»

Pomanjkanje P4 procesorjev

The inquirer - Čeprav P4 procesorji v prenekaterem pogledu zaostajajo za konkurenco (AMD), so na potrošnike naredili izjemen vtis. To smo lahko opazili v izjemno veliki prodaji matičnih plošč, zadnje čase pa se popularnost odraža tudi v velikem pomanjkanju najnovejših 478 pinskih primerkov in celo 423 pinskih procesorjev, ki so tik pred umikom iz prodaje. Vzroki za pomanjkanje uradno še niso znani. Nekateri sicer namigujejo, da je pomanjkanje procesorjev posledica nizke cene, vendar sam ne verjamem tem trditvam, saj ima Intel težave tudi z zagotavljanjem zadostne količine naborov i845. Izgleda, da vse kaže na to, da ima Intel resne proizvodne težave.
Medtem, ko si Intel beli glavo s tem, kako bo ustregel vedno večjemu povpraševanju po procesorjih P4, pa AMD počasi izgublja bitko, saj je njihova prodaja slabša. Kakorkoli že, Intelovi problemi pomenijo za AMD novo priložnost, da spet malce poživijo svojo že rahlo uspavano prodajo. ...

0 komentarjev

Hlajenje grafičnih kartic, Hypotermia style

Hypothermia - Nekaterim zanesenjakom izgled (računalnika, seveda) pomeni vse in eden takih je tudi Steve s Hypotermie. Tip se že nekaj časa važi s svojim prozornim ohišjem, goro ventilatorjev in raznimi vizualnimi bonbončki, sedaj pa se je spravil še nad svojo grafično kartico. Seveda je izbral modrega Herculesa, na stvarco pa je namontiral ustrezne modre hladilnike in modro vodno hlajenje. Njegov članek si lahko ogledate tukaj in moram priznati, da bi na takšno grafikuljo padla marsikatera računalniško osveščena punca .

1 komentar