»

AMD Bulldozerji FX so tu

Slo-Tech - Danes je AMD uradno izdal nove procesorje z oznako FX, ki spadajo v arhitekturo Bulldozer, o kateri smo slišali že mnogo. Takoj po izidu so praktično vse pomembnejše računalniške strani na internetu objavile recenzije novega osemjedrnika FX-8150: Anandtech, Bit-tech, PC Perspective, HotHardware, Overclockers Club TechSpot, X-Bit Labs ...

Družino FX sestavlja sedem procesorjev, izmed katerih so nemudoma dobavljivi le štirje: FX-8150 (osem jeder, 3,6/4,2 GHz, 8 MB L2, 245 dolarjev), FX-8120 (osem jeder, 3,1/4,0 GHz, 8 MB L2, 205 dolarjev), FX-6100 (šest jeder, 3,3/3,9 GHz, 6 MB L2, 165 dolarjev) in FX-4100 (štiri jedra, 3,6/3,8 GHz, 4 MB L2, 115 dolarjev). Vsi procesorji imajo 8 MB tretjenivojskega predpomnilnika (L3), toplotni odtis med 95 in 125 W in frekvenco severnega mostu 2,0 ali 2,2 GHz. Osemjedrni FX-8100 ter štirijedrna FX-4170 in FX-B4150 bodo dobavljivi pozneje.



Vsi...

123 komentarjev

Athlon XP Mobile vs Pentium M

Tom's Hardware - Danes je pri prenosnih računalnikih najpomembnejša zmogljivost v navezi z nizko porabo energije. Na Tom's Hardware so primerjali dva na trgu trenutno najbolj aktualna procesorja za te vrste računalnikov: Athlon XP-M in Pentium 4 Mobile Centrino. Stestirali so ju v nekaj programih in primerjali ceno. Dvajset-stranski test je kar zanimiv in ga priporočam vsem, ki se odločate za nakup novega prenosnika. Klik!

0 komentarjev

AthlonXP 2800+ vs. Pentium4 2.8GHz

X-Bit Labs - Testi procesorjev in grafičnih kartic navadno potekajo v 3D aplikacijah in igrah, a tokratni test je izjema. Na X-Bit Labs so se namreč odločili malce drugače. Vzeli so drugega najmočnejšega Pentiuma in njegovega velikega rivala Athlona XP 2800+ ter ju testirali v najbolj popularnem programu za obdelovanje slik, Adobe Photoshop 7.0. Zanimivo je dejstvo, da so test opravili s štoparico, kar pomeni, da je manjša vrednost na grafu boljša (ravno obratno je v 3D aplikacijah). Merili so torej odzivnost procesorja. Klik!

Na test nas je opozoril tudi Artagnan.

4 komentarji

Forum

Slo-Tech - Vsi, ki vam je vojna Intel:AMD še vedno zelo zabavna ter aktualna, hitro kliknite semle ter preberite brez dvoma najzanimivejšo temo danes, kjer se krešejo mnenja o tem, ali je AMD res postal le marketinško-papirnato podjetje. Se Intelu nasmiha preobrat? Bodo Hammerji za en Falus™? Sploh veste, da je prepad med najhitrejšim dobavljivim AMDjevim Athlonom XP ter Pentiumom 4 že kar en cel gigaherc? Klik!

4 komentarji

Athlon XP vs. Pentium 4

Tom's Hardware - Bitka, no ja, vojna med dvema proizvajalcema procesorjev se je močno zaostrila ob tržnem prihodu AMDjevih Athlonov, ki so svoj čas konkurirali Pentiumom 3. Sedaj se bojujeta 3. generacija Athlona, Athlon XP ter 2. generacija Pentiuma 4. To temo so obravnavali pri Tom's Hardware-u, kjer so testirali pet Athlonov XP, enega Thunderbirda ter sedem Pentiumov 4. Vsak procesor ima svoje dobre strani in svoje slabe. Glavna dobra stran Athlonov so 3 enote za računanje s števili s plavajočo vejico, dobra stran Pentiuma 4 pa je sama hitrost, ki je že presegla 2 GHz. Vse te dobre in slabe lastnosti pa naredijo procesorja zelo enakovredna, tako da so razlike med njima zelo majhne, največkrat odvisne od optimizacije programov. Če vas ta tema zanima, si oglejte celoten test.

15 komentarjev

AMD Athlon XP vs. Intel P4

Tom's Hardware - Novico spisal in poslal Jernej Hostar:

Ljudje pri Tom's Hardware so nas (spet) presenetili s testom procesorjev. Pod njihove roke je prišlo 12 osebkov, ki slišijo na ime Intel Pentium 4 ali pa AMD Athlon XP. Izvedli so razne teste od Quake 3 Arena, preko kodiranja mp3, do arhiviranja datotek... Ker pa je stran tudi overclockerska, vam bodo povedali kaj tudi o tej vrsti zabave. Ogled priporočlijv za vse, ki kupujete nov sistem, drugi pa si lahko pogledate, kaj je trenutno v modi... Klik!

5 komentarjev

Athlon DDR vs Pentium4

Tech Report - The Tech Report je izvedel zelo zanimiv test, v katerem so direktno primerjali Pentium4 in Athlon. Gre seveda za najmočnejše predstavnike obeh strani trenutno dobavljive, torej P4 1.5GHz in Athlon 1.2GHz, podprt s DDR pomnilnikom (škoda, da niso imeli na voljo 1.33GHz TBirda). Sicer je Intel že po nazivni frekvenci za 300MHz hitrejši od Athlona, toda test je vseeno mogoče vzeti kot objektiven (čeprav bi primerjava 1.4GHz P4 in 1.33GHz Athlona bila bolj na mestu). Oba sistema so spustili skozi velikanski set benchmarkov, izsledke pa si lahko ogledate tukaj. Povzetek: kupite TBirda .

3 komentarji