»

OCZ Goliath

Frosty Tech - Stran FrostyTech mi danes kar ne da in ne da miru, saj ponuja res pestro paleto testiranih hladilnikov, ki so zelo zanimivi na pogled. Poleg prej omenjenega AVC-jevega primerka so Frostyjevci testirali tudi hladilnik Goliath, ki ga proizvaja podjetje OCZ. Le-to nekateri poznate po grafičnih karticah in hladilnikih. Podjetje je sicer manj znano, kar pa še ne pomeni, da ne znajo narediti kvalitetnih hladilnikov. Goliath je presenetil, vendar že po preizkušeni metodi. Proizvajalec je uporabil kvaliteten baker iz...

2 komentarja

Vantecov silak

Overclockers Australia - Poleg Swiftecha, Alphe, Globalwina in še kakšnega težkokategornika, se med overclockersko srenjo že dalj časa pojavlja ime Vantec. Po kar številnih podatkih je to eno izmed podjetij, ki prav tako presenečajo s svojimi hladilniki, ki se lahko pohvalijo z dobrim hlajenjem. Enega izmed številnih hladilnikov, ki jih ponuja Vantec so stestirali tukaj. Hladilnik se imenuje CCK-6035 in se lahko pohvali s popolnoma bakrenim podnožjem, ki je spolirano do potankosti, z dokaj nizko ceno, odličnim pritrdilnim mehanizmom in glasnim Deltinim ventilatorjem, kar bo gotovo motilo prenekaterega uporabnika, ki je navajen tišine. Članek v katerem je ventilator opisan je kratek, zato je primeren tudi za malce bolj "umirjene bralce". Edino kar boste pogrešali je primerjava z drugimi hladilniki.

0 komentarjev

Bitka z Delto

Overclockers Australia - Še ena zanimiva zgodba, ki jo je napisal lastnik Thermoengina z Delta ventilatorjem. Avtor tega članka enostavno ni več prenašal vibracij, ki jih je s svojimi 7000 RPM povzročal Deltin ventilator na hladilniku. Ventilator je poizkušal utišati na vse načine, vendar mu nekako ni uspelo. Prva ideja, ki se mu je porodila je bila, da bi med ventilator in hladilnik dal volno. Zamisel je bila dobra, vendar se ni obnesla. Poizkušal je še zmanjšati število obratov ventilatorja, kar pa je imelo prevelik (negativen) učinek na zmogljivost. Iskal je navdih, dokler mu ni na glavo padel poster, ki je bil glej no glej, pritrjen z majhnim žebljičkom. Človek je namesto vijakov pritrdil ventilator s pomočjo žebljičkov in kot po čudežu so vibracije izginile. Uau, kako lahko čisto preproste stvari marsikaj izboljšajo. Škoda je edino tega, da članek nima slik.

3 komentarji

OCZ Monster II Socket hladilnik

Little White Dog - Hm, še eno podjetje, za katerega nisem še nikoli slišal, a sodeč po tem testu bomo o njih še slišali. In sedaj o samem produktu, ki so ga testirali na Little White Dog.com. Gre za, kot je moč sklepati že iz imena, za Socket hladilnik za procesorje, primerjali pa so ga z GlobalWin - ovim FOP-32-i in reči moram, da se je stvarca odrezala precej dobro. Ah, kaj bi govoril - poglejte si test, številke so dovolj zgovorne.

0 komentarjev

Predogled Asetekovega socket kompleta

DeezTech - Asetekov Vapochill si je med najbolj ekstremnimi ( in bogatimi... ) overclockerji že zagotovil skoraj kulten status, saj so edini, ki ponujajo koliko-toliko dostopno in preprosto enoto za freonsko hlajenje. Sedaj so program razširili tudi s socket varianto, katere predogled si lahko ogledate na DeezTechu. Delovanje je v bistvu enako, le da bodo sedaj temperatur od -10 do -20 stopinj celzija deležni tudi socket procesorji. Pa še ohišje sedaj izgleda precej bolj kulsko [8-O].

1 komentar

Mega test SocketA hladilnikov na AnandTechu

AnandTech - Da so prvi na vseh področjih, so na AnandTechu dokazali z najnovejšim SocketA primerjalnim testom. Med seboj so primerjali kar 11 hladilnikov, oziroma veliko večino trenutno dostopnih SocketA hladilnikov, tako da gre za res temeljit test. Kot najboljši se je zkazal bakreni HedgeHog hladilnik ( v Sloveniji ga ne bo nikoli ) v povezavi z Deltinim 38cfm ventilatorjem, toda tudi GlobalWin FOP38, Alpha PAL6035 in SuperOrb so se lepo izkazali. Ogled priporočljiv.

0 komentarjev

Dual FOP32

HardOCP - Ok, saj vem, da naslov novice marsikomu ne pomeni nič, toda potrpljenje, kmalu boste vse razumeli [8-)]. FOP32 je trenutno definitivno najmočnejši hladilnik za SocketA procesorje in eden izmed razlogov za to je uporaba zelo močnega Deltinega ventilatorja s 7000 obrati. Določenim ljudem pa niti to ni dovolj, tako da so se pozabavali s pritrditvijo dveh ventilatorjev na FOP32. Postopek ni tako zapleten, bolj je vprašljiv razlog za to. Vsaj osebno vem, da ne bi mogel živeti zraven računalnika z dvema 7000rpm Deltama [8-O].

vir: HardOCP

vir: HardOCP

2 komentarja