»

Apple Boot Camp - ali kako legalno poganjati Windows na Mac-u

MacRumors.com - Pri Applu so se odločili, da bodo vseeno uradno podprli Windows na svoji strojni opremi. Tako so ustvarili Apple Boot Camp.

Boot Camp je orodje, ki v zagonski cd Windows-ev vgradi vse potrebne gonilnike za Mac-e, pripravi particijo na disku brez potrebe po novem nameščanju Mac OS X-a, prav tako pa Windows-em kljub manjku klasičnega BIOS-a omogoči, da se zaženejo. Po končani operaciji nas v primeru da ob zagonu držimo tipko "alt" pričaka zagonski meni, kjer lahko izbiramo med zagonom Mac OS X-a ali Windows-i. V primeru da tipke "alt" ne držimo se samodejno zažene Applov operacijski sistem.

Zakaj so se pri Applu za to potezo odločili lahko le špekuliramo, verjetno pa računajo na večjo...

19 komentarjev

nLite

Slo-Tech - Ste se že kdaj spraševali, kako odstraniti nezaželjene dele vašega priljubljenega operacijskega sistema, kot je naprimer podpora tipkovnicam za dežele, v katerih ni računalnikov? Če uporabljate Okna vam nLite pri tem lahko pomaga. Z njim lahko odstranite skoraj vse: od nepotrebnih gonilnikov, podpore za jezike tretjih držav, ohranjevalnikov zaslona, vsem priljubljenih kockastih ozadij do nadvse uporabnega slikarja. Omogoča vam tudi intergriranje Service Packa ter izdelavo zagonske ISO slike brez nepotrebnih komponent. Za njegovo delovanje potrebujete Microsoftov .NET Framework, ki ga dobite tukaj.

56 komentarjev

Anketa

Slo-Tech - Kateri OS uporabljate?
- Windows 80% (762);
- Linux 13% (120);
- Dos 4% (39);
- BeOS 1% (12);
- Unix 1% (11);
- nič od naštetega 1% (10).
Opravičujem se za to, ker nisem omenil nekaterih operacijskih sistemov kot je Macov MacOS in podobno, toda uporabnikov le teh je zgleda vseeno le 1%. Ker sem pričakoval podobne rezultate vas sedaj sprašujem še katere Windowse uporabljate.

19 komentarjev

Ena za umetnike

BoomGames - Čeprav so zagonske slike, ki jih prilagaja Microsoft svojim operacijskim sistemom dokaj "originalne", se jih marsikateri uporabnik hitro naveliča, saj gledanje vedno iste slike ni prav nič zabavno. Ravno zato se na internetu pojavljajo razni pripomočki/programi s katerimi lahko spreminjamo zagonsko sliko svojega priljubljenega Microsoftovega operacijskega sistema. Ker pa starejši Micrososftovi operacijski sistemi trenutno zamirajo, so najbolj popularni članki o zamenjavi zagonske slike v najnovejših WinXP. Če bi se tudi vi podali na posodabljanje zagonske slike, oddeskajte na to stran in sledite navodilom. Sicer postopek ni ravno med najlažjimi, vendar pa tudi ni nemogoč.

0 komentarjev

Izdelava zagonskih CDjev

HardOCP - Vsi vemo, da je čas zagonskih disket davno minil, saj so v modi zagonski CDji. Zadeva je precej bolj praktična in hitra, pa tudi skrb o tem, da vam bo disketa nehala delovati ravno takrat, ko jo boste najbolj potrebovali, odpade. Na tej strani si lahko celo ogledate, kako si sami izdelate zagonski CD. Postopek ni ravno 5 minutno opravilo, toda povprečen računalničar resnično ne bi smel imeti problemov z njim. Če se sedaj sprašujete kaj za vraga bi spremenili v zagonski CD, samo pomislite na kakšno Ghostovo kopijo sistema. Slin!

1 komentar

Primerjava cen na DW3D

DW3D - Če ste že opčasi siti primerjalnega cenika na Sharky Extremu in si želite nekaj novega, si oglejte to zadevo na DW3D. V bistvu gre za enako foro, kot pri Sharkyju, torej zapis najnižjih cen, ki jih v danem trenutku ponujajo ameriški on-line proizvajalci. Če se sedaj sprašujete zakaj za vraga bi bilo to zanimivo za nas pa je razlaga zelo preprosta: cene pri nas so v veliki meri odvisne od tistih v čezlužju, tako da se jih izplača spremljati. Sicer ne boste deležni enakih cen, toda splošno gibanje ( pocenitev, podražitev... ) se bo še kako opazilo tudi pri nas!

0 komentarjev