»

Termalni namazi na kupu

G3D - Na tej strani so se v medsebojni konkurenci znašle štiri danes komercialnemu trgu zelo zanimive termalne paste, ali, lepše povedano, termalni namazi™. Arctic Silver 2 in 3 ter električno popolnoma neprevodni Nanotherm 1 in 2. Najbrž ne bo presenečenje, če povem, da se je najbolje odrezala Arctic Silver 3. Razlike med temperaturami med polno obremenitvijo procesorja sežejo tudi do 2 stopinji Celzija, za celoten članek pa hitro odjadrajte sem.

0 komentarjev

Kako se obnese Arctic Silver III?

VR - Zone - Vsi so bili navdušeni, ko je Arctic Silver Inc. najavil naslednico svoji zelo uspešno prodajani termalni pasti. Arctic Silver III je že po specifikacijah boljša od Arctic Silver II: 99% čisto srebro, kar 82% srebra v celotni teži paste, boljša toplotna ter manjša električna prevodnost. Postalo je jasno, da bo Arctic Silver III uspešno nadomestila svojo predhodnico. Kako se torej obnese nov izum? Sodeč po tem testu - odlično. Stopinja razlike v mirovanju ter dve stopinji razlike pod polno obremenitvijo na sistemu z Athlonom XP 1800+ v primerjavi z AS II. Samo upamo lahko, da se bo "namaz" kmalu pojavil tudi na cenikih naših prodajalcev.

1 komentar

Arctic Silver 3

Overclockers Cafe - Novo termalno pasto Arctic Silver 3 testirajo na vseh koncih in krajih in vsi so zelo zadovoljni z njo:
Na AtlantaOC so ji dali 10 pik od 10 možnih, saj so z njo v primerjavi z Arctic Silver II pridobili tudi do 4°C. Arctic Silver II pa je itak že prej vodila pred ostalimi pastami.
Tudi na OverclockersClub so jo precej dobro ocenili, saj se je tudi tu izkazala za vodilno. Komaj čakam, da jo tudi jaz dobim v roke. Takrat bo seveda en kratek test!

3 komentarji

Prihaja Arctic Alumina

Little White Dog - Gotovo ni navdušenca, ki ne pozna izjemnih Arctic Silver in Arctic Silver II termalnih past, ki so postale že kar nuja med navijalci, ki hočejo doseči kar se da dobre rezultate pri navijanju. Vendar pa podjetje ki izdeluje ti dve pasti kljub izjemni priljubljenosti ne spi na lovorikah. Naslednji izdelek, ki ga bodo pripravili se bo imenoval Arctic Alumina in bo poizkušal popraviti vse napake, ki jih je vseboval Arctic Silver II (predvsem lažje čiščenje). Gotovo veste, da je Arctic Silver II bazirala na siliciju, ki ga je bilo v pasti kar 18-22 %. Za Alumino so inženirji izbrali drugačen pristop, saj bo le-ta vsebovala aluminijev oksid (Al2O3) in borov nitrid (BN), ki poleg dobre toplotne prevodnosti ne prevajata električnega toka. Za drugačno zasnovo so se inženirji najverjetneje odločili zaradi...

0 komentarjev