših pravilih smo spremenili člen o gusarstvu... Po novem se glasi takole:

Iskanje in oglaševanje nelegalne avtorsko zaščitene intelektualne lastnine je prepovedano. Kazen: razglasili vas bomo za Zobato OwcoTM, v primeru nadaljnjih kršitev pa boste razglašeni za GnojaTM.

Sprememba začne veljati takoj!

Dodali smo tudi 15. člen: Uporabnik s pošiljanjem svojih sporočil na stran Slo-Tech pristane, da ima Slo-Tech prenosljivo, neukinljivo, neekskluzivno in avtomatično pravico do uporabe (objave) sporočil. Slo-Tech ima prav tako pravico neobjave vsebine, ki je v nasprotju s temi pravili.



Člen je bil zaradi vaših ugovorov malo popravljen. Sedaj se glasi:
Uporabnik s pošiljanjem svojih sporočil na stran Slo-Tech pristane, da ima Slo-Tech neprenosljivo, neukinljivo, neekskluzivno in avtomatično pravico do objave sporočil. Uporabnik te pravice ne more preklicati brez soglasja Slo-Techa. Slo-Tech ima prav tako pravico neobjave vsebine, ki je v...

50 komentarjev