»

Mobilni Athloni XP

AnandTech - Po poročanju AnandTecha je AMD danes predstavil najmočnejša mobilna predstavnika AthlonXP serije, to sta Athlon 1900+ ter 2000+, oba zgrajena v 0.13 mikronski tehnologiji. Procesorja sta združljiva z obstoječo Socket A arhitekturo, torej delujeta pri 266 MHz zunanje frekvence.

Trenutno vgrajujeta ta dva procesorja v svoje prenosnike le HP ter Fujitsu, naslednje leto pa lahko pričakujemo tudi Bellove ter NECove prenosnike, osnovane na predstavljenih procesorjih. In še cene: v količinah po 1000 kosov bosta procesorja stala $240 za Athlon XP 1900+ in 345 dolarjev za zmogljivejši model. Celotna novica tu!

0 komentarjev

PR, pojdi stran!

The inquirer - AMD je pri svojih Athlon XP uvedel PR rating. Čeprav bi se na dolgo in široko dalo razpravljati, zakaj je novi Athlon ravno XP (hint hint: novi Microsoft Windows in Office), se je The Inquirer osredotočil na PR rating. AMDjev predstavnik je povedal, da "so uvedli PR rating zaradi Intelove prevare v megahercih" ter hkrati še dodal "da PR rating, ki ga je uvedel AMD, sploh nima nobene povezave z Intelovo najnovejšo serijo procesorjev". Intel je vrnil udarec z izjavo, "da so zadeli jackpot ter da je 2.0 GHz šele začetek". Bistvo? Ko je nasprotnik pod pritiskom, dela napake. AMD je s PR ratingom naredil napako. Kakšno, bo pa še pokazal čas. Mogoče kakšna tožba zaradi zavajanja končnega kupca...

2 komentarja