»

POT: Odprta koda - za koga in zakaj?

Slo-Tech - V torek 18. januarja ob 19.00 vas vabimo v Kiberpipo na POT: Odprta koda - za koga in zakaj?, predava David Klasinc (na Slo-techu poznan kot BigWhale):

Džipl, fri in open surs, ... In še mali milijon podobnih besednih zvez, kratic in malo morje ostalih traparij. Kaj to sploh je? Tokrat prosto programje malo drugače, na precej bolj poljudno znanstveni način, govora bo o tem kaj je komu namenjeno in zakaj je to tako. Predstavljene bodo prednosti, slabosti in pasti prostega programja. Dejstva na eni, dejstva na drugi strani. Odgovorili bomo tudi na tista najbolj bizarna in trapasta vprašanja, ki se vam utegnejo poroditi.

"Disklejmer": POT = Pipin Odprti Termin, Pipa = Kiberpipa = klet Kersnikove 6, Ljubljana.

57 komentarjev

Ohišje Lian Li PC75

OverClock Intelligence Agency - O takšnih ohišjih se je sicer že veliko pisalo, a prav je, da slišimo še kaj -- tokrat je na vrsti Lian Li PC75. Njegove stranice so pretežno narejene iz aluminija, prisotna pa je tudi plastika. Škatla ima že vgrajeno pleksi steklo, tako da tudi nečimrnim ne bo potrebno skrbeti. Če se želite pred sosedi postavljati s svojim ohišjem, bo le-to pravo za vas. Ocena in test tukaj.

3 komentarji

Lian Li PC-9300

AnandTech - Na Anandtechu so opisali novo Lian Li PC-9300 ohišje, ki ga bodo kupili tisti, ki želijo imeti računalnik povezan s televizijo in domačim Hi-Fi sistemom, kaj več pa od ohišja ne gre pričakovati. Napajalnik in matična plošča morata biti prilagojena velikosti ohišja, vendar ne skrbite, saj več kot dobro grafično, zvočno in mrežno kartico v tem sistemu tako ali tako najbrž ne boste potrebovali. Ohišje je aluminijasto, z modrimi diodami. Klik!

0 komentarjev

Lian Li PC-6089A na kafiču

Overclockers Cafe - Na Overclocker Cafe so našli njihovo naj-naj računalniško ohišje. Lian Li-jevi izdelki so že dolgo znani po visoki kvaliteti in dobrih zamislih ter odlični izvedbi, toda to aluminijasto ohišje jim je res vzelo sapo in so ga nemudoma proglasili za najboljšo izbiro.

Edina stvar, ki so jo napisali proti, je bila zaenkrat še nedorečena cena. Drugače pa so ji za plus šteli: lahko snemljiv pladen za matično ploščo ter diske, kar 8 mest za 3,5' enote, posebno osvetlitev, prozorno okno na stranici ter lahko dostopnost do zračnih filtrov. Res vredno ogleda in verjetno celo nakupa, če le ne bo predrago.

1 komentar

Kar je preveč je pa too much!

Irontic - Novico je poslal Darko Pevec:

Hja, nekateri pa res nevejo kdaj je dovolj. Si predstavljate 21 (beri enaindvajset) ventilatorjev v enem ohišju. Najbolj bizarno pa je to, da to ohišje izdeluje firma AMK in to prodaja. Ohišje ima oznako AMK Computers PC76-1708 in je v resnici predelano ohišje Lian Li PC-76 tower. Nekaj podatkov:
- št. ventilatorjev: 21
- pretok zraka: 1708CFM
- hrup: pravijo, da približno tako, kot ogromna hotelska klima v polnem pogonu.. V glavnem - ni preveč tiho
- napajalnik: 550W
- cena: bolje da ne veste
Kakšni so pa rezultati? Kar dobri :) skoraj nobene spremembe temperature med idlanjem in full loadom. Kako pa to izgleda? Slika

3 komentarji

Zanimivo

Bit Technologies - Fantje (in morda še kakšno dekle, da me ne bo kdo obtoževal diskriminacije) na Bit-Techu so znani po svojih kratkih člankih, v katerih pa marsikdaj napišejo marsikaj zanimivega. Zares škoda, da niso malce bolj pisunsko nadarjeni. Eden izmed takih bolj zanimivih člankov je sigurno tale, ki govori o tem, kako vgraditi neonko na vezje za nadzor RPM-jev pri ventilatorjih. In v čem je fora? Hja, nekateri se izgleda ne zanašajo na vezje, ampak hočejo vse skupaj preveriti na vizualen način, zato uporabijo neonko (ali kakšen drug svetilni element), ki ob manjšem številu RPM-jev sveti z manjšo jakostjo, kot pri večjemu številu. Problem utegne nastati samo, če imate računalnik v isti sobi kot posteljo, saj vam bo neonka vzela marsikatero urico spanja .

0 komentarjev