»

Novi Omega gonilniki

Slo-Tech - Izšli so novi Omega gonilniki, ki temeljijo na Atijevih uradnih Catalyst 5.10a beta gonilnikih, ki med drugim vključujejo tudi podporo novi tehnologiji Crossfire in so posebej optimizirani za Quake 4 na novih grafičnih karticah X1000. Vse posodobitve in novosti v uradnih 5.10 gonilnikih lahko najdete na tej strani.

Kljub temu, da je avtor naznanil, da bo v to verzijo gonilnikov vključen CCC (Catalyst Control Center) in ne več standardna nadzorna plošča, se to ni zgodilo. Gonilnike lahko snamete z domače strani.

Res sreča, da v novi verziji ni CCC, saj bi se velikost downloada krepko povečala

5 komentarjev

Test pregrešno dragih grafičnih kartic

OCAddiction - Na OCAddiction so pod drobnogled vzeli dve trenutno najhitrejši in temu primerno dragi grafični kartici, nVidiino GeForce FX 5900 Ultra z 256 MB RAMa in ATIjevega Radeona 9800 Pro z 128 MB RAMa. Kartici, v ZDA vredni 499 oziroma 399 dolarjev, so spustili skozi obširen nabor iger in programov, namenjenim testiranjem vseh zmožnosti modernih grafičnih kartic, na koncu pa so za zmagovalca proglasili ATIjevega Radeona, ki je bil v povprečju hitrejši od GeForcea FX, konec koncev pa tudi sto dolarjev razlike v ceni ni ravno malenkost. Torej če nameravate kupiti kako od teh kartic ali pa če ste samo radovedni, tukaj je povezava na članek.

7 komentarjev

Stara ljubezen zlepa ne zarjavi

Slashdot - Zgornji stavek najbrž vsi dobro poznate. A tokrat ne bo govora o neračunalniških temah, ampak o starih računalniških igrah, ki so se marsikomu za vedno zapisale v spomin. Nekaterim celo tako zelo, da si jih po približno desetih leti zaželijo zapet igrati. A glej ga zlomka, igra niti slučajno ni več taka, kakršno si je človek ohranil v spominu, saj oči navajene sodobnega 3D pospeševanja le stežka prebavljajo blede teksture, ogromne kvadrate ali še kaj hujšega. No, tisti, ki ste svojo igričarsko bero začeli z legendarnim Quakom 1, se lahko brez skrbi podate na ponovno preigravanje (če vam seveda to paše [:)]), saj so na tej strani spisali dodatek, ki legendarno, a iz grafičnega stališča zastarelo igro oplemeniti z novejšimi grafičnimi tehnologijami. Dodatek naj bi deloval celo na demo različici, za poganjanje pa boste potrebovali GeForca ali Radeona.

0 komentarjev

R300 = R200 Ultra?

več strani - slycer je dva dni nazaj poročal o The Inquirerjevih ugotovitvah, da je ATIjev čip s kodnim imenom R300 po vsej verjetnosti Radeon3. No, na nekaj tujih straneh, na katerih se ukvarjajo izključno s 3D grafiko (Rage3D, Puces3D) pa so ob primerjanju specifikacij R300 in R200 ugotovili, da bi bolj primerno ime za čip bilo R200 Ultra (Radeon2 Ultra). R300 je namreč v skoraj vsem le navita različica Radeona2. Tako R200, kot R300 bosta imela le 4 renderirne cevovode (po prvih špekulacijah naj bi imela 6 oz. 8) s po dvema teksturirnima enotama, oba bosta izdelana v 0.15 mikronski tehnologiji, podprte tehnologije (HyperZ, TRUFORM, Pixel&Vertex Shaders) pa so popolnoma enake. Zaenkrat je edina opazna razlika višja frekvenca jedra pri R300 ter podpora DirectX 9 namesto DirectX 8 (karkoli že to pomeni)...

4 komentarji