»

VGA heatpipe, a tokrat ni Zalman

MODTHEBOX - Zalman je že pred kar nekaj časa na trg poslal svoj pasivni hladilnik za grafične kartice, ki uporablja sistem "vroče cevi" oz. heatpipea. Le ta se je med uporabniki zelo dobro prijel, saj ne povzroča hrupa, a ima še vedno dobre hladilne sposobnosti. Da pa to ni edini tovrstni pasivni hladilnik za grafične kartice so pokazali na ModTheBox, kjer so stestirali PCToys VGA Maxx. Ta se je v testu dobro odrezal, pogrešali so le hladilnike za pomnilnik, ki so nujni pri navitih karticah.

2 komentarja

Najhitrejši Radeon

vir: ATI
ATI - Tyanov Tachyon G9700 Pro bo novi Radeon v družini, ki pa ne bo popolnoma običajen. Zakaj? Že sama proizvodnja in opremljenost te pošasti bo slonila na mislili za overkloking. Kaj bodo kartici dodali, da bo tako nekaj posebnega? Prva zadeva je "Hardware monitoring", ki bo uporabniku preko preprostega vmesnika omogočal nastavljanje hitrosti vrtenja ventilatorja, hitrosti procesorja in pomnilnika ter temperature le-teh ter bo lahko opazoval napetosi na posameznih delih. Vse to se bo seveda izvajalo v realnem času.

Naslednja stvar je posebno dizajnirani hladilnik, ki bo dobro poskrbel tudi za hlajenje pomnilnika, ki bo baje lahko dosegel same...

9 komentarjev

Hladilno rebro za pomnilnik

System Cooling - Veliko Slo-Techerjev kar naprej išče vedno nove in nove rešitve kako ohladiti njihov/naš overclockan sistem. Na System Cooling so stestirali Nexus Memory HeatSpreader ali po domače komplet za hlajenje SDR/DDR pomnilniških modulov. Kaj naredi ta hladilnik tako poseben? Za začetek je celoten hladilnik narejen iz bakra, za katerega vsi vemo da je drugi najboljši prevodnik toplote poleg srebra. Prilagaja se tako SDR kot DDR pomnilnikom in je prvi hladilnik za pomnilnik, ki naj bi se uradno prilagodil vsem vrstam matičnih plošč. Nad rezultati so bili več kot zadovoljni zato vam predlagam da si preberete njihov test.

1 komentar

Bakren hladilnik za Geforce4

Tweakers Australia - Referenčni predstavniki nVidiine družine grafičnih kartic Geforce4 Titanium so imeli na sebi megalomanski, a lepo oblikovan hladilnik, na pomnilniku pa kos aluminija za boljšo izmenjavo toplote z zrakom. Thermaltake se je spomnil iznajdljive poteze, saj je sestavil oblikovno isti hladilnik za GPU in pomnilnik, le da je narejen iz bakra namesto aluminija ter da ima na sebi močnejši ventilator. Kako se obnese ta hladilnik, ki se lahko namesti le na Geforce4 Ti kartice? Kar fino [:D].

0 komentarjev

Aktivno hlajenje pomnilnika

PC Stats - Verjetno veste za lepo modre Thermaltakeove hladilnike za pomnilnik. Tokrat so šli Thermaltakeovci še korak dlje in naredili podoben hladilnik, le da je oranžen in da nima reber ter da ima na sebi debel 4 krat 4 centimetre velik ventilator. Hladilnik, kot večina stvari od Thermaltakea izgleda "cool", k hlajenju pomnilnika pa prinese dodatno stopinjo in pol manj. Stopinja in pol se ne sliši veliko, saj tudi res ni, a kdo ve, morda je ravno to razlog, da vaš pomnilnik ne deluje na višji frekvenci. Mislim, da bi se dalo to hlajenje še dosti izboljšati z uporabo "starih" Thermaltakeovih hladilnikov za pomnilnik. Test najdete tukaj.

1 komentar

Ledeni Kyro za vroče dni

ProCooling - Modifikatorski projekti so mi bili že od nekdaj zelo všeč. Eden najlepših občutkov je, ko primeš v roke 70.000 SIT vredno grafično kartico, primeš klešče ter začneš puliti dol hladilnike za pomnilnik. Krc krc krc, hhhhrsk, puf! Tisti občutek, ki ga preveva adrenalin ter rahli dvom v delujoče stanje kartice - neverjetno. Na tem naslovu se je Kevin iz ProCoolinga spravil nad ubogega Kyra II. Nanj je nanesel srebrno termalno pasto ter 50W Peltierov element. Na Peltier je dal Thermaltakeovega Volcana II, zmodificiral voltažo jedra ter navil Kyra iz 175/175 na 203/210. Vredno ogleda!

0 komentarjev

Klima za računalnik

vir: WCHZ
WCHZ - Poletje je nekako eden izmed največjih sovražnikov overclockerjev... če se pozimi trudimi zmanjšati temperaturo procesorja na 30 ali manj stopinj, se poleti le tolčemo po glavi, ko toliko znaša že sobna temperatura. Za mnoge je edina rešitev ustrezno odvitje sistema, toda bolj pridni se lotijo zanimivih projektov, kot je recimo mini-klima za računalnik. Stvarca je v bistvu zelo preprosta, saj potrebujete le peltier, dva hladilnika in ventilator. Peltier oddaja toploto na en hladilnik, drugega pa ustrezno hladi. čez mrzel hladilnik pa potem piha zrak, ki se ustrezno hlajen znajde v računalniku. Simple as pasulj! Moram priznati, da je tudi mene zamikala izdelava nečesa podobnega, saj so rezultati zelo...

5 komentarjev

Zanimiv hladilnik

ChillBlast - Naši tajvanski prijatelji dejansko vodijo razvoj na hladilniškem področju računalništva. Vse inovacije, ki smo jih bili deležni zadnje čase, so prišle ravno iz Azije. Med bolj inovativne produkte vsekakor lahko štejemo tudi Power Coolerjev PCH 113, ki so ga testirali na ChillBlastu. Zadeva je v osnovi precej podobna Orb hladilnikom, le da daje precej bolj masiven vtis, poleg tega pa se ponaša z zares zanimivim in inovativnim sistemom pritrjevanja, ki onemogoča vsakršno poškodbo jedra procesorja ali matične plošče (tako vsaj pravi tip, ki je zadevo testiral). Hladilnik po samih performansah ne izstopa preveč, toda vseeno je vreden ogleda... ...

1 komentar