»

Elektrika in vodik na dirkaških preizkušnjah

Priprava na regenerativno polnjenje. Foto: Volkswagen

vir: CleanTechnica
CleanTechnica - Volkswagen se je z minimalno predelanim ID.4 udeležil 1000-kilometrske dirke po brezpotju NORRA Mexican 1000, ki poteka po Nizki Kaliforniji v Mehiki. Dirka je sestavljena iz serije hitrostnih preizkušenj, med katerimi so premori in s tem priložnost za polnjenje baterij, kar je za preizkušanje zmogljivosti električnih vozil idealno.

Poleg namestitve varnostne kletke in ojačitve podvozja je bilo predelav relativno malo (video), pri tem pa je ekipo ovirala tudi integracija senzorjev. Za menjavo tovarniškega sedeža z dirkaškim je bilo namreč potrebno onesposobiti senzor za prisotnost voznika na sedežu, saj brez tega avtomobil ni dovoljeval vožnje.

Najdaljša, 268 kilometrska etapa po brezpotju s porabo 390Wh/km, je bila za doseg ID.4 1st prehud zalogaj, tako da so ga morali del poti vleči s spremljevalnim vozilom, ob tem pa se je vozilo polnilo z regeneracijo.

ID.4 pričakovano ni zmagal, je pa uspešno prišel do cilja, kar v dirkah po brezpotju ni samumevno, saj visoka hitrost,...

13 komentarjev

Zaradi pomanjkanja silicijevih čipov zastoji pri proizvodnji avtomobilov

Reuters - Proizvajalci avtomobilov imajo veliko težavo, zaradi katere ponekod tekoči trakovi stojijo ali se vsaj premikajo bistveno počasneje. Silicijevih čipov (SoC), ki so potrebni za moderne asistenčne in razvedrilne sisteme, ni dovolj. Proizvodnja avtomobilov se je po porastu povpraševanja, ki je sledilo koncu prvega vala epidemije, hitro povečala, a dobave čipov temu ne morejo slediti. Zagato Nemci, Američani in Japonci rešujejo na najvišji ravni.

TSMC je eden največjih proizvajalcev čipov, ki je glavni dobavitelj za številne proizvajalce avtomobilov. V normalnih časih, torej na začetku leta 2020, je štiri odstotke proizvodnih kapacitet namenjal za avtomobilske čipe. Ko je prodaja vozil ob izbruhu epidemije strmoglavila, so proizvajalci vozil množično odpovedovali pogodbe. V drugem četrtletju je proizvodnja čipov za avtomobile padla za 13 odstotkov, v sledeč pa še za dodatnih 23 odstotkov. V četrtem kvartalu je potem proizvodnja zrasla za 27 odstotkov, a to je še vedno manj kot v...

24 komentarjev

V Nemčiji vozijo prvi vlaki na vodik

vir: Alstom
Alstom - V Nemčiji sta potnike začela prevažati prva vlaka, ki ju poganjajo vodikove gorivne celice.

Gorivne celice so pred poldrugim desetletjem veljale za tisti ščepec čarobnega prahu, ki bo začel transformacijo umazanega prometa na bencin v okolju prijaznejšega. V elektriko namreč pretvarjajo kemično energijo vodika in kisika, pri čemer je odpadek zgolj vodna para. Problem pa je prav vodik, kajti čeprav ga je v naravi načeloma ogromno, pridobivanje čistega plina ni trivialno početje: pri elektrolizi zahteva veliko elektrike, pri predelavi zemeljskega plina pa se sproščajo toplogredni plini. Predvsem pa bi avtomobili, ki bi jih poganjal, zahtevali postavitev povsem nove, drage infrastrukture. To je širitev na vsakdanja vozila naposled ubilo in od tako opevane...

64 komentarjev

Toyota vlaga 50 milijonov dolarjev v raziskave samovozečih avtomobilov

Wired News - Tudi japonska Toyota se pridružuje čedalje daljšemu seznamu proizvajalec avtomobilov, ki se ukvarjajo s konceptom avtonomnih vozil. Toyota je sicer še lani zatrjevala, da je njihova prioriteta večja varnost in da ne bodo razvijali avtomobila brez voznika, a letos vlagajo 50 milijonov dolarjev prav v raziskave slednje tehnologije.

Omenjeni znesek bodo v naslednjih petih letih porabili za postavitev in obratovanje raziskovanih centrov, v katerih bodo skupaj z raziskovalci z MIT-a in Stanforda razvijali tehnologijo inteligentnih vozil. Na MIT-u se bodo ukvarjali z napredno arhitekturo, ki bo vozilom omogočala zaznavati in interpretirati okolico, medtem ko bodo na Stanfordu delali na področju računalniškega vida in...

58 komentarjev

Lastnik Segwaya umrl

Segway namenjen uporabi na brezpotjih

vir: BBC
BBC - BBC poroča, da je v nesreči na svojem posestvu umrl Jimi Heselden, od leta 2009 lastnik podjetja Segway. Heselden je že pred tem skrbel za distribucijo teh dvokolesnih, a enoosnih vozil na Otoku, ki pa, zanimivo, nimajo dovoljenja za uporabo na javnih cestah. Umrl je, ironično, prav med uporabo enega izmed Segwayev, namenjenih vožnji po brezpotjih. Prvotna poročila pravijo, da je zapeljal čez previs in nato padel v reko Wharfe v angleški grofiji Yorkshire. Smrt Jimija Heseldena, moža, ki je v svojem življenju dobrodelnim organizacijam poklonil kar 23 milijonov angleških funtov, naj bi bila nesreča.

6 komentarjev