»

Test Tyanove "Thunder" Dual SocketA platke

Overclockers.com.au - Na Overclockers Australia so naredili test Tyanove "Thunder" Dual SocketA matične plošče. Testni sistem je vseboval 2 Palomino procesorja pri 1.2 Ghz, Tyanovo matično ploščo, 256 MB Samsungovega DDR RAMa, Taisolove procesorske hladilnike in kot se spodobi za tak sistem, tudi močan napajalnik (Delta 465 W). Plošča je namenjena bolj serverjem, kot pa navadnim uporabnikom in overclockerjem, saj nima v BIOSu niti ene nastavitve za navijanje. Mogoče tudi zaradi tega, ker je BIOS beta verzije (test plošče je eden bolj zgodnih, zato ne gre pričakovati še kake blazne popolnosti). Ploščo so poslali tudi skozi različne teste. Rezultati so sicer precej impresivni, vendar jih je treba jemati bolj z rezervo, saj gre za enega bolj zgodnjih testov, so pa dober pokazatelj, kaj lahko pričakujemo v prihodnje. Na isti strani najdete tudi goro slik.

3 komentarji

MSI K7T Turbo Limited opis

VIA Hardware - Na VIAHardware se je pojavil opis MSI K7T Turbo Limited plošče. Gre za omejeno edicijo njihove precej popularne MSI K7T Turbo. Nova plošča se že na prvi pogled bistveno razlikuje od stare, saj je popolnoma rdeča, drugače pa se ne razlikuje tako zelo od svoje prednice.
Plošča se je odrezala dokaj dobro, saj je dobila naziv Editor's Choice.

Tukaj se pa nahaja opis.

0 komentarjev

Kompatibilnost SocketA plošč z Morganom in Palominom

X-Bit Labs - AMD ni znan po tem, da skrbi za svoje uporabnike. Dočim ste z Intelovo ploščo večinoma lahko zdržali kar nekaj časa vsi vemo, kako je z AMDjem. Prvo jim niso bile všeč KX133 plošče in so jih ob prihodu SlotA Thunderbirdov zamenjali za KT133 čipovje (ki je v bistvu enako...), sedaj pa je spet potrebna zamenjava SocketA plošč, saj KT133 čipovjene podpira 266MHz FSBja. Zato se seveda postavlja vprašanje, ali bodo današnj plošče spet potrebno menjati maja/junija, ko bodo na voljo novi Palomino in Morgan procesorji. Na to je zaenkrat še težko odgovoriti, toda AMDjaši zatrjujejo, da bodo vse plošče z "ustreznimi voltažnimi regulatorji" ustrezale. Upajmo, da je to res!

4 komentarji

Overclockerski BIOS za MSI K7T Pro2

HardOCP - V svojem testu sem uporabil tudi poseben overclockerski BIOS za MSI K7T Pro2, ki sem ga zabasal na AthlonMB. Stvarca doda kar nekaj zanimivih nastavitevv BIOSu, med drugim tudi možnost višje voltaže inveč nastavitev za pomnilnik. Na Overclockage.com so BIOS namestili na svojo ploščo, ga optimizirali ter napisali članek o tem. Zadeva je res uporabna za vse lastnike MSI K7T Pro2 plošč, tako da si jo dotični kar oglejte.

0 komentarjev

Novi primerjalni test

Jaz - Ok, končno sem objavil dolgo pričakovani primerjalni test SocketA plošč, number 2. Tokrat sta se v ringu smrti pomerili Solte SL-75KV2-X in MSI K7T Pro2. V bistvu gre tudi za primerjavo v Sloveniji precej nepoznanega podjetja Soltek in uveljavljenega MSIja. Obe plošči podpirata overclockanje SocketA procesorjev, če pa želite izvedeti več, si le oglejte test. Zahvala gre tokrat podjetjema Electra (za Soltekovo plato) in Mlacom (za MSIjko).

9 komentarjev

Overclockanje SocketA procesorjev na Ace's Hardware

Ace's Hardware - Ace's Hardware je ena izmed najbolj spoštovanja vrednih hardware strani na spletu, saj fantje zares dobro vedo, kaj počenjajo. Mogoče so njihovi članki včasih preveč tehnično zateženi, toda količino informacij, ki jo ponudijo, le redkokdaj doseže kdo drug. Kakorkoli, njihov najnovejši članek govori o overclockanju SocketA procesorjev. Z metodo poskusov in napak so iskali najboljšo kombinacijo procesorja, matične plošče, hladilnika in drugih podrobnosti, ki tvorijo uspešno overclockersko celoto. Moram reči, da je članek zares dober, tako da ogled vsekakor priporočam!

0 komentarjev

OC bios za MSI K7T Pro2

AthlonMB - Na AthlonMB so objavili povezavo do overclockerskega BIOSa za MSIjevo K7T Pro2 matično ploščo. Sama plošča je povsem solidna (ravno včeraj sem končal s testiranjem...), toda ena izmed pomanjkljivosti je to, da podpira voltaže samo do 1.8V. No, s tem BIOSom je mogoče nastaviti voltažo tudi na 1.85V, kar bo marsikomu še kako pomagalo. Dobite ga tukaj.

0 komentarjev

Komplet za odklepanje SocketA procesorjev

Akiba - Hehe, Japonci so vedno bili nori na overclockanje. Zadnji prodajni hit pri njih je poseben komplet, namenjen odklepanju SocketA procesorjev. V bistvu ne gre za nič drugega, kot povezovanje L1 mostičkov, toda njim metoda s svinčniki pač ne zadostuje in so si morali izmisliti nekaj bolj sigurnega [:)]. Slikice, tako kot vse norosti iz Japonske, prihajajo z Akibe [;)].

vir: Akiba

vir: Akiba

8 komentarjev

Prelomljeni TBird

HardOCP - Heh, videl sem že kar precej polomljenih jeder SocketA procesorjev, toda TBirda, prelomljenega na pol pa še ne. Hec pa je ravno v tem, da se ta katastrofa ni zgodila zaradi kakšnega adrenalinskega mladca, ki se je spravil na procesor, temveč kar med povsem rutinskim nameščanjem Chrome Orba [8-O]. Huh, za boljši opis prigode pa kar sem.

vir: HardOCP

vir: HardOCP

12 komentarjev