»

Ime na sprednji strani ohišja

Twisted Mods - Zanimiva modifikacija se je pojavila na Twisted Mods. Fantje so se odločili, da malce poživijo in dodajo osebno noto sprednji starni računala. Vzeli so navadno plastično tablico, s kakršno prekrijemo prazna 5,25" mesta na ohišju, vanj vrezali ime, na zadnjo stran pritrdili še svetlobni difuzor in hladno katodo ter zadevo pritrdili v ohišje.

Morem rečt, da je stvar izpadla precej dobro - z modro osvetlitvijo pač ne moreš zgrešit[:D]. Celoten članek, če se bo komu zahotelo, da bi z sprednje strani ohišja hladno sijalo njegovo ime, najdete tukaj.

2 komentarja

USB svetilka

Pimprig - Tema, nič se ne vidi, leni ste pa se vam ne da vstati iz udobnega naslanjača, da bi prižgali luč... zakaj si ne bi naredili lučke iz LED diodic, ki bi jo enostavno priklopili v USB izhod? Tega dela so se lotili na PimpRig.com in moram reči, da svetilka res lahko služi kot pripraven vir svetlobe dosegljiv z zamahom roke ali pa kot "sexy" svetloba - če izberete rdečo barvo - za obiske vaših prijateljic [:D] .

0 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Tokrat sem stestiral Asusov iPanel Deluxe - ultimativni kos trdine oz. strojne opreme, ki na majhnem LCD ekranču prikaže skoraj vse, kar si overklokerji želijo vedeti o stanju svojega abakusa. Se spomnite tistih senzorjev za temperaturo z ekrani, ki smo jih monitrali na sprednjo stran računalnika in tako odčitavali temperature v notranjosti računalnika? No, to in še več je iPanel. Toda tudi ta ima svoje pomanjklivosti in napake. Preberite si test.

1 komentar

Modifikacija mrežne kartice

Virtual Hideout - Mrežne kartice imajo na zadnji strani LED diodice, ki kažejo pri kakšni hitorsti smo priključeni, če prenašamo podatke in podobno. Kako nam to pomaga, če pa so diodice na zadnji strani računalnika. Bomo lezli pod mizo, da bomo videli, če lučka sveti? Ne bi?
Za take, ki imajo radi veliko lučk na sprednji strani računalnika so na Virtual Hideoutu napisali članek, kako te kontorlne lučke speljati do sprednjega dela ohišja in jih tam namestiti. Klik! Še slika: ...

5 komentarjev

Nočna lučka

Bit Technologies - Še ena novica, ki nam jo je poslal Darko Pevec:

Na bit-techu so sprobali še en luškan mod. Tokrat so se lotili značke na računalniku. To je tista nalepka na sprednji strani računalnika na kateri je ponavadi logotip podjetja, ki vam je prodalo računalnik. V bistvu je kar enostavno. Oni so to stvarco kupili za 10 dolarjev, jaz bi pa to kar sam naredil (važna je ideja :). Klik!

4 komentarji

Vroče je II

Cool Hardwarez - Glede na to, da je danes svinjsko vroče in bo verjetno tudi jutri in pojutrišnjem in popojutrinšnem in... se bom danes posvetil predvsem novicam iz modder/cooler scene.
Zadnjič sem na svojem MACASE big tower naredil Pihlano lunknjo™ (blow hole). Potem sem naredil še eno. In potem še dve... Vse kar je ostalo še neprevrtano je sprednji del ohišja. Pa to ne zato, ker bi tako želel, ampak zato, ker me je strah rezati po osprednjem delu ohišja. Z stranskim delom ni problema; je iz kovine in moja vbodna žaga se počuti božanjsko ko reže tanko kovino. Pri sprednjem delu pa je tu še plastika, ki mi povzroča težave.
Očitno se tega zavedajo pri Cool Hardwarez (kero čudno ime!), ker so tu pripravili vodič po luknanju sprednjega dela ohišja. Sicer je njihova rešitev s plastiko malo nepraktična (izrezali so kar kvadratek), ampak dala vam bo pa vsaj idejo, kako začeti.

3 komentarji

Modificirano ohišje n-tič

Overclockers Australia - Ker so počitnice in imajo ljudje veliko časa, se je na internetu pojavilo kar nekaj modifikacij. Tole ohišje sicer ni sicer kakšen revolucionaren izdelek, vendar je vseeno vredno objave. V oči nam pade Big tower format, okenska modifikacija, lepa pobarvanost in posrečena vgradnja ventilatorja na sprednjem delu. Ohišje je idealno za strežnik ali za kakega malce bolj zahtevnega uporabnika.

1 komentar

Še en zanimiv domači projekt

vir: HardOCP
HardOCP - Danes je očitno dan za razne projekte. Po OC Shootovem vodnem hlajenju je na vrsti projekt nekega študenta, ki se je dokončno naveličal stikanja po zadnji strani računalnika za prostimi USB priključki. Zadevo se je odločil spraviti v prosto 3.14" režo in to mu je tudi uspelo. Postopek izdelave je lepo poslikal in opremil s komentarji, tako da je njegov članek primeren tudi za kaj drugega, kot kratko zabavno branje. Priporočen ogled!

0 komentarjev