»

Shuttle XPC X100

Slo-Tech - Podjetje Shuttle poznamo predvsem kot izdelovalca okostenelih - barebone računalnikov. Pri nakupu dobite samo ohišje in matično ploščo z vgrajeno grafično kartico, sami pa morate dodati procesor, pomnilnik, trdi disk in po želji zmnogljivejšo grafično kartico. Odločitev, da se podjetje poizkusi tudi v izdelavi računalnikov, ki zasedejo še manj prostora – volumna (pionir je bil Apple s svojim Mac Mini), seveda ne preseneča.

Tako bodo ponudili model Shuttle XPC X100, ki je zasede le malo več prostora, kot ohišje za prenosni disk, pri tem pa nudi celo možnost nadgradnje. Prav to X100 loči od Mac Mini-ja (AOpen-ovega klona Mini PC, ali MiniPC Japan), saj je mogoče grafični podsistem nadgraditi z modulom MXM, prav tako pa je mogoče vgraditi povsem običajen, 3,5 inčen trdi disk, ki je znatno cenejši (cena/GB) in hitrejši od diskov, ki...

5 komentarjev

Izlet v tovarno ohišij

Tom's Hardware - Pri Tom's Hardware Guide so se na nezimerno željo svojih bralcev, ki si sploh niso mogli predstavljati, kako se izdelujejo računalniška ohišja, podali na dvodnevni izlet v tajvansko tovarno Chenbro. Bolj natačno so si ogledali proces izdelave XSpider/Gaming Bomb ohišja.

Članek je zanimiv in vreden branja za večino obiskovalcev naše strani. Pri Tomu vedo, da s slikami ne gre skopariti, saj so na vsako stran prilepili dve ali tri, kar predstavlja kratkočasno klikanje zdolgočasenem spletnemu obiskovalcu.
Ostali pa lahko medtem opazujemo neverjetno visoke varnostne standarde te tovarne, ki v ameriškem svetu ne bi obstala 5 minut.
Hkrati pa ne pozabimo na izredno objektivno poročanje pisca članka, ki mu kar ne zmanjka superlativov. Klik za prijetno in predvsem kritično branje. [>:D]

2 komentarja

Bitka malčkov

Tom's Hardware - Seveda tu ne govorimo o pretepu majhnih ljudi, temveč o boju med dvema večnima rivaloma - Shuttleom in Soltekom. Oba sta znana po izjemno kvalitetnih in zelo majhnih ohišjih, ki so primerna za natrpane pisarne in pogoje, kjer ne potrebujemo najboljšega računalnika, temveč le čim manjšo škatlo. Tokrat so na Tom's Hardware primerjali, ocenjevali in grajali sistema QBic EQ3000 in SB51G/SN41G2 , ki spadata v vrh ponudbe. Ugotovili so da sta si zelo podobna in da taki sistemi predstavljajo prihodnost računalništva.

2 komentarja

Z Mini PCjem na lanparty?

Tom's Hardware - Predstavljajte si sledeče. Odpravljate se na lanparty. V nahrbtnik hitro zmečete mini ohišje, miško in tipkovnico, v roke primete 17" LCD in že hitite. Ko prispete vas ljudje začudeno gledajo kje ste pozabili vaš zmodificiran bigtower, vi se nasmehnete in razpakirate nahrbtnik. Organizatorji vas že hočejo poslati domov z vašim pisarniškim PCjem, ko vi z eno potezo snamete pokrov z ohišja. Ljudstvo onemi. Notri se namreč skriva čistokrvni GeForce 4 Ti 4600, P4 2533Mhz in 1GB DDR333 spomina. Dva hitra diska zvezana v RAID polje in DVD zapisovalnik so samo pika na i. Si želite pobliže ogledati to pošast? Klik!

14 komentarjev

Senfu "Overclocking DIY House"

Overclockers Australia - Podjetje Senfu se je proslavilo s svojim poceni vodnim hlajenjem, sedaj pa se poizkuša uveljaviti tudi na drugih področjih. V vsej svoji zagnanosti so izdali nekaj čudnih, a precej zanimivih izdelkov. Eden bolj zanimivih (in izvirnih) je Senfu "Overclocking DIY House", ki je nekakšen nadomestek za ohišje, čeprav niti malo ne spominja na ohišje. DIY House je bolj podoben nekakšni dvojni mizici, na katero položimo komponente. Vendar zakaj bi rabili tako stvar, če imamo komponente lahko lepo na varnem v ohišju? Hja, to se je spraševal tudi avtor članka in ugotovil, da je DIY House najbolj primeren za tiste, ki neprestano (dobesedno) šarijo po računalniku, za druge pa nima kake vrednosti . Test.

1 komentar

Bakrena ohišja

Akiba - Po spodobnem uspehu aluminijastih ohišij po svetu se je nekaterim verjetno zazdelo, da bi se tudi bakrena ohišja utegnila dobro prodajati. Tako je japonsko podjetje Daut predstavilo svoje popolnoma bakreno ohišje. V bistvu gre za povsem spodoben izdelek, katerega edina posebnost je to, da je narejeno popolnoma iz bakra. Meni osebno se to ne zdi posebej dobra ideja, saj baker nekako ni preveč primeren material za računalniško ohišje, saj je premehak, pretežak, predrag pa še rad oksidira. No ja, mogoče bodo drugi drugačnega mnenja in bo ohišje prava prodajna uspešnica... [;)]

vir: Akiba

vir: Akiba

6 komentarjev