»

AMD: pomanjkanje procesorjev

CRN - Computer Reseller News poroča o pomanjkanju AMD-jevih procesorjev za podnožje AM2, ki najbolj prizadene predvsem proizvajalce računalniških sistemov. Le-ti za pomanjkanje procesorjev s prstom kažejo na Dell, ki od poletja ponuja kupcem računalniške sisteme z AMD-jevimi procesorji. Zaradi njihovega pomanjkanja, se utegne povečati delež Intelovih procesorjev, saj ta lahko zapolni vrzel.

Več o tem si preberite na Computer Reseller News.

15 komentarjev

AMD znižuje ceno Bartonom

AMD Zone - Po padcu cen AMDjevih procesorjev s Throughbred jedrom se je podobno pripetilo tudi novejšim procesorjem z jedrom, imenovanim Barton, ki imajo 512 kilobajtov drugostopenjskega predpomnilnika, za razliko od ostalih Athlonov XP, ki ga imajo pol manj. Kot poroča AMD Zone naj bi nas po novem Barton 2800+ olajšal za 232, Barton 3000+ pa za 335 ameriških dolarjev, medtem ko Barton 2500+ še čaka na pocenitev. Cene AMDjevih procesorjev danes.

3 komentarji

AMD: Naši so manjši

Vnunet - AMD, do pret kratkim (tri leta, kaj pa je to) Intelu skoraj nekompetenten izdelovalec procesorjev, je najavil nov postopek, s katerim so uspeli izdelati še manjše tranzistorje. Tako pričakujejo, da bo na procesorjih kaj kmalu žvrgolelo čez milijardo pretikal. Intel seveda ni ostal dolžan ter je potrdil, da že razvijajo strežniške procesorje s približno milijardo tranzistorjev. Za tehnikalije in kemikalije pa -- Klik!

0 komentarjev

MSIjevi načrti za začetek 2001

PC Stats - Na PC STATS smo pred nekaj dnevi videli najavo vseh prihajajočih ABITovih plošč, sedaj pa so se fantje spravili nad MSI. Objavili so pregled vseh MSIjevih plošč, ki bodo na voljo v prvem četrtletju 2001. Zadevo se izplača pogledati, saj so opravili temeljito delo in opisali ter poslikali veliko večino plošč, ki jih je res ogromno! Očitno so MSIjevci zares produktivni... samo različnih K7 plošč je (najmanj) 5!

0 komentarjev

Nvidia preložila izzid Crusha

X-Bit Labs - Po velikem navdušenju, ki smo ga zadnje mesece bili deležni glede DDRja, se je zadeva precej umirila. Tehnologija očitno še ni zrela za proizvodnjo in širšo uporabo, saj so vsi proizvajalci, ki so prej ponosno napovedovali svoje izdelke kar nekam poniknili. Celo velika Nvidia, ki je oglaševala svoje megastično Crush čipovje je raje preložila izzid. Prvi primerki čipovja naj bi se pojavili že to leto, toda videli jih bomo komaj v prvem četrtletju 2001. To seveda pomeni, da bodo kar precej zamujali tudi izdelki, zgrajeni okoli Crusha, in tako so nekateri proizvajalci matičnih plošč Crush že umaknili iz načrtov za prihodnost. Slabo to, slabo...

0 komentarjev

Tudi Duroni prehitevajo

JC News - Očitno Intel s Celeroni ni edini, ki prehiteva uradne datume izzida, saj JC News poroča, da so se na Pricewatchu pojavili prvi primerki 850MHz Duronov. Ti procesorji naj bi se pojavili komaj v prvem četrtletju 2001, oziroma nekje konec januarja. Kaj naj rečem... vojna med izdelovalci procesorjev po eni strani koristi uporabnikom (poglejte le zadnja znižanja cen AMDjevih procesorjev... 1.2GHz TBirdi stanejo okoli 250$!), po drugi strani pa je tempo izdaje procesorjev res silovit in novi računalnik, za katerega ste pljunili mastne denarce je že čez par mesecev zastarel [:\\]...

3 komentarji