»

Samsung predstavil svoj Androidni telefon

TG Daily - Samsung se je končno opogumil in predstavil telefon I7500, s čimer je postal prvi veliki proizvajalec mobilnih telefonov, ki si je drznil uporabiti Googlov Android kot operacijski sistem. Novinec ima zaslon z diagonalo 3,2-palcev (320x480), ki je občutljiv na dotik, kamero s petimi megapiksli, 8 GB pomnilnika, podporo za 3G (HSDPA) in Wi-Fi. Meri 115 x 56 x 11.9 mm in sprejme kartice Micro SD do velikosti 32 GB, če bo vgrajenih 8 GB premalo. Končno bomo za spremembo na boljšem prebivalci Stare celine, saj bomo telefon dobili že junija (vsaj Nemci ga bodo),...

9 komentarjev

Mobilna kamera CommuniCam ™ MCA-25

SonyEricsson - SonyEricsson je predstavil novo kamero z imenom CommuniCam™ MCA-25. Kompatibilna bo z novimi telefoni SonyEricsson T200, T300 in T600. Narejena je iz lahkih materialov ter po besedah SonnyEricsonn-a uporabna za nemalo stvari. Ima ločljivost 640 x 480, kar pa je za tovrstno mobilno kamero kar veliko, sliko pa zajame v 24-bitni barvni tehniki. Omogoča nam tudi predogled slike na zaslonu ali preko kukala kamere.
Poigramo pa se lahko še s številnimi zabavnimi efekti, ki jih lahko dodajamo slikam. Nastale slike pošljemo prek MMS-a ali e-maila. Klik!Kaj je to, na zaslonu cegla...

2 komentarja

CD-R/RW novice

CDR-Info - Na CDR-Info so napravili primerjalni test treh 40x pekačev. Na paleti so se znašli ASUS, LiteOn in Cendyne. Oglejte si obsežen test tukaj in presodite, če se vam že splača kupovati tako hiter pekač. Sam še vedno pravim, da je Plextor 40x naj!
Tem štirim pekačem sledi tudi Freecom 40x, katerega test lahko tudi kmalu pričakujete na CDR-Info.

Še ena novica. Teac 24x (test na Slo-Techu) je dobil novi Firmware, toda na žalost Mt.Rainerja še ni, je pa malce izboljšana kakovost in hitrost pisanja ne visoko kvalitetne CD-RWje (Lahko potrdim iz svojih izkušenj, da se popravek izplača - tukaj.)

1 komentar

Test Hitachijeve kamere

CDR-Info - Na CDR-infu so se spravili testirati kamero Hitachi DZ-MV100A DVD RAM. Za shranjevanje slike uporablja 8 centimeterske 1.4 GB DVD-R ploščke ( prostornina se podvoji ob shranjevanju na obe strani ploščka ), posnetke pa lahko shranjujemo v dveh resolucijah ( HIGH = 704x480 ali STANDARD = 352x480 ). Če je vredna svoje cene ( okoli $2000 ), presodite sami, a naj vam povem, da se je sam ne bi branil .

0 komentarjev

Nižje cene DVD-R zgoščenk...

CDR-Info - ...zaenkrat še ne konkurirajo našim cenam! Podjetje Memorex je začelo s prodajo različnih pakiranj DVD-R zgoščenk, katerih cene so nadvse ugodne ( paket treh praznih 4.7 GB DVD-R tako znaša $29.99, kar je približno 7500 sit, torej manj kot damo pri nas za tako količino DVD-R zgoščenk ). Prav tako so znižali ceno enega 4.7 GB DVD-R ploščka z $19.99 na $12.99 ( cca. 3200 sit ), ki pa žal ni ugodnejša od ponudbe pri nas. Tako lahko pri nas, konkretneje v JAE d.o.o., dobimo prazen 4.7 GB DVD-R plošček že za 3000 sit. Pa naj še kdo reče, da je pri nas vse dražje . Več o Memorex-ovi pocenitvi si lahko ogledate na tem linku. Klik!

3 komentarji

Plextor 16/10/40

CDR-Info - Najprej vam dolgujem opravičilo za novico o tem, da naj bi Plextor prenehal izdelovati SCSI verzije svojih pekačev. Očitno se informacije pri Plextorju od celine do celine razlikujejo, saj v Ameriki trdijo, da SCSI CD recorderjev ne bodo nehali izdelovati. No sedaj pa h konkretnim novicam...

Na CDR-info so dodobra pretestirali nov Plextorjev model (PX-W1610A), ki je zmožen resničnega zapisovanja na CD-R ploščke s 16-kratno hitrostjo. Ploščke CD-RW prepisuje z 10-kratno hitrostjo, CDje pa bere z 40-kratno hitrostjo. Pohvalili so njegovo tiho delovanje in izredno dobro podporo Overburningu. Podpira UDMA 2 (ATA33) in CD-Text, prav tako pa ima tudi izboljšano tehnologijo BURN-Proof.
Od drugih 16-kratnih pečic zelo odstopa po paketnem zapisovanju in paketnem branju, kjer odstopa tudi za 250 odstotkov. Slaba lastnost Plextorjev pa je zelo visok dostopni čas. (Za celotno širino 255ms). Še ena zanimivost tega pogona je, da ima na zadnji strani vgrajen ventilator... heh, morda se bliža čas...

5 komentarjev