»

Sapphire: Radeon X1950 GT

Slo-Tech - Sapphire je predstavil grafično kartico Radeon X1950 GT, o kateri smo pred časom že poročali. Gre za manjšega brata Radeona X1950 PRO, od katerega se razlikuje le v frekvencah jedra in pomnilnika, saj prvi znaša 500 MHZ, drugi pa 600 MHZ, kar je 80 oziroma 200 MHZ manj od frekvenc različice PRO. Cena Radeona X1950 GT, znaša 169 eurov.

Več o tem si preberite v Sapphirovem sporočilu za javnost.

7 komentarjev

Sapphire-ov Boter

"The Godfather" v akciji

Daily Tech - Sapphire je predstavil grafično kartico z imenom The Godfather (boter), srce katere predstavljata dve grafični jedri Radeona X1950 Pro. Po besedah proizvajalca naj bi bila zmogljivost omenjene grafične kartice podobna zmogljivosti dveh Radeonov X1950 Pro v CrossFire načinu.

Frekvenca jeder in pomnilnika za zdaj ni znana, verjetno pa gre za enake frekvence kot pri X1950, torej 575 in 700 MHz. Po CrossFire priključku na kartici sodeč bo dve tovrstni grafični kartici možno uporabiti v CrossFire , oziroma v tem primeru Quad-Crossfire načinu. Kupcem naj bi bila omenjena grafična kartica na voljo predvidoma v začetku prihodnjega leta.

Več o tem na Daily Tech-u.

17 komentarjev

Sapphire Radeon X1950 XT

Sapphire Radeon X1950 XT

Hartware.net - Na spletni strani proizvajalca grafičnih kartic Saphirre sta se pojavili sliki grafične kartice Radeon X1950 XT. Glede na to, da ATI zaenkrat še ni predstavil grafične kartice z omenjeno oznako, so se o grafični kartici na slikah pojavila le ugibanja. Ta govorijo o jedru R580+, ki podpira GDDR4 pomnilnik, poleg tega ima grafična kartica po slikah sodeč 256 MB pomnilnika. Frekvence jedra in pomnilnika zaenkrat še niso poznane, prav tako ne cena.



Več na Hartware.net.

15 komentarjev

Dobre novice za ATIjaše

Jaz - miso sporoča, da so na voljo novi Win2k gonilniki za ATIjeve Radeon kartice. Prav tako je na voljo nova različica Multimedia Centra, 7.1. Na žalost je dotična zadeva ostala brez DVD sukalnika, avtorji pa obljubljajo skorajšnji prihod. Za nove gonilnike kar oddeskajte sem.
No, ATIjaši boste veseli še ene novice, in sicer tega, da je na voljo Radeon Win2k D3D Tweak. Avtor Xenomorph_pl je pogruntal majhen D3D tweak, s katerimi Radeoni v Win2k okolju pridobijo tudi do 30-35% na hitrosti v D3D aplikacijah. Več tukaj. Thnx, miso!

3 komentarji

The Radeon Tome

FullOn3D - Fantje pri FullOn 3D so sestavili verjetno najbolj podroben in natančen pregled vseh Radeon kartic. V njihovem članku boste našli praktično vse o ATIjevih karticah nove generacije, od trenutno dobavljivih modelov, tehnologije, ki je v uporabi, overclockanja pa do primerjavo z ostalimi grafičnimi karticami. V primeru, da si lastite kakšnega Radeona, je ta članek obvezen ogled, saj boste v njem izvedeli praktično vse, kar bi morali vedeti. Priporočljiv ogled!

0 komentarjev