»

Zelena modifikacija

Overclockers Australia - Na overclockers.com.au imajo zelo razširjeno bazo osebnih računalnikov, zato ni vrag, da se najde kakšen res posrečen. Kako bi komentirali zeleno ohišje z vgrajenim pleksi steklom, z zelenimi cevmi za vodno hlajenje ter modrimi okroglimi IDE kabli? Zlobno. Ogled priporočam, če ne zaradi drugega pa zato, da bo kdo od naših modifikatorjev naredil kaj podobnega, to poslikal - ter napisal poročilo za Slo-Tech :D.

1 komentar

Zanimiva alternativa radiatorju

Hardware OC - Pri vodnem hlajenju je izdelava radiatorja neizogibna, saj je to ključni del, v katerem se voda ohladi. No, tip na Hardware OC je drugačnega mnenja. V svoje vodno hlajenje ni vgradil radiatorja, ampak precej zanimivo alternativo, ki deluje na podoben način. Največji problem pri radiatorjih je, da veliko hladilne sile poberejo cevi, pri alternativi na Hardware OC pa ventilator deluje na vodo neposredno (torej brez raznih ovir v obliki cevi). Tak pristop se zdi malce boljši in res je tako. Tip, ki je vse skupaj naredil poroča o znižanju temperature za približno 7 stopinj C v primerjavi s klasičnim vodnim hlajenjem. Zanimivo.

1 komentar

Orb vodno hlajenje

Overclockers.com - Še ena zanimina novička z Overclockers.com: neki tip je sestavil zelo zanimiv vodni blok, katerega osnova je prav nadvse popularni (in zelo povprečni) Chrome Orb. Hladilniku je odstranil ventilator, ga obdal z alumijasto cevjo ter stvar dobro zadihtal, dodal vhod/izhod ter voila: instant Orb vodno hlajenje. Kot bi lahko pričakovali, se zadeva obnese precej dobro. Voda ima namreč precej velik stik s kovino in to je edino pomembno, saj vodni in zračni hladilniki v bistvu delujejo na enakem principu (oddajanje toplote na drug medij), samo snov, ki vpija toploto je drgačna. Priporočam ogled!...

1 komentar

Vodno hlajeni fotoaparat

3ag - Ah, tukaj pa je nekaj svežega. Priznajte, da ste se že naveličali raznih vodnih hlajenj računalnika in bi bili veseli česa novega. Ok, kaj pa recimo vodno hlajenje fotoaparata? Heh da, neki tip se je celo spravil narediti čisto pravi vodno hlajeni fotoaparat. Zadevo rabi za astrofotografijo (slikanje zvezd, meglic...), in za uspešen posnetek je potrebno film čimbolj ohladiti (hm več o razlogih in metodah si preberite kar na njegovi strani ). Zato je uporabil metodo vodnega hlajenja s peltierjem, ki jo overclockerji še kako dobro poznamo. Projekt je zelo zanimiv in dobro dokumentiran, tako da res priporočam ogled. Wild stuff!

vir: 3ag

vir: 3ag

4 komentarji

Roza vodno hlajenje

HardOCP - Hm prav zanima me, zakaj za vraga bi naredili sistem z vodnim hlajenjem, ga zapakirali v odprto ohišje, potem pa hladilno tekočino obarvali v roza barvo. Nekako bi še razumel, če bi šlo za sestrin računalnik, toda za lastno mašino? Namreč, ravno to je naredil ta tip, kar lahko potrdita tudi dve spodnji sliki. Verjetno ga kličejo kar "Nežni Overclocker" [:))].

vir: HardOCP

vir: HardOCP

5 komentarjev

"Trdo" hlajenje

HardOCP - Verjetno res moreš biti nekoliko "trd", da si greš narediti "trdo" vodno hlajenje. Ravno to je naredil ta tip. Naj pojasnim: cevi od vodnega hlajenja v računalniku so ponavadi iz gume, tako da se dajo prepogibati. Ta tip pa je očitno vodo-inštalater ( ali pa kdo izmed bližnjih ), saj je kompletna napeljava narejena iz bakrenih cevi. Res trdo [:D].

vir: HardOCP

0 komentarjev