»

Lukenj™: Fantom iz Opere

The Register - Razvijalci Opera Software so objavili popravek za resno varnostno luknjo v verzijah 6 in 7 njihovega spletnega brskalnika. Klik!

Težava se skriva v kodi, ki skrbi za dolvleko datotek. Ako ji ZlaStran™ podtakne datoteko z blazno dolgim imenom, pride do t.i. 'buffer overflow' napake, ki kot ponavadi omogoča izvršitev nevarnih ukazov.

Čeprav se tu zavedni uporabniki nimamo pretirano bati, bi se bilo pametno zamislit glede tistih, ki spleta nimajo ravno v mezincu. Ste že opazovali kolega, ki je zajadral na pornografsko stran in ga je brskalnik vprašal, če bi želel namestiti pr0n dialer? -- Kaj je kliknil? [0:)]

Ljudje se morajo držati na vrvici.

6 komentarjev

Izšla je nova Opera

Tweak Town - Po dolgem času spet ena mehka (beri: software) novica na naši strani. Izšla je namreč prva beta inačica priljubljenega spletnega brskalnika, konkurenta Microsoftovemu IE, Opera 7 imenovanega. Nova različica ponuja kar nekaj novosti, od novih podob do večuporabniških zmožnosti, pomembno pa je tudi dejstvo, da je prenos zaenkrat še brezplačen. Klik!

Slo-Tech v novi Operi

11 komentarjev

Opera 6.03

Futurelooks - Če že posvečamo dan internetnim brkljalnikom (ali brskalnikom, katerikoli izraz vam je pač ljubši), se ustavimo še pri Operi, ki si poleg velikega Explorerja ter malo manj velike Mozille zasluži izraz "kvaliteten malček". Program, katerega namestitveni program ne zasede na desetine megabajtov, ampak le dobre tri, je postal priljubljen pri vseh uporabnikih, ki hočejo le pregledovati spletne strani. Z verzijo 6 je Opera pridobila še vrsto zanimivih rešitev, kot so MouseGestures (če ste igrali Black And White, veste, o čem govorim), preobleke in še mnogo drugega. Če še vzamemo v obzir to, da je po nalagalnih časih dosti prijaznejša uporabniku, se le odločite zanjo - če vas avtor opisa programa v to prepriča [:D].

1 komentar

VMware Workstation 3.0 Beta

VMware - Nova verzija (beta) priljubljenega navideznega stroja za okolji Windows (sedaj tudi XP Home in XP Pro) ter Linux, je na voljo za download. Seznam novosti je ZELO obsežen, iz spiska pa mi je potegniti le nekaj pomembnejših (no, kakor za koga, seveda):

  • podpora za Okna XP (kot gostujoči ter gostiteljski OS),
  • podpora za USB,
  • lažje nastavljanje omrežja,
  • nov grafični vmesnik za Okna,
  • izboljšana podpora za prenosnike.


  • Drznil bi si še postaviti vprašanje bralcem: Koliko vas 'redno' uporablja 2 ali več operacijskih sistemov na enkrat? Hvala

    12 komentarjev