»

Rambus odstopil od postopka zoper Nvidio

CNet - Lanskega novembra je Rambus sprožil postopek pri ameriški Komisiji za mednarodno trgovino, ker naj bi Nvidia kršila štiri njihove patente. Trdili so, da so spore poskušali rešiti v zadnjih šestih letih, a se je Nvidia vztrajno izmikala, zaradi česar so zahtevali prepoved prodaje njihovih izdelkov v ZDA. Sedaj si je Rambus očitno premislil, ali pa so uvideli, da jih bo pravdanje stalo preveč in da ga naposled verjetno ne bodo dobili. Komisiji so sporočili, da so ugotovili, da Nvidia ne krši njihovih patentov, zaradi česar umikajo vse zahteve in postopke. Že lanskega junija je ameriški patentni urad zavrnil 41 zahtev v sedmih patentih, ki jih je Rambus navajal v svojem procesu zoper Nvidio pri komisiji.

27 komentarjev

Prihaja Thermalright HR-03

Thermalright HR-03

Slo-Tech - Thermalright je predstavil nov hladilnik za grafične kartice z oznako HR-03. Hladilnik je zgrajen iz štirih vročih cevk (Heatpipe-ov) ter aluminijastih reber, za učinkovito hlajenje katerih lahko uporabimo 92 milimetrski ventilator.

Ob nakupu dobimo poleg hladilnika tudi hladilna rebra za hlajenje ramov na grafični kartici, mehanizem za namestitev na kartico ter mehanizem za namestitev 92 milimetrskega ventilatorja. Kupcem bo nov hladilnik za grafične kartice na voljo v prihodnjih tednih, njegova cena pa zaenkrat še ni znana.

Več o tem v Thermalrightovem sporočilu za javnost.

6 komentarjev

Navitje tu, navitje tam, navitje v trgovini?

DigiTimes - Intel je naznanil namero, da bodo njegovi prihajajoči nabori čipov vsebovali omejeno podporo navijanju.

V drugem četrtletju prihajajočega leta tako lahko pričakujemo plošči Canterwood in Springdale, ki nam bosta v navezi z 800 MHz vodilom ter podpori DDR400 dovoljevali nastavljanje napetosti ter hitrosti RAMa.

Vse lepo in prav -- za 'nas'. No, kolikšna bo dejanska uporabnost, bomo še uvideli; se pa postavlja vprašanje, kaj bo tovrstna pol-uradna odobritev navijanja pomenila za trg -- še posebej razna garažna podjetja, ki jih v Sloveniji mrgoli. Spomnim se dne, ko sem na nekem oglaševalskem letaku uvidel računalo s Celeronom 300, ki je deloval pri 450 MHz...

Kaj pa, če prospekti in morebiti tudi računi ne bodo tako -- dosledni?

4 komentarji

Zanimiva modifikacija Blue Orba

Mikhailtech - Tale modifikacija je nastala zaradi nesreče, ki se je zgodila Mikhailu pri modificiranju njegove GeForce 2 MX kartice. Kot po Murphyju mu je v Blue Orba od nekod zašla žica, ki mu je odtrgala krak ventilatorja in Blue Orb je bil neuporaben za hlajenje grafične kartice. Kaj sedaj? Ne preostane drugega kot zamenjava ventilatorja. Za vse tiste, ki se jim je zgodila podobna nesreča, ali pa si želite zgolj učinkovitejšega ventilatorja v vašem Blorbu, je Mikhail spisal zanimiv članek. Vse kar morate znati je, da ventilator snamete iz ležišča, od nekod izbrskate ventilator podobnih mer in ga prilepite tja, kjer...

6 komentarjev

Precej luštna modifikacija

Mikhailtech - Iz vsake slabe stvari se na koncu izcimi kaj dobrega. To je uvidel tudi urednik Mikhail Techa, ko je po nesreči uničil motor svojega Blue Orba (odlomljena plastika ter nedelujoč motor, hehe ). Odstranil je nedelujoč motor, očistil izmenjevalno površino ter hotel iz Blorba naredili nekakšen pasiven hladilnik, ko je v predalu zagledal že dolgo več neuporabljen 50x50 milimetrski ventilator. Razstavil ga je ter motor njega vgradil v Blorba. Seksi.

1 komentar