»

Pentium 3 1.33 GHz na policah

X-Bit Labs - Odkrito povedano, da sem kar malce zmeden, ko se začne debata o frekvencah najnovejših Pentium 3 alias Tualatin procesorjev, saj mi enostavno ni jasno, zakaj Intel tako zavlačuje s predstavitvam hitrejših procesorjev iz te družine. Zadnji primerek iz te družine je bil procesor, ki je deloval s frekvenco 1.2 GHz, hitrejših koščkov silicija pa kar ni in ni bilo na spregled. Je bilo to samo zatišje pred nevihto? Recimo, saj je Intel pred kratkim predstavil Tualatina, ki deluje s kar 1.33 GHz. Upajmo, da bomo deležni še kakšnega novega Tualatina.

0 komentarjev

Tualatin 1.33 GHz?

X-Bit Labs - Pojavila se je indikacija, da so Intelovci začeli razpošiljati svojo 1.33 GHz izvedenko Tualatin procesorja z 256 KB predpomnilnika. Ni dvoma, tako x-bitovci, da se je Intel spustil v masovno izdelavo procesorja, vprašanje je le, heh, kam točno ga misli vtikati. Procesorja namreč še ni na uradnem Intelovem ceniku. Bomo v kratki prihodnosti stare BX legende sparjali z 1.33 GHz Tualatinom?

0 komentarjev

Primerjava Detonatorjev

Slo-Tech - Ja, hej, tega opravila so se lotili tudi na Templin Techu, in sicer na Geforce2 grafični kartici. Za razliko od včerajšnje primerjave nVidiinih gonilnikov, ki so jo spisali na The Guru of 3D, so tukaj v primerjavi vse verzije "le" od 10.80 dalje. Sicer je pa postopek dobesedno enak - Q3A na treh različnih ločljivostih ter privzeti test v 3D Marku 2000 ter 2001. Testirna platforma je bila 1.33 GHz Thunderbird na (pazi to) EPoX 8KHA+ osnovni plošči, sparjeni z 256 MB PC2100 pomnilnika. Klik za rezultate. Nič, vidim, da bom spet moral zaposliti alien-wja, da bo pretestiral vse Detonatorje na GF3 Ti500 .

0 komentarjev

EPoX 8KHA+

PC Stats - Še en test te odlične plošče je bil napisan, tokrat na PC Stats. Na splošno je bilo mnenje pisca enako mojemu - beštijalno hitra plošča, ki se jo res splača kupiti. VIA je, vsaj tako kažejo domala vsi testi te plošče, s čipovjem KT266A res zadela terno. A spet se porajajo domneve, da je čipovje zelo težko naviti prek 160 MHz, saj naj bi (čisto vse plošče, ki temeljijo na tem čipovju) zmrzovale ter bile nezmožne resetiranja. Je to še vedno "hrošč" ali je to le posledica prevelikega navitja, pa prepuščam vam. Aja, saj res, za RAID odvisneže - EPoX je napovedal 8KHA2 ploščo, ki bo po specifikacijah domala enaka 8KHA+, le da bo na sebi imela vgrajen RAID kontroler. Veselje .

8 komentarjev