»

FX-51 že navijajo

več strani - Athloni-64 FX-51 so šele prišli dobro na prodajne police, a Japonci jih že veselo navijajo. Na VR Zone so tako objavili dosežek Katsumija z Japonske, ki je najmočnejšo različico FX-51, ki tovarniško tiktaka pri 2,2 GHz, uspel naviti na dobre tri gigahertze, seveda hlajeno s suhim ledom in pri močno zvišani napetosti 1, 739 V. SuperPI je na tem računalniku izračunal prvih milijon korakov v 29 sekundah. Klik!

Drugo navitje, na katerega je opozoril monster-x, so opravili na Ace's Hardware, kjer so dobili v mrcvarjenje taisti procesor. Bili so nekoliko manj zagnani ali srečni (kakor vam je ljubše), saj so ga navili na zgolj 2,8 GHz, so pa bili bolj pridni od Japoncev...

13 komentarjev

Kako zakleniti računalnik

Overclockers Australia - Fantje na OC.AU so objavili članek o tem, kako na nek način zavarovati računalnik z navadno ključavnico. Enostavno so celoten projekt gradili na tem, da brez ključa v ključavnici računala ne morete imeti prižganega. Kako jim je to uspelo? Na ključavnico so povezali žico, ki povezuje osnovno ploščo ter gumb za vklop. Če ključavnica ne daje stika, je zategadelj vklop škatle onemogočen. Seveda ostaja možnost odprtja računala, a kdo bi se obremenjeval [:D]. Klik!

4 komentarji

Računalnik v predalniku?

Overclockers Australia - Hehe, to je pa lepo. Ravno na to idejo sem prišel jaz, ko sem razmišljal kam privijačiti moj doma spacani usmerjevalnik, ki je (bo) hkrati tudi tiskalniški strežnik in moj najboljši prijatelj ([:D]). No, iz moje moke ni bilo kruha, tako da bodoči P-120 usmerjevalnik še vedno stoji na mizi ugasnjen, je pa mojo zamisel izvedel neki entuziast na OC.AU. Človek je dobesedno vzel predalnik, izrisal načrt, malo rezal ter tolkel in spravil delujoč računalnik v tole: Meni je všeč [:D]. Klik!

1 komentar

TT Geforce4 Cooler

Overclocked Cafe - To napravico najbrž že poznate, a še kakšen test le-te nikoli ne škodi. Paket, v katerem najdemo HSF ter izmenjevalne površinice, se popolnoma prilega karticam serije Geforce4 Titanium, a se vidi, da so ga tu Thermaltakeovci pobiksali. Prva napaka, ki jo je opazil ocenjevalec, je ta, da ima HSF 3-pinski konektor, kar nam omogoča spremljanje vrtljajev ventilatorja. Slabost je v tem, da se priključek ne prilega vtičem na osnovni plošči, po referenčni obliki bi pa morale biti GF4 Ti kartice zgrajene z dvopinskim priključkom. Tako je konektor narejen le za manjšino grafičnih kartic, ki ta "posebni" 3-pin vhod že imajo. Hvalabogu je paketu priložen še pretvornik v Molex [:D]. Naslednja slabost? Dno hladilnika sploh ni ravno ter zahteva dobršno mero brušenja. A vseeno je bil avtor z izdelkom zelo zadovoljen, saj mu je z njim uspelo Geforcea4 naviti na prej še ne dosežene hitrosti. Mešani občutki? Klik!

...

0 komentarjev

Ah, spet ti Japončki...

X-Bit Labs - Zgodovina kaže, da iz dežele vzhajajočega sonca prihaja največ ekstremnih overclockov - tudi s tem, ki ga najdete na tem naslovu, je tako.
Kratek opis, za kaj gre - Athlon XP 2200+, tekoči dušik, hitrost jedra povišana z 1.8 GHz na 2.7 GHz (402,37 MHz vodilo), kar bi bilo ekvivalentno 3600+ performance ratingu. So nori ti Japončki[:D].

0 komentarjev

Pentium4 2.4 GHz@4.1 GHz !!!

Holicho - Če ste so čudili navitju procesorja Pentium4 na 3 GHz s tekočim dušikom, ki so ga opravili Japonci, potem boste najbrž padli v nezavest, ko boste izvedeli, koliko znaša najnovejši dosežek. Neki norci (po mojem zopet Japonci) so namreč 2.4 GHz Pentium4 navili na kar neverjetnih 4.1 GHz. To pa jim ni uspelo brez hlajenja s tekočim dušikom in kvalitetnimi komponentami, kot so ASUS-ova plošča P4T-E in hitrim PC800 RDRAM. Procesor, ki je sodeloval v navijtu in dokazno gradivo si lahko ogledate na tej strani.

8 komentarjev

Nova tehnologija za hlajenjem

Purdue - Na tej strani lahko zasledite, kako bodo delovali novi ventilatorji. Zadevice naj bi delovale na piezoelektričnem učinku. Zgledale naj bi kot množica majhnih kovinskih paličic (debeline, recimo, človeškega lasu) ter se med dvema kovinama premikale na podlagi piezoeletričnega učinka. Taki ventilatorji naj bi bili idealni za hlajenje v notesnikih, kjer za navadne "ball bearing" ventilatorje ni več prostora. Namesto običajnih 300 mW moči naj bi ti ventilatorji porabili kar 150x manj, kar znese 2 mW. V prodaji naj bi bili čez dve leti, žal pa na strani še ni slike, kako naj bi te enote izgledale.

2 komentarja

Nori japonski overclockerji

Overclockers Australia - Na OC.AU sem zasledil, da je nek japonski overclocker svojega Pentiuma4 navil iz 2.2 GHz na 2.6 GHz, uspelo mu ga je pa celo zbuditi na 2.9 GHz. Na tej strani lahko zasledite vse podrobnosti, sicer v japonščini. Pustimo hieroglife, pomembni so screenshoti ... Sicer pa AMD ne more več trditi, da ima najhitrejši procesor po zmogljivostih. Tukaj tale močno naviti P4 podira rekorde. Čakamo odgovor še kakšnega Japonca, ki bo navil Athlona XP na 2600 MHz

2 komentarja

Vojna in opazovalci

HardOCP - Kot veste, se bije vojna med dvema proizvajalcema mikročipov, Intelom in AMD-jem. Intel na bojišče dovaža nove sile v obliki P4 procesorjev, AMD pa zaenkrat igra defenzivno igro (do prihoda Palomina, to je ). Kakšno je trenutno stanje? Fantje (in mogoče tudi kakšna punca?) pri HardOCP so se tu odpravili na vojno območje. Stestirali so namreč P4 1.7GHz in Athlon 1.33GHz procesorja. Takih testov je bilo pred časom kar precej, ampak od takrat so prišla nova čipovja in predvsem izboljšana verzija P4. Procesorja so tudi navijali in P4 navili iz 1.7GHz na 2.1GHz, Athlon-a pa iz 1.33Ghz na 1.53GHz. Kdo je trenutni zmagovalec na bojišču? Spet je tu odgovor odvisno kje. Ampak glede na cena/zmogljivost lestvico, AMD. P4 je še vedno procesor prihodnosti, za katerega, nažalost, danes programska oprema še ni pripravljena. Ne izkoristi namreč njegovega potenciala.

5 komentarjev