»

Disney+ tudi v Evropi s kolcajočim začetkom

vir: Flickr

Slo-Tech - Danes je začela Disneyjeva pretočna video storitev resnejši pohod po stari celini. Že od samega začetka je bila na voljo na Nizozemskem, zdaj so se pridružile še Velika Britanija, Irska, Nemčija, Italija, Španija in Švica, v Franciji pa so začetek oddajanja preložili za dva tedna, na željo tamkajšnjih oblasti. Mesečna naročnina stane 6,99, letna pa 69,99 evra.

O težavah novih naročnikov poročajo zlasti iz velike Britanije, kjer so se številni uporabniki, kljub temu da so že poravnali letno naročnino, brez uspeha poskušali vpisati v storitev. Podobno je bilo, če se spomnimo, tudi lansko jesen ob začetku oddajanja. Ali gre za težave s preobremenjenimi omrežji, o čemer poročajo iz številnih evropskih držav ali pa je problem stvar Disneyjevih strežnikov, ni znano, saj so se v podjetju kot smo zdaj že vajeni v kriznih situacijah, zavili v molk.

Drugo razočaranje predstavlja serija Mandalorian, ki bo, tako kot v ZDA, na spored prihajala postopoma, za zdaj sta evropskim uporabnikom na...

12 komentarjev

Disney+ v prvem dnevu zbral 10 milijonov naročnikov

Slo-Tech -
Nova pretočna TV storitev korporacije Disney je z oddajanjem začela včeraj po našem času. Z nekaj kolcanja, strežniki namreč niso dohajali navala uporabnikov, zato številni med njimi niso mogli vzpostaviti povezave s storitvijo, kljub temu, da je bil začetek oddajanja geografsko omejen na ZDA, Kanado in Nizozemsko. Predstavniki podjetja so zdaj z nemalo ponosa sporočili, da so v prvih 24 urah zbrali več kot 10 milijonov uporabnikov. Apptopia pa poroča, da je aplikacija Disney+ te dni najpogosteje prenesen app na spletnih tržnicah.

Da številke postavimo v kontekst povejmo, da je podjetje svojim vlagateljem v prvem letu obljubilo pridobiti med 10 in 18 milijonov uporabnikov, do leta 2024 pa med 60 in 90 milijonov, ergo, začetek je bil zares odličen.

Uporabnike je najprej privabila nizka cena - za slabih sedem dolarjev mesečno si je namreč mogoče ogledati malone kompletno Disneyjevo in Marvellovo dosedanjo produkcijo - posebej za Američane pa je mamljiva tudi paketna ponudba...

50 komentarjev

Apple uspešno prehaja med ponudnike storitev

Slo-Tech - Apple je objavil rezultate za zadnje četrtletje. Kljub slabši prodaji pametnih telefonov (-9,2 %) in Macov (-5 %) je podjetje po prihodkih - bilo jih je za 64 milijard ameriških dolarjev oz. 2 % več kot lani - doseglo rekorden četrti kvartal svojega fiskalnega leta. Čistega dobička je bilo za 13,7 milijarde.

Prav tako so tokrat rekordni prihodki iz naslova storitev, bilo jih je za 12,5 milijarde, podjetje pa ima zdaj 450 milijonov naročnikov svojih storitev, za primerjavo, lani v tem času jih je bilo le 330 milijonov. S 4,6 milijarde USD je bila odlična še prodaja iPadov in njihovih wearables, zlasti Apple Watcha, ki so k skupnim prihodkom nanesli 6,5 milijarde USD.

Seveda so iPhoni z 33,4 milijardami USD še vedno paradni konj podjetja, saj kljub nekoliko slabši prodaji, še vedno prispevajo skoraj polovico prihodkov. Se pa utegne to v bližnji prihodnosti precej spremeniti in Apple iz prodajalca škatel preleviti v ponudnika storitev, kar je tudi dolgoročni cilj uprave pod vodstvom...

35 komentarjev

Disney+ utegne močno spremeniti trg pretočnih TV storitev

vir: Pixabay

CNet - Prejšnji teden se je končal Disneyjev D23 Expo, na katerem so razkrili nekaj več podrobnosti o svoji pretočni TV storitvi Disney+. Z delovanjem bo pričela 12. novembra, stala bo 6,99 dolarja mesečno (69,99 letno) in za ta razmeroma majhen denar ponujala možnost štirih vzporednih streamov, tudi v ločljivosti 4K in UHD ter sedem uporabniških profilov na enem samem računu.

Vse to bo seveda močno zamajalo položaj konkurence, zlasti Netflixa, ki je v začetku leta v ZDA podražil svoje naročnine, postopoma pa to počne tudi v drugih državah, nedavno denimo v Veliki Britaniji. Za boljšo primerjavo z Disneyem navajamo ameriške cene Netflixa: naročnina za standardno ločljivost znaša mesečno 8,99, za HD 12,99 in za 4K 15,99...

54 komentarjev

Apple bučno najavil sveženj svojih storitev

Slo-Tech - Kreditna kartica, igričarski in medijski portal ter pretočna TV storitev so kratek opis novosti, s katerimi Apple po 42 letih od ustanovitve zlagoma prodira med ponudnike storitev. Vse storitve naj bi se od konkurentov razlikovale po kaki za Apple običajni dodani vrednosti, kot so obetali iz ust izvršnega direktorja Tima Cooka ves čas izlivajoči se presežniki.

In res. Jennifer Aniston, Steven Spielberg, Sofia Coppola in Oprah Winfrey so stali na odru kot garancija, da bo Apple Tv plus zares presegel ponudbo konkurence, beri Netflixa in Amazon Prime Videa, pa prihajajočega Disneya in Wallmarta, ki prav tako pripravljata podobni storitvi. Kar bomo zares vedeli šele jeseni, ko naj bi storitev začela delovati. Ponujala bo izključno samo lastne vsebine - kar je vseeno nekakšen minus glede...

73 komentarjev

Disney je izbral Blu-ray

Google News - Vse bolj je jasno, da bo bitka med pomnilniškimi mediji Blu-ray in HD DVD še zelo napeta. Kot smo že nekajkrat poročali, se nekateri izdelovalci enot in medijev odločajo za en, spet drugi za drug standard. Zadnji na spisku "opredeljenih" je Disney, ki bo odslej sedel v upravi združenja razvijalcev Blu-ray. S tem je seveda postalo jasno, na kakšnih medijih lahko pričakujemo vsebino, ki jo ustvarja Disney.

8 komentarjev

Disney po poteh Appla?

Slashdot - Do pred nekaj časa, ko je Apple predstavil svoj iTunes in svojevrsten način distributiranja in plačevanja glasbe, je večina glasbe, ki so jo uporabniki pridobili iz interneta, bila ilegalna. S svojo "inovacijo" pa je Apple dokazal, da so ljudje pripravljeni plačati glasbo, če imajo dovolj pravic in je glasba tudi dovolj poceni.

Da njihova inovacija niti ni bila tako slaba, je dokazalo več milijonov prenesenih skladb in precej zajeten zaslužek. Način, na katerega je Apple omogočal deljenje glasbe, pa se je očitno zdel vreden premisleka tudi nekaterim ljudem v Hollywoodu, prav slednje pa je verjetno pripeljalo do povezovanja Microsofta in Disneya, ki sta se odločila, da bosta s skupnimi močmi delala na DRM (Digital Rights Managment) in sistemu domačega zabaviščnega centra.

Kako točno si je (predvsem Microsoft) zamislil ta center, še vedno ni popolnoma jasno, vendar bi naj deloval kot nekakšno skladišče glasbe in filmov, ki si jih bo mogoče ogledati z nekaj pritiski na gumb. V...

6 komentarjev