»

Vodno hlajenje

HardOCP - Vodno hlajenje je, vsaj če želite svoj mlinček naviti na spodobno raven, milo rečeno, nuja. Na žalost pa je izdelava lastnega vodnega hlajenja povezana z nešteto težavami ob izgradnji ter montaži, tako da marsikdo prav zaradi tega ne izdela svojega vodnega hlajenja. No, rešitve se vedno najdejo in tako so si danes na [H]ardOCP ogledali že serijsko izdelan komplet za vodno hlajenje nemškega podjetja Innovatek. Kako se že vnaprej pripravljen komplet vodnega hlajenja obnese, si lahko ogledate v kratkem članku, ki so ga spisali na to temo. Klik!

9 komentarjev

Hlajenje s spremembo faze

Overclockers.com - Na Overclockers.com so sestavili obširen članek o hlajenju s spremebo faze (enak princip kot pri zamrzovalnikih in podobnih napravah). Kratki predstavitvi fizikalnega ozadja takšnega hlajenja sledi zelo natančen vodič za izdelavo tovrstnega sistema. Tako izvemo kaj vse potrebujemo, kje in kako do potrebnega priti ter kako vse skupaj sestaviti, napolniti in preizkusiti. Tudi če se vam takšno hlajenje zdi preveč ekstremno, je članek nadvse priporočljivo prebrati.

0 komentarjev

Kako izdelati akrilni cement

Pimprig - Modifikatorji, ki veliko delajo s prozornimi ohišji ali pa rezervoarji za vodo pri vodnem hlajenju izdelanih iz pleksi stekla, bodo najverjetneje veseli članka na tej strani, ki vas bo naučil, kako izdelati tako imenovani akrilni cement, ki je učinkovito lepilo za prej omenjeni material. Vse kar potrebujete je nekaj majhnih koščkov pleksi stekla, aceton, steklen kozarec in 24 ur, da proces steče do konca.

3 komentarji

Kako narediti vodno hlajenje

ProCooling - Ker je danes slo-tech očitno zelo coolersko naravnan, bom še jaz nekaj dodal. Na moji najljubši strani o vodnem hlajenju, ProCooling, so pripravili članek o vodnem hlajenju v celoti. Tukaj ne gre samo za test in primerjavo vodnega z zračnim hlajenjem, ampak tudi vodič, kako sami izdelati vodno hlajenje. Veliko tistih, ki imajo, ali pa še bodo imeli, vodno hlajenje procesorja, se ukvarja z vprašanjem, kako stabilno pritrditi vodni blok na matično ploščo. Tu je odgovor. Vodič pa se ukvarja ne samo z vodnim hlajenjem kot samim, ampak tudi preureditvijo ohišja za ta namen. Danes vam od vseh člankov najbolj priporočam tega. ...

4 komentarji

Intelov Roadmap

Tom's Hardware - Hja.. danes je pa na Slo-techu neko pomanjkanje novic...
No nekaj vam jih bom priskrbel jaz.

Začnimo s Tom's Hardwareom. Napisali so obširen članek o Intelovih čipovjih in procesorjih. Opisano je vse od sedanjega Pentiuma 4, novega izboljšanega Pentiuma 4 (Northwood), preko prihodnikov Pentiuma III do mobilnih rešitev in strežnikov. No ja kakorkoli, tale članek je zelo dobro napisan in zelo informativen, zato vam ga priporočam.

0 komentarjev