»

DDR333 moduli na kupu

OC Prices - Trenutno vlada na pomnilniškem trgu pravcata zmeda. Proizvajalci izdajajo modele z deklariranimi hitrostmi vse od 266MHz pa do 400MHz, za poslastico pa se najde še kdo, ki izda na 433MHz navit DDR400 modul z obupno slabimi timingi. Ob tem seveda ne gre pozabiti še na to, da je JEDEC postavil de facto standard le za 333 megaherčne pomnilnike, vse kar je hitreje, je neuradno. Vsem, ki ravno kupujete nov pomnilnik, so se torej odločili pomagati na OC Prices, kjer so si vzeli čas ter primerjali hitrosti, navijaške sposobnosti ter seveda cene trenutno najbolj prodajanih DDR333 modulov. Klik!

0 komentarjev

Asus na i845PE

HardOCP - Intel je danes uradno predstavil svoje novo čipovje imenovano i845PE, ki je končno prineslo tudi uradno podporo DDR333 pomnilniku v Pentium 4 sistemih. Proizvajlci matičnih plošč nam niso ostali dolžni le-teh.

Na HardOCP si lahko preberete test nove Asusove osnovne plošče na tem naboru. Asus P4PE, kot se uradno imenuje, nam poleg podpore DDR333 pomnilniku prinaša še podporo najnovejšim Pentium 4 procesorjem (tudi čez 3,06 GHz), IEEE1394 vmesnik, SATA krmilnik in še mnoge druge dobrote. Klik!

0 komentarjev

NVidia predstavila novo verzijo nForcea

AnandTech - Na CEBITu so predstavili verziji nForce 620-D in 615-D. Glavna razlika med to in prejšnjo, 4xx serijo je podpora DDR 333 pomnilniku, kar poveča teoretično prepustnost teh čipov na impresivnih 5.33 GB/s, kar je 25 % več, kot v prejšnji verziji. Prve matične plošče s temi čipovji bomo videli maja ali junija. Kot zanimivost naj povem še, da se je povečalo število proizvajalcev matičnih plošč z nForceom iz 4 na 8. Poleg ABITa, ASUSa, MiTACa in MSIja so se vlaku pridružili še AOpen, Chaintech, Leadtek in Soltek.

5 komentarjev

VIA presedlala na DDR333

The inquirer - Zaradi zamude QBM (Quad Band Memory) modulov naj bi VIA najprej v svoja čipovja dodala podporo DDR333 pomnilniku. Ta preobrat se je zgodil zato, ker VIA ve, da rabi hitre plošče za tako AMD Athlon kot Pentium 4 procesorje. Najave naj bi se zgodile zelo hmalu, VIA pa naj bi začela s KT333 čipovjem za Athlone in P4X333 čipovje za P4. Viri so The inquirerju zatrdili, da naj bi bilo čipovje hitrejše kot katerokoli DDR333 čipovje Viinih rivalov. Poleg tega naj bi imela VIA še eno "prednost". Čipovje bo uporabljalo poseben QDR buffer, s čimer bo dvignila zmogljivosti v primerjavi z drugimi DDR333 čipovji.

0 komentarjev

Masovno razvažanje DDR333 pomnilnika

X-Bit Labs - Nanya je oznanila, da je začela z masovnim razvažanjem svojih DDR333 pomnilniških čipov. Od začetka meseca je Nanya izdelala in razvozila 120 tisoč DDR333 pomnilniških čipov z 128 MB kapaciteto. Če nadaljujem, PC2700 DDR SDRAM moduli narejeni na Nanyinih čipih so že na zalogi na Japonskem. V drugih regijah, pa se DDR333 moduli še niso pojavili, se pa sigurno bodo v zelo kratkem času.
Mogoče je še vredno povedati, da je Nanya prvo podjetje, ki je začelo z masovnim razvažanjem DDR333 pomnilnika, pa četudi ni edino podjetje, ki je to najavilo.
Masovo razvažanje DDR333 pomnilnika, pa se je lepo ujelo z zgodnjo prodajo na SiS645 temelječih matičnih ploščah, saj je trenutno SiS645 edino čipovje, ki maksimalno izkorišča PC2700 DDR SDRAM pomnilnik.

0 komentarjev

SiS najavil DDR400

The Register - SiS je predvčerajšnjim na svoj načrt za prihodnost dodal še na DDR400 temelječe Pentium 4 čipovje. Če pogledamo realno, je varno reči, da produkta še kar nekaj časa ne bomo videli. Tudi SiS ne daje nobenih končnih izjav o datumu izida, pravijo, da naj bi čipovje izšlo nekje v letu 2002. Seveda pa je jasno, da hoče SiS postati prvo podjetje, ki je najavilo DDR400, kot je prvo najavilo na DDR333 temelječo čipovje SiS645.

0 komentarjev

DDR333 moduli že v trgovinah

X-Bit Labs - Čeprav trenutno še ni matičnih plošč, ki bi podpirale DDR333 module, so se prvi primerki že pojavili v trgovinah.
Ta teden so se na Japonskem pojavili 256 MB PC2700 (DDR333) DIMM moduli proizvajalca Nanya. Moduli so narejeni na 6ns čipih. Lahko delujejo kot PC2100 s CAS latenco 2 ali pa pri 166 MHz s CAS latenco 2.5. Kar se pa tiče DDR333 CL2 modulov, pa naj bi se pojavili pozneje. Trenutna cena modulov na Japonskem je $120 dolarjev, kar je skoraj dvakrat toliko kot stanejo DDR266 DIMM moduli. V sedanjosti je DDR333 podprt s strani dveh čipovij: SiS645 za Intel Pentium 4 platformo in ALi MAGiK 1 Rev. C za AMD platformo. Sicer se še nobena plošča, ki temelji na kateremkoli od teh čipovij ne prodaja, vendar pa naj bi se kmalu pojavila ECS P4S5A na SiS645 čipovju in XP333 na ALi MAGiK 1 Rev. C čipovju proizvajalca Iwill.

0 komentarjev

Novembra poplava čipovij

VR - Zone - Izdelovalci matičnih plošč se soočajo s problemom - izbrati čipovje za svoje plošče - saj bo v novembru prešlo na masovno proizvodnjo ali v razvažanje v velikih količinah celih šest čipovij.

Intel P4 čipovja

Za to platformo, poleg trenutnih 845 in 850 čipsetov, bo Intel v novembru začel z razvažanjem majhnih količin njihovega DDR podpirajočega 854D čipovja in bo po pričakovanju začel z normalnim razvažanjem v decembru. V novembru Intel tudi pričakuje razposlati nekaj primerkov njihovega i845G (integrirana grafika) čipovja proizvajalcem matičnih plošč. SiS je druga izbira za prvo in drugovrstne izdelovalce plošč za DDR/P4. SiS je razvozil 100 tisoč SiS645 čipsetov v septembru in količina naj bi se samo višala skozi oktober in november. Od VIE se pričakuje, da bo predstavila njihov P4X266A, ki podpira 533MHz FSB P4, ampak lahko se pa zgodi, da drugi proizvajalci ne bodo mogli uporabljati tega čipovja, ker hoče VIA ponovno izdelovati svoje plošče. ALi ALLADiN P4 je tudi pričakovan v...

0 komentarjev

PC2700 DDR SDRAM na voljo v začetku leta 2002

X-Bit Labs - Sodeč po novicah na X-bit labsih, se nam v zgodnjem začetku leta 2002 obeta nov PC2700 DDR SDRAM, ki bo deloval s frekvenco 166 MHz (333 MHz). Prihajajoči RAM sta že podprla SiS in NVIDIA v svojih bodočih Pentium 4 in Athlon chipsetih, ki jih bomo ugledali v prvi četrtini leta 2002. PC2700 DDR SDRAM, bo izdelan v novi 0.13 mikronski tehnologiji, ki bo izdelovalcem rama zvečala prihodke in omogočala višje frekvence. Poleg novega načina izdelovanja, pa proizvajalci rama načrtujejo tudi spremembo pakiranja samih čipov (prehod iz TSOP na FBGA).

0 komentarjev

Nanya PC2100/CL2 DDR RAM

Club Overclocker - Navdušenju nad DDR RAMom kar ni in ni videti konca. Ko smo se že spraševali, ali bo DDR RAM neslavno propadel, smo naleteli na nove predstavitve DDR chipsetov in nove DDR pomnilniške čipe. Micron, Criucal, ... proizvajalcev je vedno več. Pojavil se je še en proizvajalec - Nanya. Večina vas bo sicer pomislila, da je to spet eden izmed brezveznih tajvanskih proizvajalcev. Če ste se opredelili tako, potem ste se kar pošteno ušteli, saj Nanya DDR RAM sodeč po temu temu kratkemu spada v sam vrh DDR ponudbe. CAS2 pomnilnik naj bi zdržal do frekvence 133 MHz, CAS 2.5 pa do 143 MHz. Testerju je uspelo tudi prekoračiti to frekvenco, sistem pa je bil še vedno stabilen. Skratka ne morem vam reči nič drugega, kot da si preberite test in upate, da bo kaj takega kdaj prišlo tudi v Slovenijo.

0 komentarjev