»

Hrček s trgovanjem premaguje trg kriptovalut

Slo-Tech - Podobno kot je hobotnica Paul "napovedovala" rezultate na svetovnem prvenstvu v nogometu leta 2010, hrček Mr. Goxx od 12. junija napoveduje, kako trgovati s kriptovalutami. Do danes je ustvaril 24-odstotni donos, kar je bolje od gibanja bitcoina, indeksa S&P500 in številnih drugih načinov vlaganja.

Hrček živi v kletki, od koder je živa slika v prenosu na internetu. Hrček zna dvoje, in sicer predlaga nakup ali prodajo. To stori tako, da uganja različne vragolije, na pripomočki pa je jasno napisano, kaj kakšna pomeni. Kadar teče na kolesu, izbere kriptovaluto, nato pa predlaga nakup ali prodajo z izbiro tunela, skozi katerega se odpravi. Posli, ki jih hrček tako predlaga, obsegajo 20 evrov. Vmes je njegov dobiček znašal že 50 odstotkov, a ga je zadnja razprodaja na trgih nekoliko sklestila.

Zapisano seveda ne pomeni, da je hrček jasnoviden ali posebej dober investitor. Obratno, tovrstni eksperimenti se pogosto izvajajo, da bi snovalci pokazali, kako pomembno vlogo pri vsakem...

44 komentarjev

USB hrček

USB Hrček

Slo-Tech - Le kdo od rednih obiskovalcev Slo-Tech-a ne bi poznal zgodbe o hrčkih, ki pridno skrbijo za neprekinjeno delovanje naše strani. Za vse tiste, ki bi radi imeli svojega računalniškega hrčka, je angleški Crazyaboutgatgets ponudili USB Hrčka. Hitrost njegovega teka po valju je odvisna od hitrosti vašega tipkanja.



Za več in formacij o USB hrčku obiščite Crazyaboutgadgets.

22 komentarjev

P2P, Sony in demografska bomba

BBC - Še ena od P2P legend je prestopila na stran zakona. Sherman Networks, drugače bolj poznani kot lastniki P2P programa Kazaa, so se zavezali, da bodo svojemu programju dodali anti-piratsko zaščito. Bolje tuliti z volkovi, kot proti njim.

Navkljub vsem moram zadnjih tednov se je Sonyju uspele še malce bolj umazati. Bussines week je v svojem članku namreč sporočil, da je Sony BMG bil opozorjen s strani F- Secure glede nevarnosti rootkit zaščite, a ni uspel na tem področju narediti ničesar. Posledice poznamo, a glede na navedbe naslednjega odstavka novice, ki jo pravkar berete, je ponesrečen poizkus uvedbe zaščite BMG morda nekoliko bolj razumljiv.

Pred kratkim je bla zaključena letošnja anketa med evropskimi kupci glasbe, njeni rezultati pa napovedujejo skrb vzbujajoče stanje za glasbeno industrijo. Že nekaj let lahko mlajše generacije uporabnikov ilegalno, a brezplačno prenašajo poljubne medijske vsebine na svoje računalnike. Skoraj polovica mladih (do 24 let) ni več...

15 komentarjev

Nova anketa

Slo-Tech -
Moj hrček zna:
zrolati Joint™ 51%
(553)
popivati 16%
(177)
preganjati kikle 15%
(162)
formatirati disk 13%
(137)
pošiljati SPAM 5%
(59)
Skupaj glasov: 1088
Rezultate si razlagajte sami [:D]. Nova anketa je, na željo uporabnikov, novoletno obarvana. Ha ha [:D].

4 komentarji