»

DragonPy - Python konferenca v Ljubljani

Slo-Tech - V soboto in nedeljo, 18. in 19. aprila 2020, slovenska Python skupnost organizira konferenco DragonPy. Dvodnevna mednarodna konferenca bo imela poudarek na dobrih praksah na področju spletnega razvoja in podatkovnih znanosti v povezavi s Python jezikom. Predavanja in delavnice so tako zasnovane, da bodo primerne za vse nivoje izkušenj s Pythonom. Poleg samega Python ekosistema bo konferenca naslovila tudi dobre arhitekturne in organizacijske prakse.

Na spletni strani so že na voljo vstopnice ter informacije o programu in predavateljih.

21 komentarjev

Virtualna konferenca in brezplačni Windows Server 2008

Microsoft - Microsoft prireja virtualno konferenco VORT-EX, namenjeno pregledu pasti in priložnosti, ki jih ponuja širni splet. Konferenca bo v angleškem jeziku, saj bo na njej sodelovalo več držav vzhodne in srednje Evrope, predavanja pa bodo razdeljena v tri sklope: za razvijalce, za oblikovalce in za poslovneže, ki v spletu iščejo nove in nove poti do zaslužka.

Kljub temu, da je konferenca brezplačna in virtualna, pa nagrade za udeležence niso; vsak udeleženec, ki si bo ogledal vsaj eno predavanje »v živo« in oddal vprašalnik, si bo lahko prenesel popolnoma brezplačni Windows Server 2008 Web Edition. Poleg tega organizatorji napovedujejo tudi nagradna žrebanja za dodatne nagrade.

Konferenca se bo kot že rečeno odvijala na spletu (www.vort-ex.com) in sicer 18. in 19. novembra od 14h do 17h oz. 18h. Stran je od prejšnjega tedna popravljena tako da deluje tudi v FF3.

51 komentarjev

Linux konferenca v Portorožu

Lugos - V Portorožu bo 29. in 30. septembra potekala druga Linux konferenca. Konferenca je namenjena predvsem poslovni javnosti, zaposlenim v javni upravi, vsekakor pa bo vsak uporabnik Linuxa in drugih odprtokodnih sistemov na konferenci našel nekaj zase.

Izmed malce bolj znanih imen bodo letos predavali: Don Rosenberg, Brian Aker in Steve Best. Na predavanjih bodo poslušalci lahko izvedeli marsikaj o samem gibanju odprte kode, uporabi odprte kode v poslovnem svetu, prav tako pa bodo na račun prišli razvijalci programske opreme in spletni programerji.

Za več informacij pa kar na spletno stran Linux konference.

6 komentarjev