»

Cybergverila?

več strani - No, tole v bistvu ni novica, bolj razmišljanje. Namreč vse bolj se zdi, da hekerji vedno več sodelujejo z borci za drugačno globalizacijo in različnimi skupinami, ki želijo spremeniti svet. Recimo medtem, ko so se nekaj tednov nazaj na ulicah Quebeca trle množice demonstrantov, so se napadi na strani FTAA (Free Trade Area of the Americas) kar vrstili. Ali je velike organizacije kot so WTO in svetovna banka možno ogrožati še kako drugače kot s preprečevanjem njihovih sestankov? Prav tako poskušajo palestinci s cybergverilo sesuti čimveč Izraelskih strani. Smo v vrticnu cybervojne? Se lahko kaj podobnega zgodi tudi pri nas?
Obiskala nas bosta Bush (osovražen zaradi smrtnih kazni, jedrske energije, splava itd.) in Putin (Čečenija). Že dan zatem sledi prelomni referendum. 16. junija naj bi se dogajalo veliko. Bodo tudi slovenski cyber borci pokazali zobe? Neglede na čigavi strani so, imajo tarče na dosegu roke: rkc.si, svobodna.si...
Mestna občina Ljubljana, Microsoft.si, kdo je...

8 komentarjev

Slovarček

DaPCWIZ's Domain - Na DaPCWIZ's Domain strani (huh... l33t ime ) so objavili zanimiv moderski slovarček. Moram priznati, da o nečem podobnem že dalj časa razmišljamo tudi na Slo-Techu ampak nekako ne najdemo časa. No, stvarca je več kot uporabna za vse nadebudne moderje, ki še ne poznajo vseh naprednih izrazov, kot Dremel, Blowhole in podobne. Poleg tega so vsako besedo opremili še s sliko, da boste ja vedeli o čem se gre. Priporočen ogled .

0 komentarjev

Detonatorji...

Jaz - Ok, na Slo-Techu smo izpustili nekaj izdaj novih Detonatorjev z vseh vetrov, saj jih imam osebno preko glave, toda nekateri jih očitno pogrešate. Klemen me je tako obvestil, da so izšli novi WHQL Detonatorji, kar pomeni, da niso neka napol ilegalna različica in da mogoče celo delujejo. Označeni so kot verzija 6.62 za Win2k in 6.67 za Win98, najdete pa jih tukaj. Uporabite jih na lastno odgovornost!

4 komentarji

Damn!

Jaz - Kot ste verjetno vsi opazili, je Slo-Tech bil nedostopen od včeraj pozno zvečer pa do par minut nazaj. Na srečo ni bilo nič narobe z našim strežnikom ali Telemachom, temveč je neaktivnost posledica božičnega darila neznancev celotni Sloveniji. Včeraj je namreč cela Slovenija bila tarča velikega DoS napadain med drugim je podlegel tudi naš strežnik. Upajmo, da se kaj takega ne bo več ponovilo [:\\].

11 komentarjev

Slo-Tech shackan

Jaz - Le nekaj ur (relativno gledano [:))]) potem, ko je nadebudni hacker vdrl v strežnike Microsoft.si, se je naš miranpozar v dvomljivem stanju vsedel za tipkovnico in začel šariti po Slo-Techu. Rezultat njegovih blodenj je bil prvi zabeleženi "vdor" v Slo-Techov sistem skript in to nič drugega, kot našo Anketo! Seveda stanje ni trajalo dolgo, saj je napaka bila popravljena v zelo kratkem čase, toda nekateri obiskovalci ste včeraj pozno zvečer namesto na vprašanja o...

7 komentarjev