»

Newyorška policija ima laboratorij za odklepanje iPhonov

vir: Pixabay

vir: FOX News
FOX News - NYPD si je za 10 milijonov ameriških dolarjev na spodnjem Manhattnu opremil laboratorij, v katerem za potrebe pregona poskušajo odklepati zaklenjene Applove pametne telefone. Da ne bi do zaplenjenih naprav kdo poskušal dostopati na daljavo in pri tem mimogrede še pobrisal podatke, je prostor izoliran pred elektromagnetnimi valovanji. Prav tako naj bi tam imeli superračunalnik, sposoben generirati 26 milijonov naključnih gesel na sekundo, robota za ekstrakcijo pomnilniških čipov in vse potrebno za popravilo poškodovanih naprav.

Odklepanje poteka po principu brute force, torej z avtomatiziranim vnosom naključnih gesel, ker pa Applovi varnostni mehanizmi to omejujejo na šest neuspešnih poskusov, nato pa se funkcija začasno zaklene, so omejeni na 360 poskusov na uro oz. 8.640 na dan. Odklep jim običajno uspe po 115 dnevih takega početja, njihova uspešnost pa je približno polovična.

Znano je, da Apple preiskovalcem omogoča dostop do podatkov na oblačnem iCloudu, čeprav so vmes menda...

7 komentarjev

Na internet pobegnilo 773 milijonov elektronskih naslovov in gesel

Slo-Tech - Spletna stran Have I Been Pwned, ki se ukvarja z beleženjem ukradenih in pobeglih prijavnih podatkov uporabnikov različnih spletnih storitev, je sporočila, da so pridobili bazo s 773 milijoni elektronskih naslovov in 21 milijonov enoličnih gesel. To je največja baza doslej. Kot pojasnjuje ustanovitelj strani Troy Hunt, gre za kombinacijo novih in starih vnosov, ki so se valjali po internetu. Sedaj zbrani v eni datoteki z imenom "Collection #1" in krožijo po forumih in tudi na spletni strani Mega. Takšne zbirke so še posebej pripravne za hekerje, saj ljudje pogosto reciklirajo gesla, zato lahko podatke z ene kompromitirane spletne strani uporabijo še na številnih drugih.

Najnovejša datoteka je največji tovrstni ulov. Vsebuje 1,16 milijarde unikatnih kombinacij elektronski...

59 komentarjev

FBI lokalnim oblastem ponuja pomoč pri odklepanju iPhona

Slo-Tech - FBI nadaljuje psihološko vojno z Applom, saj so sedaj javno ponudili tehnično pomoč vsem lokalnim oblastem pri odklepanju kakršnikoli iPhonov, ki so ujeti v kakšnem dokaznem postopku in jih policija ne more prebrati. Kot so zapisali, jim je zunanji sodelavec razvil metodo za odklep podatkov na iPhonov, ki se je na konkretnem primeru izkazala za uspešno. FBI še vedno govori o temni komunikaciji (going dark), kakor označujejo vso šifrirano komunikacijo, ki je je ne morejo prebirati in ki da predstavlja velik problem. Zato bodo z veseljem v okviru zakonskih okvirov pomagali nudili asistenco pri odklepanju.

Medtem pa FBI še vedno ne želi povedati, kdo in kako jim je odklenil iPhone. Najprej so to zahtevali od Appla, a je...

20 komentarjev

FBI želi Applovo pomoč pri odklepanju iPhona še v vsaj 12 primerih

The Wall Street Journal - Primer San Bernardino, v katerem želi pravosodno ministrstvo od Appla s sodno odredbo pridobiti orodje za razbijanje šifriranja v osumljenčevem iPhonu, postaja v ZDA tudi prvovrstna politična in ideološka bitka, ki je dobila minutažo celo v boju za predsedniško nominacijo. Apple se še vedno upira izdelavi posebne programske opreme (napisali so celo FAQ), ki bi jo namestili na zaklenjen telefon in ki bo omogočila preizkušanje gesel brez uničenja podatkov po desetem napačnem poizkusu, kot je to sicer...

51 komentarjev

Švicarska banka UBS odpira laboratorij za raziskave tehnologije za bitcoinom

The Wall Street Journal - Švicarska investicijska banka UBS bo v Canary Wharfu v Londonu odprla raziskovalni laboratorij, v katerem bodo preučevali infrastrukturo, ki poganja bitcoin. Raziskovali bodo, kako je mogoče tehnologijo javne kriptografsko varne knjige transakcij (blockchain) uporabiti pri nudenju klasičnih komercialnih finančnih storitev.

Očitno je, da prinaša bitcoin nekatere pomembne tehnološke rešitve, ki utegnejo v prihodnosti postati široko uporabne. Blockchain je zlasti pomemben, saj se v njem shranjuje zgodovina vseh transakcij, ki je javno dostopna vsem zainteresiranim strankam, hkrati pa matematika poskrbi, da je ni mogoče potvoriti. Reuters je že minuli mesec objavil, da IBM razvija blockchain za dolarski sistem, angleška centralna banka pa se...

11 komentarjev

Pogled v Microsoftov laboratorij za Mace

Jabolko pri jabolku

Slashdot - Slashdot poroča o zanimivi reportaži po Microsoftovem oddelku za Mace, ki jo je pripravil tam zaposleni David Weiss. Microsoft's Macintosh Business Unit, na kratko MacBU, je eden izmed največjih macovskih laboratorijev izven Appla, kjer razpolagajo z več kot 150 MacMiniji, tako da imajo za testiranje na voljo praktično vse najpogostejše konfiguracije, ki jih je Apple izdal. Zanimivo branje!

24 komentarjev