»

AVC 112BJO ventilator

Frosty Tech - Če iščete stran, kjer natančno opišejo določen hladilnik, potem je Frosty Tech gotovo ena izmed boljših. Pred kratkim so opisali zanimiv hladilnik 112BJO proizvajalca AVC. Morda se vas bo večina prav začudeno praskala po glavi, češ kaj je zdaj to eno čudo, vendar povsem po krivici, saj gre za zanimiv hladilnik, katerega največja pomanjkljivost je ravno neznanost. 112BJO je narejen iz aluminija, kar je v času, ko vse hiti na bakreno osnovo precej čudno, vendar je ravno aluminijasta osnova vzrok za nižjo ceno od bakrenih sorodnikov. Hladilnik ima mere 48x63x78mm, nanj pa je pritrjen precej tanek AVC-jev ventilator, ki zmore 4800 RPM. Ventilator ne prinaša kakšne revolucije, vendar je zanimiv, ker proizvajalec namesto visokih hladilnih reber, ki so "odlika" marsikaterega konkurenčnega hladilnika, raje izbral malce nižja. Za zaključek bi povedal samo še to, da je 112BJO sicer zanimiv hladilnik, ki pa mu žal manjka nekaj surove moči, da bi lahko posegel po višji uvrstitvi....

0 komentarjev

Blizzard S370 Solid Copper Heatsink

Flipchip - Na FlipChipu sem našel test zelo zanimivega hladilnika, ki je zelo podoben Copper hedgehogu, čeprav pravijo, da so vse podobnosti zgolj naključne. Zanimivo je, da se ta hladilnik zelo dobro obnese, v primerjavi z Copper Hedgehogom pa je celo cenejši, in to za več kot polovico. Rezultati, pridobljeni z 933 megaherčnim Pentium III procesorjem, pa so 23 stopinj pri idlanju, kar je le eno stopinjo več od temperature ohišja. Temperatura po 20 minutnem igranju Quakea pa je bila samo 32 stopinj. Če vas test zanima, si ga oglejte tukaj.

0 komentarjev

Alpha PEP66 adapter

vir: OC Rip
OC Rip - Prve članke o hladilniških adapterjih za večje ventilatorje sem vam pokazal že kar nekaj časa nazaj in takrat so povzročili kar precej zanimanja. No, sedaj zadeve lahko tudi komercilano kupite, in sicer predvsem za Alphine hladilnike. Fanadapter, kot je zadevi ime, so v povezavi z Alpho PEP66 testirali na OC Rip strani in so bili nad njim kar navdušeni. Po pravici povedano se tudi meni zdi naložba kar upravičljiva, saj za 7$ dobite adapter, ki bo precej povečal hladilno moč vašega hladilnika, obenem pa zmanjšal hrup ventilatorja. Test si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja

Test Thermal Buster hladilnika @ FrostyTech

Frosty Tech - Zadnje čase hladilniki postajajo vse večji in večji, seveda v želji proizvajalcev po čimboljšem hlajenju. Toda nekje obstaja meja dimenzij hladilnikov in vse kaže, da so jo današnji hladilniki že dosegli. Toda razvoj gre naprej, le da sedaj v pravi smeri: k inovacijam. En tak zanimiv hladilnik je tudi Thermal Buster, ki so ga testirali na FrostyTechu. Majhna zadevica (stična površina ima stranico 50mm) ima povsem bakrena rebra, ki so natančno pritrjena in oblikovana tako, da zagotavljajo najboljši možni pretok zraka. Tako se lahko kosa tudi s precej večjimi hladilniki. Upajmo, da nas bodo proizvajalci kmalu...

2 komentarja

Zanimiv hladilnik

3D Rage - Na 3D Rage so testirali en res zelo zanimiv hladilnik, s čudnim imenom OCW Ofrio. Gre za nekakšno kopijo Alphe PEP66, torej hladilnik, namenjen pritrditvi na Socket konverterje. Zadeva izgleda precej impresivno z ogromnim Delta ventilatorjev, tankimi hladilnimi rebri in bakreno podlago, pa tudi iskaže se kot precej dobr rešitev. Test si lahko ogledate tukaj, če pa upate na kaj takega v Sloveniji, pa vas moram razočarati. Gre za še eno eksotično igračo, ki je ne bomo nikoli ugledali [:(].

vir: 3D Rage

vir: 3D Rage

4 komentarji

Showa Skived hladilnik

PCRoddin - Nekateri srečneži, ki so od Intela dobili testne modele Pentiumov3 1GHz, so zraven procesorja našli zelo zanimiv hladilnik z imenom Showa Skived. Gre za aluminijasti hladilnik z učinkovitim dizajnom hladilnih reber, ki so zelo tanka in zavita. Na PCRoddinu so hladilnik pretestirali posebej in prišli do ugotovitve, da se lahko kosa celo s Super Orbom. In to samo s srednje močnim 60mm ventilatorjem. Na splošno je hladilnik precej zanimiv, škoda le, da se ga ne da dobiti v prosti prodaji.

3 komentarji

Modifikacija Alphe PEP66 za SocketA procesorje

Overclockers.com - Alpha PEP66 je že nekaj časa najbolj popularen hladilnik za Intelove Socket procesorje, sedaj pa vemo tudi, kako ga uporabiti za AMDjeve Socket A procesorje. Postopek v bistvu sploh ni težav, le nekaj minut časa in ustrezno orodje boste potrebovali. Natančna navodila najdete tukaj, primerjavo takega killer SocketA hladilnika z Alpho PAL6035 pa tukaj.

2 komentarja