»

CCIA vs Microsoft

Computer & Communications Industry Association - CCIA (RIAA za računalništvo?) je Evropski komisiji predložila pritožbo proti podjetju Microsoft.

Obtožujejo jih kršenja konkurenčnega prava, še posebej pa jih motijo okna XP in vanje vgrajeno programje:
  • programje za predvajanje avdio in video datotek
  • e-mail odjemalnik
  • programje za instantno sporočanje
  • strežniške komponente...
... če jih naštejem le peščico (podrobnosti so na voljo na strani CCIA).

No, zadnjemu odstavku v izjavi za medije resda ne gre oporekat, vendar smo se ob tovrstne besede in problematiko "dobro za kupca" že spotaknili.

Sicer pa, gre za kršenje zakona o varstvu potrošnikov ali konkurence? Slednje. [>:D]

16 komentarjev

Konferenca o P2P

Slashdot - V San Franciscu bo februarja potekala hekerska konferenca o Peer-to-peer networkingu. Stvar se bo dogajala v klubu DNA Lounge, ki ga je naredil legendarni JWZ (najbolj znan razvijalec Mozille, ki je projekt vodil prvo leto).
Predstavljene bodo nove rešitve za izmenjave podatkov, multimedijskih vsebin itd. Kaj bo prišlo za Napsterjem, Kazaa, Gnutello? A se lahko iskanja in prenosi še izboljšajo? Nekaj prihajajočih tehnologij je naštetih in opisanih tule. Peek-a-Booty, ki ga pripravlja Cult of the dead cow, nevidni irc, itd.

1 komentar

Kult mrtve krave nudi pomoč FBIju?

Vnunet - 'Magic Lantern', FBIjev virus v razvoju (uradno...), bo morda res nekaj posebnega, vendar osebno nikoli nisem dvomil v vsemočnost slednjega. Sem se pa zamislil takoj, ko sem prebral članek na Vnunetu (Klik!).

Namreč, cDc (Cult of the Dead Cow), stvaritelji legendarnega Back Oriffice-a, programa oz. virusa, ki je omogočal oddaljen nadzor nad računalom (hehe, konkurenca raznim 'vncjem'? :]) ter bil poleg NetBus-a zelo popularna zadevca tudi pri nas (hey, meni so pri Arnesu dvakrat zaklenili račun, ko sva s kolegom preizkušala zadevico... dolga zgodba), so najavili morebitno pomoč Zveznemu preiskovalnemu uradu. Njihovi trditvi, da imajo od vseh v tem 'poslu' še največ izkušenj, nekako ne gre oporekati. Hudo.

0 komentarjev

Dober Črv

ZDNet - Novi črv, Win32.All3gro.A, o katerem so prvič pisali v nekem korejskem magazinu, se pošilja kot e-pošta z nasovom "New antivirus tool" ter priponko "Antivirus.exe". Sam pravi, da bo pregledal računalnik ter se znebil vseh "slabih" črvov, žal pa je njegov poseg v računalnik vse prej kot dober: neposredne škode sicer ne naredi, vendar naredi t.i. "zadnja vrata", preko katerih imajo lažji dostop do računalnika potencialni hekerji (oni, zli) oz. virusi (ki pa morajo ta vrata seveda poznati). Klik!

0 komentarjev

VMware za WinNT in Win2k

Little White Dog - VMware je, kot nekateri že veste, v bistvu programček, ki omogoča poganjanje operacijskega sistema v operacijskem sistemu ( zelo enostavno povedano ). Osebno nikoli nisem našel kakšne uporabnosti za dotično stvarco, toda nekateri je boste mogoče celo veseli. Če vas zanima več on inštalaciji in uporabi tega "virtualnega računalnika", si oglejte Little White Dogov test, v katerem je zadeva res temeljito razložena.

1 komentar